自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

除左支持版主, 仲要為大家打打气.

別墅

收到!!支持!!

王國長老

王國長老

召都講出我心聲, 我都鍾意同大家嘻嘻哈哈講下笑, 但到見到一d平日有幾句既會員同人開火, 要拎個版主款出黎勸交其實我內心一d都唔舒服. 因為大家都係大人啦, 我唔想成個阿媽咁走出黎說教.mouth:

之但係我發現一樣野. 未必需要學歷好高既人先會自我約束. 反而見到一d學歷好高既人會好執著自己永遠是對的, 結果罵戰更加熾熱.mouth:

人要控制好自己EQ, 其實都唔係一件易事.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

好媽媽勳章

欣賞各板主負責任的態度, 但係, bk只不過係一個forum, 你地又係義務工作, 如果呢d野都成日放上心, 你個擔子就千斤重架喇! 放開d啦, 你對得住良心, 做你應該做o既野, 唔駛怕人諗乜

人生流流長, 做乜要為d不相干o既人同事操心喎! 諗下自己d小朋友好過啦

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 召藥師 於 11-2-18 01:55 發表
每次見到會員起衝突,版主都唔想第一時間介入,希望雙方和平解決,唔好令會員覺得版主事事干預,誤會我地禁制言論自由。

但事實上,唔係人人都能做到,每每因自己認為無傷大礙的說話而觸動了對方的情緒,傷害了對方。對方不忿,繼而 ...

召藥師,你都係人嘛,唔開心行開relax吓呀,記住你有好多一支持你架,我係其中一位,加油呀!

伯爵府

加油 !

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 召藥師 於 11-2-18 01:55 發表
每次見到會員起衝突,版主都唔想第一時間介入,希望雙方和平解決,唔好令會員覺得版主事事干預,誤會我地禁制言論自由。

但事實上,唔係人人都能做到,每每因自己認為無傷大礙的說話而觸動了對方的情緒,傷害了對方。對方不忿,繼而 ...

怪唔得知近期好少見你,我也做過版主,日日新鮮,放開點吧,退一步想,佢地又唔係自己子女,唔使勿令到自已唔開心!!唔值得!!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

陪月勳章

加油呀!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

做事無愧於心就可以了
是是非非自有公論啦
無需太上心

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

加油 !

大宅

好媽媽勳章

辛苦晒版主,
我都見過有些無中生有,另旁人看了也不開心的評論,通常我都不再看.
但版主就真辛苦了.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

多謝各位!
我尋晚訓唔著,又做3、4仔(即3點幾4點先訓)。
我要學會唔好咁上心,否則真係會忽略老公同仔女,影響家庭mouth:
但點都好,真係好希望BK討論區保持和諧(唔係河蟹呀mouth: ),我自己上BK除咗打發時間外,最重要係學識咗好多嘢。正因我在BK有得著,所以先想為BK會員做番D嘢
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 edea 於 11-2-18 10:42 發表
召都講出我心聲, 我都鍾意同大家嘻嘻哈哈講下笑, 但到見到一d平日有幾句既會員同人開火, 要拎個版主款出黎勸交其實我內心一d都唔舒服. 因為大家都係大人啦, 我唔想成個阿媽咁走出黎說教.mouth:mouth:" />

之但係我發現一樣 ...

我覺得EQ比學歷更重要

大宅

好媽媽勳章

原帖由 召藥師 於 11-2-18 11:05 發表
多謝各位!
我要學會唔好咁上心,否則真係會忽略老公同仔女,影響家庭mouth:mouth:" />
但點都好,真係好希望BK討論區保持和諧(唔係河蟹呀mouth:mouth:" /> ),我自己上BK除咗打發時間外,最重要係學識咗好多嘢。 ...

支持你,比d正能量你,接住..................哈哈

大宅

原帖由 召藥師 於 11-2-18 11:05 發表
多謝各位!
我要學會唔好咁上心,否則真係會忽略老公同仔女,影響家庭mouth:mouth:" />
但點都好,真係好希望BK討論區保持和諧(唔係河蟹呀mouth:mouth:" /> ),我自己上BK除咗打發時間外,最重要係學識咗好多嘢。 ...
河蟹 ? 咩黎 ?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我鍾意入來"蒲"就係因為這裡會有一群正義的版主去禁一些行為不當的post。所以版主,不要為此而情緒低落,是因為你們,我才入來的,其他討論區,我都不會參與的。
明白每個人都會覺得自己所想是對的,但要尊重別人,為何我們需要民主、自由,因為我們可以自由「表達言論」及「行動」,而且受到尊重,受接納,我們的社會是需"和"(社會接納各種不的意見及並存)而不是"同",所以有權利就要有義務,同樣要尊重別人的言論,這樣才是真正民主、自由的社會,相反就只是利用民主、自由為自己的自私行為找一個籍口。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

召藥師,

唔好唔開心,
我係烹飪錦囊, 同種植園地fans. 我鍾意花又鐘意煮野食. 未同你講過野, 雖然好少係cooking and plant講野, 但你煮嘅同種嘅我有睇嘅.

但電腦水皮, 唔識放相, 尋晚插咗盆玫瑰, 好想放上來比你.

Take it easy.

大宅

畀面勳章

原帖由 edea 於 11-2-18 10:42 發表
之但係我發現一樣野. 未必需要學歷好高既人先會自我約束. 反而見到一d學歷好高既人會好執著自己永遠是對的, 結果罵戰更加熾熱.

EK嗰邊更甚
日本の平安を祈ります

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

+OIL

首頁
12345...8

尾頁

跳至