親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

呢間貴好多,package過萬,就算分開機票、酒店book,都要九千幾。我都係唸到時搵的士出去,或者多數留係酒店玩。

原帖由 a_mum2009 於 10-6-15 15:51 發表
搞錯左, 我係book patong 果間, 因我地唔會租車揸, 所以唔住太遠地方

我26/7 to 31/7

大宅

booking.com deluxe room $850/night wor
原帖由 winghw 於 10-6-15 15:57 發表
呢間貴好多,package過萬,就算分開機票、酒店book,都要九千幾。我都係唸到時搵的士出去,或者多數留係酒店玩。

大宅

係啊,加埋機票,要9千多D啊!(兩大一小)不過亞洲航空小朋友2歲以上都計大人價。

原帖由 a_mum2009 於 10-6-15 16:00 發表
booking.com deluxe room $850/night wor

水晶宮

八月尾去, Thai airline 剩係ticket都八千多Hotel 又二千幾, 去4曰咋....一家三口萬幾銀

洋房

i will go Phuket on this saturday and will ive in SUNWING KAMALA. 3Night get 1free, so cheap. the kidsz club is also good.
the hotel in latestay.com will have better offer. I bought the package from the agent so it's in higer cost. adult AA ticket + hotel = 2950 and kids = 1700. it's not the peak season price.
Will post and share with all of u about the trip next week. See u. :>

別墅

我八月去, 有無人可以話我知邊度唱$$平D? 果邊有無蝴蝶袋同WACOAL買嘅呢?

王國會長

王國會長

我想問各位擔唔擔心雨季會下雨呢?因為我上網check天氣成日都雷暴....

大宅

冇辦法喇,我地剩係得暑假可以去旅行。天氣點,看運氣喇。我幾年前都係7月去,遇到好天氣,希望今年都係喇。

原帖由 doswong 於 10-6-17 00:58 發表
我想問各位擔唔擔心雨季會下雨呢?因為我上網check天氣成日都雷暴....

大宅

係, 真係睇彩數, 不過phuket 落雨都可能有時係一陣陣, 落完又出太陽lor
原帖由 winghw 於 10-6-17 08:17 發表
冇辦法喇,我地剩係得暑假可以去旅行。天氣點,看運氣喇。我幾年前都係7月去,遇到好天氣,希望今年都係喇。

大宅

我舊年去蘇梅就遇到落雨天,仲要係出外島果天不停落雨,落水好鬼凍。到我地搭飛機走果日,就鬼咁好天,激死!真冇癮!希望今年好運喇!

原帖由 a_mum2009 於 10-6-17 09:33 發表
係, 真係睇彩數, 不過phuket 落雨都可能有時係一陣陣, 落完又出太陽lor

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

係喇!我其實好怕熱好怕晒,但我家“老爺”“小姐”好鍾意去沙灘,一切都係爲佐孩子。
記得帯佢鍾意既零食和玩具上機,第一次搭飛機可能會唔適應。

原帖由 vicky_cheun 於 10-6-17 09:57 發表
希望好天,所以我都安排左第二日就出蛋島,一個唔該落雨,都仲可以改期,好想帶個仔出海餵魚呢!我諗佢一定好開心。今次係我第一次同個仔搭飛機,希望佢鍾意。

尋日淨係帶佢去愉景灣玩左一陣水,佢已經超級開心。 ...

男爵府

原帖由 vicky_cheun 於 10-6-17 09:57 發表
希望好天,所以我都安排左第二日就出蛋島,一個唔該落雨,都仲可以改期,好想帶個仔出海餵魚呢!我諗佢一定好開心。今次係我第一次同個仔搭飛機,希望佢鍾意。

尋日淨係帶佢去愉景灣玩左一陣水,佢已經超級開心。 ...

請問你去蛋島係吾係到時在布吉book一日遊去還是係香港旅行社book定呀?

因為8月中我都去布吉呀...想攞多些資料...我都想帶d小朋友去餵下魚仔呀...

大宅

我岩岩係Phuket 返黎
蛋島Tour, 你可以上Phuket William到訂, 大人700b
超正

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

我上佢既網站,上面寫大人900b既?加佐價定係要講價啊?
另外,我見佢網站上既“發現之旅”要佢攀牙,太遠了。其他有大象騎既又包埋玩激流,我擔心我4歲既女唔掂啊。佢有冇只係看大象表演和騎大象既tour啊?謝謝!

原帖由 manedith 於 10-6-20 22:35 發表
我岩岩係Phuket 返黎
蛋島Tour, 你可以上Phuket William到訂, 大人700b
超正

大宅

師太果度點樣book架?係唔係即係 sea sun phuket果個網站啊?
謝謝!

原帖由 vicky_cheun 於 10-6-20 23:43 發表
我係響師太果度BOOK, 都係700THB一個大人,其實會比PATON既摺枱檔貴一百幾十THB,不過如果同埋小朋友去旅行,我比較鍾意預先安排好一切。

師太都係香港人,其他人既評語係雖然初見會覺得串/心急,但係真係有突發事件,佢好幫得手 ...

大宅

係呀, 即係SEA SUN PHUKET, 你可以send email 俾佢, 佢好快覆, 佢個網有emaill add 架啦。 

我都問緊佢去egg island 同包車。佢剛覆我egg island full day, adult 950, child 800。  同佢個網有出入。

700baht 應該係half day tour.

原帖由 winghw 於 10-6-21 17:27 發表
師太果度點樣book架?係唔係即係 sea sun phuket果個網站啊?
謝謝!

大宅

蝴蝶袋同WACOAL 係 Central Festival 有。

不過蝴蝶袋得好少款, 同BANGKOK差好遠,機場都有間蝴蝶袋, 好細間, 但仲多款過Central Festival. 我上次臨上機掃到幾個做手信。

其實shopping mall 主要係Central Festival (近布吉town), 及巴東的帆船Jungceylon.

[quote]原帖由 WINGHE 於 10-6-16 22:58 發表
我八月去, 有無人可以話我知邊度唱$$平D? 果邊有無蝴蝶袋同WACOAL買嘅呢? [/qJuote]

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

首頁
12345...9

尾頁

跳至