美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 katiebell 於 10-9-7 15:01 發表
LLY
我其實食得勁過你, 我肥左果3磅真係算好抵, 我監控期間揀直係喪食....

有2日外遊係不停食1日食5-6餐, 包括buffet 早餐(已經就住黎食), 中餐(油膩), 法國餐(食埋甜品), 小炒(乾炒牛河都食埋)!

然後有1晚食過bu ...

好驚...

大宅

我現在每天下午,不喝咖啡真是活不下去呀,會渴睡.所以想自已沖.之前買S的太貴了,一杯要3X,還是自已沖算了.

而且減完,我有個怪毛病,食任何嘢都覺得好鹹.食完勁飲水,不知是不是有病.
只可以食我自已煮個啲沒鹽餐.
連啲SD餐包,我都接受不到,真是慘呀!
就像幾天沒飲過水一樣,需要狂飲水.
原帖由 elong 於 10-9-7 17:20 發表

以前見過ikea有
幾十蚊
向廚房用品果附近
唔知而家有無
我好耐無行ikea

伯爵府

原帖由 phyk888 於 10-9-7 11:40 發表
昨晚唔乖了... 同朋友去吃日本放題, 吃多左魚生了....又吃了一塊鰻魚... 嗚嗚... 以後都唔好吃放題, 真的好難忍~~

不過我已經係早午2餐吃少了肉, 唔知咁係米自己騙自己~~ ...

想減肥更係唔好食放題啦!!!
同自己過唔去咩!
我以前甘肥其中一個原因係自己姑寒
去食buffet放題唔好sit底
比得一個價錢就搏曬命甘食

現在減肥都因為自己姑寒
比左錢米記就唔好sit比拒
你無營養師睇住更加唔好亂黎啦~~

子爵府

原帖由 manyu0826 於 10-9-7 14:27 發表
今日食RF餐, 應該係雞脾餐, lunch可食12片三文魚刺生, 照舊係maketplace買, 嘩...一食已經大鬧, d三文魚薄咗好多, 一d口感都冇,以前係12片, 依家得11片, 即是變相加價啦, 仲買成$59.8, 激死, 以後唔幫襯佢. ...

點解你個RF雞脾餐唔係食雞脾?
12片三文魚包唔包肚呢?
早, 晚餐又食咩呢? 係咪全日無得食穀?

別墅

我有朋友JOIN咗MSL瘦咗好多搞到我都好心動想JOIN
大家可唔可以俾啲意見我呀?

子爵府

原帖由 lapinou 於 10-9-7 15:43 發表

我依家食m64加 half fruit
早上得2份果
晚上得菜 都好慘呀

呢個餐,我唔得呀,要肚餓的話我頂唔住,可能會放棄.

子爵府

原帖由 elong 於 10-9-7 17:12 發表
Ppima
我應該8成機會會加一個月減肥期
因為我唔加的話減到12x
我想試下去到11x
我甘大個女未試過11x
你欠幾多磅呀? ...

elong,
我欠好多磅呀 .
當初佢地叫我減到111 (6個月減肥 + 2個月監控),但我覺得無可能,做女都減唔到111,而+ 一定無可能,所以我cut 到 (4 + 1.5) ,當日我既目標係130, 而佢地話我既 (4 + 1.5), 應可到123,但我而+先 岩岩離開140,所以距離目標很遠很遠. 但我好驚減左既1x磅好快返來,唔想浪費過去既付出,我而+想減到125,如要向125出發,最少都要join 多兩個月program 才可望拉近125.

子爵府

原帖由 jcjc29 於 10-9-7 19:29 發表

come on. 我地等緊你.

子爵府

原帖由 bluecherry 於 10-9-7 14:54 發表
我都想JOIN呀,我想問下每餐都要自己煮的嗎?如果要減30磅,7千蚊得唔得呢?

估計要多d.

別墅

e....我早果排exactly好似你咁.....尤其係夜晚..簡直一模一樣....我果排..個心情係好左好多...因為可以食番d好耐無食的東西...

但...最後真係自己受番晒....

所以..真係食咁多..要還雙倍....

好彩...得到呢樹d sister鼓勵...終於又減番晒..

宜家我會覺得...如果果樣野真係好耐無食...我都唔可以好似失控咁去食....我反而會食小小....(因為,我真係怕失控)..
我最勁係試過1個lunch...食晒成包馬sa的朱古力餅...

所以....大家唔好放棄呀.....

一起加油!!!

原帖由 katiebell 於 10-9-7 15:01 發表
LLY
我其實食得勁過你, 我肥左果3磅真係算好抵, 我監控期間揀直係喪食....

有2日外遊係不停食1日食5-6餐, 包括buffet 早餐(已經就住黎食), 中餐(油膩), 法國餐(食埋甜品), 小炒(乾炒牛河都食埋)!

然後有1晚食過bu ...

禁止訪問

別墅

其實我一直以黎都係自己沖咖啡..
我會用1盒脫脂奶..再加1杯齋啡...再放2包代糖...

咁樣...都可以醫到我口痕發作架.....

原帖由 LLY1103 於 10-9-7 17:24 發表
我現在每天下午,不喝咖啡真是活不下去呀,會渴睡.所以想自已沖.之前買S的太貴了,一杯要3X,還是自已沖算了.

而且減完,我有個怪毛病,食任何嘢都覺得好鹹.食完勁飲水,不知是不是有病.
連啲 ...

男爵府

我同老公本身食得好啖, 第1次食SD餐時, 我覺得好喊.....所以我D SD餐全部拎黎比老公食, 我只食過幾次.....

原帖由 LLY1103 於 10-9-7 17:24 發表

連啲 ...

男爵府

落2包代糖咁多, 你都飲得好甜喎, 我自己就脫脂奶50-100ML, 之後個D係水, 再加咖啡粉(UCC), +半包代糖....好味.....

原帖由 heitongtong 於 10-9-7 21:13 發表
其實我一直以黎都係自己沖咖啡..
我會用1盒脫脂奶..再加1杯齋啡...再放2包代糖...

咁樣...都可以醫到我口痕發作架.....

別墅

我1杯齋啡大約300ml到.....所以都好大杯架...因為我真係好肚餓的時候,就會飲....^^

好頂得到架

原帖由 JHsbb 於 10-9-7 22:54 發表
落2包代糖咁多, 你都飲得好甜喎, 我自己就脫脂奶50-100ML, 之後個D係水, 再加咖啡粉(UCC), +半包代糖....好味.....

複式洋房

今日好唔開心,阿婆因為身體唔舒服入院,出院時話係RENAL FAILURE,返到屋企又唔舒服,仲亂晒話自己剛返完大陸,結果又送返入醫院,唉...................究竟係咪一定要入老人院...
今晚好夜至返到屋企,又愉食了燒鵝,星期六見營養師死梗....

男爵府

燒鵝.......勁肥

原帖由 mamasam 於 10-9-7 23:13 發表
今日好唔開心,阿婆因為身體唔舒服入院,出院時話係RENAL FAILURE,返到屋企又唔舒服,仲亂晒話自己剛返完大陸,結果又送返入醫院,唉...................究竟係咪一定要入老人院...
今晚好夜至返到屋企,又愉食了燒鵝,星期 ...

伯爵府

原帖由 jcjc29 於 10-9-7 19:29 發表

同你講
唔好以爲營養師有d咩神奇餐單可以食3日瘦7磅果d
唔好以爲有d咩化學作用的餐單,有雪糕食都會自動瘦
唔好以爲比左錢就一定得

haha
唔洗驚
我唔係想"兇"你
我係想講個事實比你知
我地個個都有成績
背後係出左好多努力
我地要放棄甘多年來的飲食習慣同生活模式
我地甘大個人先黎重新去學飲食,去學生活
如果你認爲你願意為左迎接一個更健康更漂亮的自己而"重新做人"
你才好去比錢join
如果你心態係覺得營養師會有d咩秘技
可以喪食肥野,唔洗做運動都減到肥
甘你就唔好浪費金錢啦

講講我自己
我3月20號join,由168磅開始減
到現在5個半月了
今晚上去126.5
減左41.5磅
我自己都好鬼感動
回想當初
如果3月20號我無join的話
到今日9月8號
我會依然係一個168磅的大肥妹
唔會有甘多人讚我靚左瘦左
所以我完全無後悔自己join左
我亦都為自己的成績感到高興
今日如果你唔join
半年後你會依然係今日的你
但如果由現在起願意改變自己,
半年後就會係一個更健康更漂亮的你

伯爵府

原帖由 PpiMa 於 10-9-7 19:47 發表

elong,
我欠好多磅呀ops:" /> .
當初佢地叫我減到111 (6個月減肥 + 2個月監控),但我覺得無可能,做女都減唔到111,而+ 一定無可能,所以我cut 到 (4 + 1.5) ,當日我既目標係130, 而佢地話我既 (4 + 1.5), 應可到123, ...

咦~你進度好似比較慢呢~~~~
你而家餐單係咩呀?
如果加2個月
你營養師有無話仲有幾多個餐單可以cut呀?
至怕如果無咩空間cut餐單
你就算加多2個月都會好辛苦
不過你現在140,
又好似加2個月好d....

伯爵府

原帖由 lapinou 於 10-9-7 21:03 發表
大家可唔可以幫幫手為我解開這個疑團
今天上去落了一磅 但fat rate比上次升左0,2
點解會咁
o個一磅係假象嗎?

我估架渣
fat rate部機係check水分脂肪比例
(唔肯定有無check埋肌肉/蛋白質比例)
我記得有次我check fat rate成績好好
營養師話可能係績水
即係話
績水的時候水分比例比較高,
fat rate會低d
而你今晚上去可能無甘績水
所以fat rate高返
但本身你自己向呢星期内係已經減去一磅
所以你輕左1磅但fat rate高返

我真係估架渣
唔好當真
你下次問下營養師