美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我電左頭髮差不多有個多星期,原本我係電陶瓷,但佢竟然同我做了普通電髮。。出來效果就同葉XX儀一樣,好掃把!!詳情不想再說,總之係失敗之作! 我想問,如果我再電番陶瓷電髮可以嗎?要隔多久才可再電呢?我每日訓醒見到自己個頭我就頭痛!我可以典做?
我跑到喘晒氣喇!!

要追趕著甚麼?要在繁華走一轉?不經意的往往來來,盡頭會在那裡接應?

你們關注的左左右右,只是兩團會擺盪的虛浮影像罷了!

男爵府

都係口個句,即做係無問題的,最緊要藥水好,用L'oreal幾好7-800元左右,不過小心有D地方用大陸假貨.
原帖由 imlazy 於 11-3-18 20:49 發表
我電左頭髮差不多有個多星期,原本我係電陶瓷,但佢竟然同我做了普通電髮。。出來效果就同葉XX儀一樣,好掃把!!詳情不想再說,總之係失敗之作! 我想問,如果我再電番陶瓷電髮可以嗎?要隔多久才可再電呢?我每日訓醒見到自己個頭我就 ...

男爵府

做水份蛋白護理,不過如果妳D頭髮係壞死而唔係乾就難搞好多了.
原帖由 小丸子媽咪 於 11-3-18 16:23 發表
想問我d頭髮天生曲,之前做過負離子和染髮,後髮型師建議我電數碼,現在d頭髮又乾又旱點算好,真係乾得好緊要,請問有咩辦法可以柔順番d,請幫幫忙

男爵府

唔關有無用機事,而係好的專業焗油多數都只賣給髮型屋幫客做,所以無得買,還有就係千其唔好以為低就去天?頭髮護理中心買.
原帖由 MayMay20 於 11-3-18 17:44 發表
我的頭髪很鬆散, 雖然知道在家焗油效果一定無咁好, 但因沒太多時間關係,請問可否建議邊隻焗油牌子好,用焗油帽 (淘宝有買)有無用呢 ?

子爵府

請教陶瓷和普通電髮的過程有咩分別? 陶瓷係咪將頭髮吊上部機度? 落幾多次藥水呢?
世上只有!!!

男爵府

陶瓷先落一次P.1膏,沖水後再上芯加熱,夠鐘就再落P.2中和水定型.普通就上芯,落藥水,沖水,落中和水定型.
原帖由 hoikiuqq 於 11-3-19 00:40 發表
請教陶瓷和普通電髮的過程有咩分別? 陶瓷係咪將頭髮吊上部機度? 落幾多次藥水呢?

子爵府

thanks! 如果頭髮已很碎會影響陶瓷出來的效果嗎?

原帖由 FI_ON 於 11-3-19 01:45 發表
陶瓷先落一次P.1膏,沖水後再上芯加熱,夠鐘就再落P.2中和水定型.普通就上芯,落藥水,沖水,落中和水定型.
世上只有!!!

男爵府

好媽媽勳章

回覆 44# FI_ON 的文章

咁係屋企末無得用焗油補救髮質

怎辦 ? 因我無太多時間去 salon.

民房

我見d人d髮型係短短地..頭髮向內彎..我想問點做到哩d效果??@@

男爵府

有佷多時做陶瓷都會剪碎D頭髮,問題係整體造型剪得靚唔靚.
原帖由 hoikiuqq 於 11-3-19 03:52 發表
thanks! 如果頭髮已很碎會影響陶瓷出來的效果嗎?

男爵府

我估妳係講緊Bob頭.
原帖由 wingwing2011 於 11-3-19 14:14 發表
我見d人d髮型係短短地..頭髮向內彎..我想問點做到哩d效果??@@

子爵府

明白了, 謝謝!
原帖由 FI_ON 於 11-3-20 01:30 發表
有佷多時做陶瓷都會剪碎D頭髮,問題係整體造型剪得靚唔靚.
世上只有!!!

男爵府

我見出面有很多朋友話頭油多,頭皮有問題用咩洗頭水好,其實除了洗頭水外,重要留意水溫,因為很多人都鐘意用熱水洗頭,其實過熱水溫會令頭皮分泌出更多頭油,用偏涷的水溫(自己要接受到)會比較好的.

大宅

有甚麼"定型" 用品 - 例如: 髮泥 or gel, 無咁傷頭髮 ?

子爵府

如果唔想電髮會覺得成熟左, 是否應選擇一些大卷會比較好? 而染髮現在流行咩色調?
世上只有!!!

男爵府

如果想唔傷頭髮的定型產品,就選擇一D洒精成份少的和天然環保的,但好多時環保的產品都比較自然,所以定型效果一般.
髮泥用來造型的,千其唔好貪硬或持久定型,要定型就用完泥再噴定型噴霧.
原帖由 goreme 於 11-3-22 09:29 發表
有甚麼"定型" 用品 - 例如: 髮泥 or gel, 無咁傷頭髮 ?

男爵府

電髮成唔成熟好睇整體夾唔夾,大卷也可成熟的.
染髮日本比較多做啡金/煙草啡.
原帖由 hoikiuqq 於 11-3-22 18:56 發表
如果唔想電髮會覺得成熟左, 是否應選擇一些大卷會比較好? 而染髮現在流行咩色調?

象牙宮

curve hair stick 卷髲器

請教老師:
若想用少d時間, 而髲卷快d, 是否須選較小的直径 ie 15-17mm?

你對電卷棒 '陶瓷卷髲器/棒' 有何意見? thx

子爵府

想你介紹一些比較好的焗油/護髮產品? 請講埋在那裡可以買到, 謝謝你.

ps 我有染髮, 大半年又會電下髮, 所以髮質都真係麻麻.

大宅

我頭髮比較幼和軟, 想望落頭髮豐盈D, 我隔4-5個月會電染一次, 2個月左右修剪一次, 所以髮質比較乾和有開义! 洗頭時都會掉好多頭髮, 都好擔心! 有無解決方法!

首頁
12345...7

尾頁

跳至