跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 無事o既... 因為有醫生麻.
你要好好休息 .. 抖足精神等bb返黎 ^^

唔好意思, 我想問下你除左有小小水之外, 有無個肚有d痛同彈彈下噤 ... 有 d 咩跡象 ?

大宅

BB一定會好快可以番屋企, 你呢段時間要好好休息好照顧BB呀, 加油

別墅

Congratulation!! 母女平安就好! 妳要好好休養, B女會好快出院的. 努力 ^^

複式洋房

恭喜!祝囡囡健康活潑,快D出院!

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

恭喜呀!趁bb未出院,你要好好爭取時間休息,努力bump奶!加油!希望bb早日足磅出院!

子爵府

畀面勳章

原帖由 happymama_jkc 於 10-12-29 09:35 發表

唔好意思, 我想問下你除左有小小水之外, 有無個肚有d痛同彈彈下噤 ... 有 d 咩跡象 ? ...

除咗小小水之外, 我亦有見紅和陣痛....

子爵府

畀面勳章

多謝大家的祝福~~

不過我想同大家講, 如果你BB未足月, 而你又有發現自己條底底冇原冇固濕了, 就要特別小心, 唔好比自己咁粗勞, 休息多D....

因為如果你同醫生講有小小水, 佢唔會理你...

但之後我上網睇番, 原來好多媽媽同我一樣, 都是先發現條底底冇原冇固咁濕了, 之後冇理到跟著真係大穿水......

大宅

係唔係因為bb未轉位, 所以先開刀?
btw, 希望你bb早日出院!

原帖由 rain621 於 10-12-29 14:23 發表
多謝大家的祝福~~

不過我想同大家講, 如果你BB未足月, 而你又有發現自己條底底冇原冇固濕了, 就要特別小心, 唔好比自己咁粗勞, 休息多D....

因為如果你同醫生講有小小水, 佢唔會理你...

但之後我上網睇番, 原來好 ...

伯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 happymama_jkc 於 10-12-29 09:35 發表

唔好意思, 我想問下你除左有小小水之外, 有無個肚有d痛同彈彈下噤 ... 有 d 咩跡象 ? ...

我呢排都係咁 多左好多分泌
個肚有d痛&彈下彈下咁 =.="
唔知係咪正常呢?

大宅

原帖由 rain621 於 10-12-28 11:25 發表
我預產期本來是2月3日, 已經預約了1月21日開刀, 在12月12日早上有小小水流出濕了底褲也不知道是穿了羊水, 12月14日那天見紅陣痛, 住了2晚醫院情況穩定後出了院, 可是12月18日那天就真係穿水, 又要再入院, 醫生說最好 ...

恭喜晒你呀,最緊要大小平安....呀b記得飲多d奶快d出院啦^^

別墅

母女平安最緊要...
rain621, 多謝你提醒我地, 現在真係要時刻留意dd有冇不明原因濕流...

別墅

恭喜恭喜~~
你要好好休息~~~~~~
bb返屋企後..就由你好好照顧架喇~~
你同bb都一齊要加油呀!!!!!!!!!!!!

子爵府

畀面勳章

原帖由 kb7724 於 10-12-29 16:33 發表
係唔係因為bb未轉位, 所以先開刀?
btw, 希望你bb早日出院!

其實之前產檢, BB已經掉咗頭, 奈何到入醫院, 醫生幫我CHECK, BB日日的位置都不同, 有時瞓係到, 有時坐係到, 最後因為胎位不正而開刀, 我開刀是打直開的, 傷口仲好大TIM....

子爵府

畀面勳章

原帖由 jacko0112 於 10-12-29 17:15 發表

我呢排都係咁 多左好多分泌
個肚有d痛&彈下彈下咁 =.="
唔知係咪正常呢?

我生第一胎時, 一D分秘都冇, 但生呢一胎, 就有好多分秘, 我去健康院CHECK, 醫生又話唔算多... 我唔知多分秘會唔會同早產有關, 不過都係同大家講, 唔好咁粗勞.....

如果你發現宮縮有5-10分鐘痛一下, 你就最好去醫院CHECK CHECK.....

子爵府

畀面勳章

仲有提大家一樣嘢, 如果你係公立醫院生, 而你又唔嫌麻煩, 可以帶自己個私人枕頭去醫院用, 因為生完仔已經好辛苦, 如果你唔係頭一倆日好好休息下, 你會更辛苦, 由其是開刀生的媽媽, 因為佢好快佢會推返阿B叫你自己揍.

我住院呢8日期間, 已經聽到好多媽媽問D姑娘有冇第2個枕頭, 或者有冇多一個枕頭, 因為醫院個枕頭真係好難頂~~

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

恭喜晒呀~ 小心身體!

複式洋房

o下????? 打直開?????
你係邊間E院呀? 有無解釋點解要打直開呢??
因我無聽過重有直開喎...
原帖由 rain621 於 10-12-30 23:10 發表

其實之前產檢, BB已經掉咗頭, 奈何到入醫院, 醫生幫我CHECK, BB日日的位置都不同, 有時瞓係到, 有時坐係到, 最後因為胎位不正而開刀, 我開刀是打直開的, 傷口仲好大TIM.... ...

大宅

原帖由 rain621 於 2010-12-30 23:10 發表
其實之前產檢, BB已經掉咗頭, 奈何到入醫院, 醫生幫我CHECK, BB日日的位置都不同, 有時瞓係到, 有時坐係到, 最後因為胎位不正而開刀, 我開刀是打直開的, 傷口仲好大TIM.... ...

我因為PP都要直開...
有D驚驚地 ~

別墅

恭喜呀.....祝bb 同 媽媽都 早日康復, 健健康康!
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

複式洋房

回復 2# winifred_hui 的帖子

乜o野叫PP呀??

首頁

尾頁

跳至