親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

d show要不要逐個俾錢?

原帖由 polarbb 於 11-2-25 12:27 發表
大就唔係好大,不過就大過香港 disney,好多野都唔駛排好耐就有得玩,係間中有一兩個遊戲要排好耐. 我上次9點就入去, 因為玩某個遊戲全身濕哂,所以返酒店換衫,因為行返酒店都係大約8分鐘,之後再入去玩到6點幾. 我覺得好 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔駛,入場卷包哂,其實同 disney一樣
原帖由 PCMW 於 11-2-25 13:32 發表
d show要不要逐個俾錢?

子爵府

係呀..仲諗住放工去買添.. 咁我唔買啦...

原帖由 cwclsh 於 11-2-24 15:43 發表
今朝買左...無咩野睇架! 去書局買本天書好過! >.<

水晶宮

我哋5個大人, 問過星加坡朋友, 選了Park Hotel Clarke Quay.
http://www.parkhotelgroup.com/Default.aspx?alias=www.parkhotelgroup.com/phcq
原帖由 pingu_k 於 11-2-24 23:07 發表

咁你選邊間hotel?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

好媽媽勳章

我想問下大家,UNIVERSAL STUDIO的入場劵難買嗎?即日才買,可以嗎?有沒有一齊買幾個景點平D的PACKAGE?

伯爵府

Singapore airline? or CX?
原帖由 cwclsh 於 11-2-23 00:34 發表
係! 2大1小 來回機票連稅.

大宅

係jetstar...但今日訂同一日同一班機票要7000了.

原帖由 LoveChild 於 11-2-27 21:09 發表
Singapore airline? or CX?

男爵府

第1次去singapore,午機去午機返,5日4夜,未計劃好行程,想請教大家。

請問有無人去過:
1.看songs of the sea
2.小人國室內迷你高爾夫球場lilliput indoor mini golf
3.mint玩具博物館
4.新加坡錢幣博物館
5.集郵博物館
6.新加坡科學館+snow city

邊d值得去?除這些以外,仲有咩推介?(小朋友細膽,唔打算去環球片場)

大宅

我剛剛住完呢間酒店,好新,泳池好得,記得抽時間去玩水。但早餐地方唔夠大,如果遲過9點幾有D賓虛感覺! 

行去MRT站都唔遠,沿住河邊行就得,但係酒店D人一般會教你行遠D果邊!

原帖由 CINDYC 於 11-2-25 19:01 發表
我哋5個大人, 問過星加坡朋友, 選了Park Hotel Clarke Quay.
http://www.parkhotelgroup.com/Default.aspx?alias=www.parkhotelgroup.com/phcq

侯爵府

原帖由 polarbb 於 11-2-25 12:27 發表
大就唔係好大,不過就大過香港 disney,好多野都唔駛排好耐就有得玩,係間中有一兩個遊戲要排好耐. 我上次9點就入去, 因為玩某個遊戲全身濕哂,所以返酒店換衫,因為行返酒店都係大約8分鐘,之後再入去玩到6點幾. 我覺得好 ...

兩歲幾小朋友啱吾啱去呢?我會住Sentosa兩晚,但因為11點幾機出發,怕吾夠時間......Sentosa要預玩幾耐呢?

侯爵府

原帖由 cwclsh 於 11-2-25 00:30 發表
CONCORDE HOTEL located along Orchard Road.

EASTER前夕HKD3280 2晚, 包稅包早餐.

我訂吾到啦,要加三百幾一晚upgrade房先有.....我而家試Orchard Hotel 先!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果小朋友太細就冇咩野啱佢玩,其實聖淘沙都有好多野玩,其中有到有幾個4D睇,聖淘沙裡面本身有免費列車坐,你可以沿個聖淘沙周圍去,我都係拎住本書睇到有咩介紹就去玩,冇plan過要點玩.
原帖由 pingu_k 於 11-2-28 12:17 發表

兩歲幾小朋友啱吾啱去呢?我會住Sentosa兩晚,但因為11點幾機出發,怕吾夠時間......Sentosa要預玩幾耐呢?

大宅

原帖由 PCMW 於 11-2-27 20:58 發表
我想問下大家,UNIVERSAL STUDIO的入場劵難買嗎?即日才買,可以嗎?有沒有一齊買幾個景點平D的PACKAGE?

better buy in advance
last time we went there on a friday in nov, all sold out.

水晶宮

我哋無plan行程(除了一日定了去USS), 其它時間純粹睇心情, 四圍食四圍hea, 所以都應該會游吓水, 不過酒店無free wi-fi 就差咗少少! 多謝妳既分享
原帖由 Agnes_HFC 於 11-2-28 10:30 發表
我剛剛住完呢間酒店,好新,泳池好得,記得抽時間去玩水。但早餐地方唔夠大,如果遲過9點幾有D賓虛感覺! 

行去MRT站都唔遠,沿住河邊行就得,但係酒店D人一般會教你行遠D果邊!

...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

DUCK TOUR 值唔值得去??
我睇佢大人要S33一位, 真係幾貴下

男爵府

我已經訂了於4月去新加坡4日3夜,住Marina Bay Sands。請問四日行程可以如果編排呢?我於2點多抵步,當然會先check in酒店。我一定會去的是Universal Studio,請問應該點樣安排呢?

請有經驗的媽咪多多指教。

大宅

唔駛客氣! 其實我都係HEA住去玩架, 只係定左一定要去SINGAPORE ZOO + SENTOSA, 同一定要去搵好野食, 結果都玩得好開心.

真係無諗過新加坡D野咁好食, D食店又乾淨又整齊, 我己經PLAN再去啦. (可能係放假心情輕鬆, 所以食MUG都好味道!)

補充2句: 酒店房間向CLARK QUAY碼頭就好開揚. 另一面只望對面大廈, 無MUG景睇. 好多外國人都係一邊食早餐一邊用餐廳WIFI上網.

原帖由 CINDYC 於 11-2-28 16:35 發表
我哋無plan行程(除了一日定了去USS), 其它時間純粹睇心情, 四圍食四圍hea, 所以都應該會游吓水, 不過酒店無free wi-fi 就差咗少少! 多謝妳既分享

大宅

Sentosa Luge & Skyride

Skyride 個人覺得很危險,不安全,尤其跟太細及坐不定的小朋友一起. 會吊到很高及周不時會停在半空.

大宅

thanks for yr advice!
咁請問唔坐skyride 玩唔玩到luge呢 ?
有無其他方法上去呢?

原帖由 Sukdukfuk 於 11-3-2 13:48 發表
Sentosa Luge & Skyride

Skyride 個人覺得很危險,不安全,尤其跟太細及坐不定的小朋友一起. 會吊到很高及周不時會停在半空.

伯爵府

有2個問題想問下你們?謝謝!
1)Jetstar 定TigerAirline比較好呢?
2)酒店方面有好介紹嗎?

首頁
12345...16

尾頁

跳至