婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99搵親我都無好嘢, 所以唔想聽
我62搵唔到仔, 就會搵我, 不過62幾好, 無乜所謂

大宅

我99會打俾我問我食左野未~~~~幫我買野食~~

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

絕對唔會~~
結婚前佢有我媽電話, 佢打俾我媽粗口鬧我媽同埋又話報警果D~~ 攪到我媽要轉電話NO#
我自己一直無俾過佢......同埋真係唔敢俾!!! 但我有佢電話~~不過唔會打囉!!

洋房

如果老公係附近, 就俾個電話佢叫佢聽, 如果係公司, 就叫同事幫我聽話我開會lor...打親嚟都梗係有d"好"嘢咖啦. . .你地大肚時你地d99會唔會新年流流叫你地去拜山?經典到呢. . .

大宅

虎到金來勳章

99冇我個number, 我亦冇佢個number

洋房

會呀。

我主動比電話99同62,仲有姑仔同嬸母,也記下他們的電話。

我和99好像朋友般,甚麼都可以聊的,以前不是一起住時,如果有不舒服,99會打來問問有無好d,62會打來了解情況,然後煲好藥、或湯水,多數拿給我,有時我不想他們太辛苦,便自己去拿。

平日沒有甚麼事,就不會打來。

現在生完仔一起住,主要是用來外出時有事聯絡才打,又或是打回去說已上車回家中,99便去煮飯喇。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 cariomama 於 11-2-24 11:07 發表
如果老公係附近, 就俾個電話佢叫佢聽, 如果係公司, 就叫同事幫我聽話我開會lor...打親嚟都梗係有d"好"嘢咖啦. . .你地大肚時你地d99會唔會新年流流叫你地去拜山?經典到呢. . . ...

公爵府

好媽媽勳章

same here 不過我99有我娘家既電話,佢試過1次打過去搵我媽咪,仲勁話我無家教,我媽咪勁嬲,一來唔覺得佢講果件事我無家教(媽咪一早知咩事),二來我媽咪反而覺得無家教果個係99囉
原帖由 sumyee 於 11-2-24 11:49 發表
99冇我個number, 我亦冇佢個number

複式洋房

我99以前都成日打俾我問佢個仔同我D嘢,越講得多嘢俾佢聽佢就越多意見,就算明明係佢個仔嘅決定佢都係要嚟話你,所以後來就算佢打完屋企打我手提,我都唔再聽佢電話. 依家老公叫咗佢唔好再成日打俾我,即刻耳根清靜晒!

首頁

尾頁

跳至