想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都同意唔好CHECK TEMP.因為會好太壓力, 又會令自己訓得唔好,成日緊張半夜就早左起身CHECK~

原帖由 sytckm 於 10-10-19 13:06 發表

我係用曼仔check到100%深粗架~
準快易我無用過呀~ 但我覺得診所果d係敏感度低好多的~
其實唔好再量體温吧~ 好似令自己仲加緊張咁~ 因為體温會受好多嘢影響架嘛~ 真係要放鬆喇 ...

大宅

我諗住check埋今個星期體温我就唔check啦!今朝體温新高37.16,其實咁高我唔太開心,因為聽日我覺得唔會咁高,如果聽朝跌返落36.8x或36.9x咁即係有無問題呢?點解我會咁諗?係因為今朝紅d無100%啦!得返80%,而綠d由20%又變返10%,如果我真係化學性懷孕,咁幾時會黎m呢?

sllee,
你紅綠d點呀?

別墅

好媽媽勳章

唔好諗咁多啦, 放鬆d
我同你今日都係第17日, 我用左電子clearblue顯示係pregnant 2-3呀, 你有冇再用棒棒再check過呀?
我而家d感覺才實在番小小

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 08:18 發表
我諗住check埋今個星期體温我就唔check啦!今朝體温新高37.16,其實咁高我唔太開心,因為聽日我覺得唔會咁高,如果聽朝跌返落36.8x或36.9x咁即係有無問題呢?點解我會咁諗?係因為今朝紅d無100%啦!得返80%,而綠d由20%又變返10%,如 ...

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

sllee

請問你今日係排卵後第幾日呀?

原帖由 sllee 於 10-10-20 09:25 發表

唔好意思,呢 2 日公司好忙,所以少咗上網~
妳唔好諗儍嘢啦~

其實我昨日都忍唔住睇咗樓下家庭醫生,佢都係冇比醫生信我,因為條線唔夠深色,又係叫我下 week 再去~

今朝晨尿,紅 d - 100%,綠 d - 30%,綠 d 嘅進展都係好慢. 我 ...

大宅

我冇check到深粗,過左一日就去診所驗
原帖由 史迪仔 於 10-10-19 17:25 發表
咁你排卵後幾多日先check到準快易同綠d深粗呀?

大宅

我買咗準快易,諗住聽晚check,但我已經無乜信心啦!

原帖由 charmingkitty 於 10-10-20 09:15 發表
唔好諗咁多啦, 放鬆d
我同你今日都係第17日, 我用左電子clearblue顯示係pregnant 2-3呀, 你有冇再用棒棒再check過呀?
我而家d感覺才實在番小小

別墅

我好明白你心情,唔好太担心啦
你仲咁高溫,仲有希望o既

你仲有冇害喜現象呀?

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 10:27 發表
我買咗準快易,諗住聽晚check,但我已經無乜信心啦!

大宅

你意思係8個鐘無去過小便?我無8個鐘晨尿呀!我尋晚陪個仔訓,訓到差唔多2點醒,之後飲咗杯暖水去埋小便就再訓,之後7點鬆d起身再check囉!但我之前都好似係咁上下!你係唔係每日朝check一次紅綠d呀?

你家庭醫生用乜嘢幫你驗架?有幾淺色呀?我星期一係醫生度驗係準快易,得一條超淺線,中醫尋日就叫我呢個星期尾先去驗喎!

原帖由 sllee 於 10-10-20 09:25 發表

唔好意思,呢 2 日公司好忙,所以少咗上網~
妳唔好諗儍嘢啦~

其實我昨日都忍唔住睇咗樓下家庭醫生,佢都係冇比醫生信我,因為條線唔夠深色,又係叫我下 week 再去~

今朝晨尿,紅 d - 100%,綠 d - 30%,綠 d 嘅進展都係好慢. 我 ...

大宅

但診所驗到有?

原帖由 釘釘 於 10-10-20 10:01 發表
我冇check到深粗,過左一日就去診所驗

大宅

其實我無乜害喜現象,而家都有少少肚漲,胸同乳頭有少少痛,個胃都係時好時差,小腹有時會覺涼浸浸,又有時會有少少痛痛地(但唔密),其他就無乜啦!你果時係d棒棒越黎越淺色,跟住d感覺慢慢消失?

體温高但棒棒唔深應該無用啦!right?

原帖由 msmmsm 於 10-10-20 10:43 發表
我好明白你心情,唔好太担心啦
你仲咁高溫,仲有希望o既

你仲有冇害喜現象呀?

別墅

我果時係呀,d感覺慢慢消失囉

不過你始終仲高溫,我果時驗到都冇你咁高,你可以睇多幾日啦

加油!

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 10:59 發表
其實我無乜害喜現象,而家都有少少肚漲,胸同乳頭有少少痛,個胃都係時好時差,小腹有時會覺涼浸浸,又有時會有少少痛痛地(但唔密),其他就無乜啦!你果時係d棒棒越黎越淺色,跟住d感覺慢慢消失?

體温高但棒棒唔深應該無用啦!right?

...

大宅

咁你果時體溫大約係幾多架? 我暫時乳頭都仲覺有少少痛既, 但我想問你果時綠d好淺色, 咁紅d呢? 有無試過100%深(可能你講過, 但我唔記得咗, sorry)? 你應該m未到後7日黎返m, right? 不過我見你話d24/25已經驗到, 你比我仲早驗到! 我只係前兩日紅d先100%咋! 

原帖由 msmmsm 於 10-10-20 11:42 發表
我果時係呀,d感覺慢慢消失囉

不過你始終仲高溫,我果時驗到都冇你咁高,你可以睇多幾日啦

加油!

別墅

我果時36.8左右啦,紅D有試過100%,綠D50%跟住冇深過,之後日日變淺

係呀DAY35黎返M (本來DAY28應該黎)
唔知係咪自己形住,果次M 特別痛咁

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 12:58 發表
咁你果時體溫大約係幾多架? 我暫時乳頭都仲覺有少少痛既, 但我想問你果時綠d好淺色, 咁紅d呢? 有無試過100%深(可能你講過, 但我唔記得咗, sorry)? 你應該m未到後7日黎返m, right? 不過我見你話d24/25已經驗到, 你比 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 10:49 發表
你意思係8個鐘無去過小便?我無8個鐘晨尿呀!我尋晚陪個仔訓,訓到差唔多2點醒,之後飲咗杯暖水去埋小便就再訓,之後7點鬆d起身再check囉!但我之前都好似係咁上下!你係唔係每日朝check一次紅綠d呀?

你家庭醫生用乜嘢幫你驗架?有幾 ...

可能你半夜杯水影響左結果~

大宅

你好過我啦!至少綠d試過50%,我最深都係20%咋!

如果咁計,我照計d29/30黎m,咁即係如果有事,係唔係d36/37黎m呢?同埋你仲記唔記得check到深色後幾多日開始變淺?

原帖由 msmmsm 於 10-10-20 13:39 發表
我果時36.8左右啦,紅D有試過100%,綠D50%跟住冇深過,之後日日變淺

大宅

但我晚晚都有飲水先訓覺,不過有時12點幾,有時1點幾,尋日就2點左右,咁點解之前無淺色呢?小便相隔時間太少係唔係有影響呢?但我尋晚驗紅d都有100%,綠d有20%喎!其實你覺得化學性懷孕機會高嘛?可以老實話我知架!

原帖由 miffymiffy 於 10-10-20 14:04 發表

可能你半夜杯水影響左結果~

大宅

畀面勳章

我之前都試過,又好似你特別痛, 我就覺得比平時period 倦d, chemical prenancy...
原帖由 msmmsm 於 10-10-20 13:39 發表

別墅

係呀,咁你果次有冇睇醫生呀?知唔知點解呀?

原帖由 lusea_88 於 10-10-20 14:32 發表
我之前都試過,又好似你特別痛, 我就覺得比平時period 倦d, chemical prenancy...

大宅

Yes
原帖由 史迪仔 於 10-10-20 10:50 發表
但診所驗到有?

首頁

尾頁

跳至