跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: 小學放榜

Polly, hinhei and wenwen

曾梅千禧上星期五收o左朗朗,嘉福榮真和于良發仲未有聲氣。正慧本來今日去面試,但我放棄o左。

我覺得于良發個編班試都唔係好重要,以我所知只係將學生質素平均分開六班,所以無話邊班最叻,邊班最差。不過你打電話去問o下學校若果唔參加編班試,學校會點安排。

朗朗間幼稚園 so far 有 28 人入o左于良發。

別墅

Hi各位,
唔好意思打擾你們,請問若果將來小學唸住讀政府派位的学校,是不是讀边間幼稚園都無影響?還是讀間好的幼稚園会有大机會派去第一志願呢?Thank you
該用戶已被刪除

男爵府

朗媽

曾梅咁快收咗啦!!咁正!!!!!
其實派咗去于良發時,都諗過好唔好去曾梅叩吓門架!不過于良發始終勝在基督教囉!!!所以無諗囉!!
其實點in架??

其實讀邊間幼稚園,跟本同你入邊間小學拉不上關係,only 睇你當時的隨機號碼排得前唔前...........

我選咗去畢業禮,因正如朗媽咁講,于良發係無精英班的,亦問過有關勒戌新老師............所以就打咗電話去于良發講咗唔去編班試.不過佢哋就要我出咗通告後攞返返去証明!!
我攞通告去個日會再問清楚一點的了!!

大宅

hinhei,

考筆試 (寫中文生字、默英文、中英文重組句子)

考口試
What is your name?

How old are you?

問父母職業
老師又問朗朗咩係家庭主婦
問佢平日鐘意做乜?

男爵府

嘩........默乜字呀??
深唔深??

大宅

hinhei,

longlong 話默 apple、dog、上學、書包。

中英文重組句子各兩句

複式洋房

shingshing&mama :

粉嶺神召會幼稚園其實每年派位後都會做一個小一派位
情況統計給來年家長參考之用,你大可待學期尾時,(因現在還
有些家長等叩門結果)問學校主任或老師取份參考吓.
[img align=right]http://www.uploadimages.net/[/img]

男爵府

小米雪,

你乖仔考試未呀 ???

複式洋房

Astrid:
下星期二(21曰)才正式考試,這個星期考閒科及Oral,
[img align=right]http://www.uploadimages.net/[/img]

男爵府

咁大家一齊努力呀 !! 我女都係 21號開始 .... 呢個 week 考口試 & listening :wink:

[quote]
小米雪 寫道:
Astrid:
下星期二(21曰)才正式考試,這個星期考閒科及Oral,

複式洋房

一於咁話!
努力!努力!加油!加油!
努力!努力!加油!加油!

大宅

Astrid,

做乜今日唔見你o黎??

我星期四學整餅,又 miss 一堂喇。

別墅

你好充實, 好學啊! 學咁多嘢
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

大宅

Polly,

咪笑我啦,學整餅一堂之嘛。我做緊 part-time 呀

男爵府

Teresa,

我對眼發炎呀 ... 係咁流眼水 :-( :-( :-( , 係呢, 你去邊樹整餅呀 ??

大宅

Astrid,

有個媽咪識個整餅師博,好似話免費教,我只係跟隊及今晚收到通知,未知詳程。

差d唔記得你係高手添。

別墅

Astrid 寫道:
Teresa,

我對眼發炎呀 ... 係咁流眼水 :-( :-( :-( , 係呢, 你去邊樹整餅呀 ??

看醫生未啊! 咁聽日會否帶呀大去游水呀??
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

別墅

朗媽 寫道:
Polly,

咪笑我啦,學整餅一堂之嘛。我做緊 part-time 呀

做咩 part-time ar?? 無做成年 part-time 等 9月 ar King 返學後又想揾返份? 真是X骨頭ar hehe 有咩好介紹

另外 朗朗而家有咩學呀? ar King 而家學緊 piano & swimming ar. 暑假有咩安排呢? :mrgreen: :mrgreen:

大宅

Polly,

響屋企做,幫間非牟利公司做d文書工作,遲d可能要做埋翻譯,一星期做 16 hours。

你之前做咩 part-time???

朗朗2004年4月開始上英文班,間中上下故事班。畫班就停左好耐 lu。暑假報左足球、小提琴、親子綱琴同戲劇。King少響邊樹學游水?

首頁
12345...8

尾頁

跳至