婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lau 發表於 11-3-28 21:58
LILY, 乜你性格同我咁似, 還以為失散姊妹, 我未知第4年會否步你後塵, 不過我最想平平淡淡過, 無風無浪又 ...

以前我未同99反面, 佢d 姨媽姑姐, 成棚人, 除左大時大節, 根住又有阿邊個生日,
成日都話出去食飯, 7個人係pizza hut食左350大元咋...你覺得食得飽唔飽?
我成日都食唔飽囉, 又side時間...年初一仲衰, 朝早10點去佢屋企, 等佢成班親戚到..
500尺屋, 坐成10幾個人, 我坐係角落頭, 電視比人攞左去打機, 我on 居居咁坐成 6,7
個鐘, 人都痴, 佢地成5點先走.....

我真係好憎應酬佢地d無謂人....

成日表面扮friend, 走左之後鬧爆人地......不知所謂

珍珠宮

lau 發表於 11-3-28 22:08
小MAMA, 你真是對男家起晒鋼, 呢樣好事, 起碼自己保護緊自己先....

男家邊有好人, 有, 都是扮, 攪到見親 ...

我都係咁諗, 佢對我唔好, 我點解要比面佢....
我成日諗返去佢比面色我睇咁點呀...我係公司要受氣, 返去仲要受佢氣..
佢都痴媽根....

佢係我眼中只係外人, 我係佢眼中一樣係外人....

珍珠宮

lily_liu817 發表於 11-3-29 10:21
唔.....其實我上次見面係我主動同老公提出o既!! 我同佢講話算數我嬲都嬲左咁耐, 大家見下面啦, 我都好想 ...

我當然硬啦...我結婚前真係睇左我99好多面色同說話, 有d直程係唔尊重我父母

我最把鬼火, 結婚個日佢直頭同我女家爭影相, 跟本有乜好爭, 實有得影架啦,
佢衰到bear住我囉..!!!!!個camera man做得唔好, 叫左女家影先, 佢唔中意掛...

正癲婆~!

大宅

我結婚果日我99仲衰, 佢自己掛住扮靚, 留低d連子紅早冇拎去酒樓, 點我呀媽搵人去買, 又唔見佢叫男家d人買, 之後又叫我姐夫去買, 周圍都冇得買, 仲叫佢楂架車去第區買, 衰到冇人有, 仲要係針果一杯半杯茶, 咩唔好落連子lor, 之後仲要成日霸住個新娘房化妝, 著套褂仲要著到6,7時先換,仲要換成3套衫, 我換衫佢都未換, 人地d99係朝早著完掛,去酒樓都唔著架啦, 唔知以為佢先係新娘, 由結婚到2家生左我呀囡20日我都真係勁憎佢, 2家就霸住呀女, 一日抱到黑, 唔知以為佢先係呀媽

禁止訪問

男爵府

wyeth冷知識勳章

返啦......過去左既唔好再唸.....既然都搬左,當俾面c6啦....

大宅

畀面勳章

早排忙搬屋,冇上來,最後有回去,但6299返左大陸飲,因為遠同屋大,我地過左一晚,第二日黃昏走人,走前有打俾6299,但未開手提,應未回到港,留msg, 都係天意!再2星期,我同老公返去,因為係6299打俾老公問我地幾時返去,仲問候我,我啖氣也消左好多,返去時巳是清明,但我全程都冇幫手,因為仲記得趕我走的說話,間屋咁大,又另外樓收租,我完全感到他們的自私,所以我都冇乜點講野,上一代留的福係6299二個人享受,所以我都唔駛孝順佢地!但6299就有斟茶比我,相見好同住難,也開始明白淸明姑姐姑媽都唔幫手,企埋一邊說笑原因係當年,阿爺阿麻唔係度,我62 一個仔接收所有厔同財產,怪不得62親友見面都串6299等佢二個自己掃墓,所以我更大條道理唔幫手!家用同住時已給,婚後仲給了他們幾皮野,但全個wedding都係我地自己俾錢!無欠佢地,立場係唔欺漢佢地,等佢個細仔敗佢,62清明係墓前話求自己二公婆身體健康!個細仔年年都冇出現,99又幫細仔求!偏心到出面!我老公幫我的!
ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

男爵府

你個case我都經歷過,同姑9和奶奶吵大鑊,足足一年無去99屋企,試過叔仔結婚,但都無上去佢地屋企,到年三十晚老爺親自打電話俾我叫我返去食飯,我至返,我同自己講俾面老公和老爺,忍左去,不過亦要有心理準備,如果有人想挑起戰爭時,自己要識得對付佢地,唔好認輸

大宅

比我都唔會返:;pppp:

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會叫 C6 一個人返 ~
愛 我 就 別 傷 害 我

伯爵府

我都唔會返LAW, 未去到同99鬧交咁薑不過超唔滿意佢果邊D人, 姑仔又麻X煩次次唔係嘈呢嘈路就比說話我地聽, 去親都黑口黑面好似全世界欠咗佢咁, 無家教. 我都成年無去同個白痴99食飯, 佢仲同D親戚投訴話我地唔同佢食飯, 當佢狗吠! 以後都唔會見呢D人.

別墅

我都係同6299住左一年, 嗰一年我瘦左十多磅, 日日煮飯洗碗,做工人咁受氣, 99妒忌個仔對我好,我又比99罵, 但我次次都忍. 唔係我錯都要道歉, 仲要"針"茶認錯, C6同69都唔敢幫我. 最後忍無可忍我逼c6搬出來,99憎到我死. 我之後三個月無見9962, 只係我老公返去食飯, 我c6無逼我, 因為佢知係99唔啱. 之後我又再同佢地見返面, 我同c6講如果99再蝦我,我以後唔見佢. 點知半年後佢真係又做d過分嘢(其實見返佢期間佢都成日搞小動作, 不過我都算). 我由上年十一月到宜家我只係見過佢地一次, 就係两星期前我69生日我去飲茶. 我c6都話我唔駛成日見佢地, 費事佢地以為可以好似以前咁蝦我. 我逄星期日同過時過節就自己食飯, c6返佢亞媽度食. 我地住外國, 我外家响香港, 所以我無得返外家呢.

我認為如果心理上未準備好就唔好去見9969. 等自己下左啖氣先啦.

複式洋房

留主...我同你一樣...不過我係一結左婚第2日就同我99鬧交...之後我過左3朝後到阿b出世滿月我都係返左娘家住..宜家排公屋...佢地有叫我返去食飯..我就冇返...我老公都知我地一見到就一定會面左左..所以佢都識做..冇叫我返去...不過有咩大時大節就一定見返..個時只好係其他親戚面前扮冇事..唉..點解d 99會咁樣同自己新抱...有冇d99唔係咁架...

首頁

尾頁

跳至