親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

wensi,

我都計劃緊去韓國,有兩個六歲同八歲嘅小朋友,可否都給我有關資料?我pm email address比你,謝謝!

複式洋房

wensi,

收到啦,多謝哂!

原帖由 sheepmom 於 11-3-2 15:24 發表
wensi,

我都計劃緊去韓國,有兩個六歲同八歲嘅小朋友,可否都給我有關資料?我pm email address比你,謝謝!

大宅

most hotel room is not big enough for a family of 4.... 我今次就住咗guesthouse,都唔錯, 起碼大D。不過一D都唔近明洞、南大門嗰D旅遊區。如果你同我一樣仲意試吓地道D我可以比資料你。The guesthouse is at "弘大" 地鐡站

大宅

開心吸收勳章

wensi,

我都想要有關韓國旅行資料,已pm e-mail給你,麻煩晒!!

得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

開心吸收勳章

wensi,

我都想要有關韓國旅行資料,已pm e-mail給你,麻煩晒!!
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

開心吸收勳章

已收E-MAIL, THX~~

大宅

wensi,

我都計劃緊同八歲嘅小朋友去韓國,可否都給我有關資料?我pm email address比你,謝謝! 麻煩晒!!
Caraid

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

想問下自由行,帶5歲同2歲去,有咩好玩?係咪有大型水族館同動物園?(我地唔好機動遊戲)

大宅

huisylvia 發表於 12-2-12 12:45
想問下自由行,帶5歲同2歲去,有咩好玩?係咪有大型水族館同動物園?(我地唔好機動遊戲) ...
大型水族館在Coex Mall,還有汝矣島的"63 Building",你打算幾時去和住邊處?
如果復活節去的話,汝矣島出名睇櫻花(但要夾arm開花時間),有條櫻花路,小朋友可以去下兒童大公園(在弘大)或者首爾大公園,愛寶樂園內都有動物睇,弘大仲有Hello Kitty Cafe 和Snoopy Cafe,遠小小有個好似叫草莓樂園,好似好多野玩。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 sauyeema 的帖子

嘩,好似好正喎,唔該晒
我打算4月初去

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好意思, 想問下你地知唔知去濟州自己坐車係咪好唔方便呢?

我同朋友都會有小朋友去自由行呀
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wensi 發表於 11-3-1 11:40
你有無email 俾我? 睇下我d 料你有無用

做好功課一定唔難

Could it be possible yr information to my PM, tks?

大宅

BigMac16 發表於 11-3-2 16:31
most hotel room is not big enough for a family of 4.... 我今次就住咗guesthouse,都唔錯, 起碼大D。不過 ...

請問你可否PM間guesthouse的資料給我?

大宅

wensi,

我都想帶四歲的兒子八月去韓國, 請問你可否EMAIL D資料俾我參考下? 我PM了我的EMAIL給你。謝謝!

大宅

anyone has comment on Lotte City Hotel Mapo

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wensi 發表於 11-2-16 22:50
我新年同仔仔去左7日, 我覺得好易去. MTR 好方便係無電梯要行.

你想去幾多日同去邊? 同小朋友幾大? ...

Wensi,

請問可以PM你韓國資料比我嗎, 我四月頭會去, 因為原本想訂間酒店BOOK吾倒,依家都吾知點PLAN好

複式洋房

如果有時間可以到香港討論網, 可以睇人哋去完之後之遊記.
http://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=443

大宅

kaheiboy 發表於 12-2-23 16:07
Wensi,

請問可以PM你韓國資料比我嗎, 我四月頭會去, 因為原本想訂間酒店BOOK吾倒,依家都吾知 ...

時間都幾緊,問下travel agency,或者試下自已email酒店,Lotte City Mapo都近地鐵站(孔德站) ,距離明洞就遠小小,去景點出入搭地鐵都OK,是靚靚酒店,所以比較貴。

地鐵:
機場 ---機場線---> 數位媒體城市 ---6 號線---> 孔德 2 號出口

Ramada Hotel & Suites Seoul這間在南大門,行去明洞15 mins,雖然不太近,索性坐的士,不過唔知點解韓國的士司機好多地方都唔識到,定抑或聽唔明,所以最好寫定韓文地方名及地址。

其他東大門的Western Co-op, 乙支路co-op, 東橫Inn, Eastgate Tower Hotel, Acacia都較熱門,所以都容易Full,我自已book Metro Hotel你可以試下e-mail酒店查詢 [email protected]

希望你book到酒店。

大宅

回覆 sauyeema 的帖子

sauyeema

thanks for your information

where is the metro hotel located, in which region, 明洞/東大門?

首頁

尾頁

跳至