單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆 momosofine 的帖子

搬得走先算啦!!!!!!

梗係諗住緊果時點樣方便D架嘛...

我成日諗, 我除左發左達, 中左六合彩, 都唔駛旨意搬得走....
咁如果發左, 還原咪還原俾佢囉!!!! 豪俾房署添啦~~ 哈哈哈哈哈

子爵府

畀面勳章

我地果隻廚房門係鐵果隻黎, 我拆晒成個, 換左鋁倘門. 咁個頂咪留冷氣位囉, 整門果時個師父攪埋架啦

大宅

原來係甘~其實我一早已經好想拆左佢架啦...不過因為係舅父幫我裝修...甘佢又話吾好拆喎...拆左個冷氣又吾知安喺邊...如果好似faye525甘整會吾會好貴架?因為拆左感覺上間屋開揚好多呀~

子爵府

畀面勳章

回覆 momosofine 的帖子

我果時係連埋窗一齊裝架~ (我呢D舊樓連窗都冇, 得個鐵籠係出面)

窗連鋁倘門, $4500 (包埋整冷氣機位架啦)

淨門我唔知幾錢啦.... 同埋拆門係裝修師父幫我拆埋架, 佢連出面個鐵籠都拆埋... 佢地同一班人黎, 只係專長唔同, 同埋係朋友, 所以錢果度係有計平我...同埋都四年前既價LU

不過你可以搵師父口頭講佢聽大約點整, 等佢大約講個價你知, 再唔係上門報下價架嘛

大宅

回覆 faye525 的帖子

我而家個度都係舊樓黎架~同你講個隻係一樣...不過我都係費是整啦...雖然整左係美觀好多...不過因為裝修費係我哥幫我頂...所以我都唔好意思再整D咩....

複式洋房

之前無得上網~搞到好耐冇得上黎搵你地~
我入左伙都有半年喇~好多謝你地既意見!!

但係又有問題唔知道點解決>_<

無錯間屋一定係舊樓~全屋得大約200呎到

廚房係露台黎架...無窗得個"鐵籠"...打風落雨唔知點算"而家又咁潮濕...
你地知唔知道我講緊邊d呢?

廁所就係廚房開度鐵門入去~門同地下有空隙沖親涼都搞到出面(廚房)地下濕哂...>_<

另外sink底有d位但係唔知道可以點樣先可以放d 煲煲撐撐係個度...

兄弟師妹幫幫忙~唔該哂

男爵府

faye525 發表於 11-5-5 15:29
回覆 raymondlau1234 的帖子

入伙擇時辰果D 你去賣衣紙舖果D人會教你. 我記得好似要同自己夾下生肖架! 總 ...

我嘅新居裝修前沒拜四角啊,好彩裝修期間沒嘢發生,自己又唔識呢D一心冧住裝修好先拜四角就搬入去住啦,咁次序調轉咗得唔得噶?有沒乜嘢影響噶?我宜家好慌啊~~~~~

瑪瑙宮

環保接龍勳章

raymondlau1234 發表於 12-3-16 12:01
之前無得上網~搞到好耐冇得上黎搵你地~
我入左伙都有半年喇~好多謝你地既意見!!

你嗰d係咪好似牛頭角上下邨嗰種架...
即係舊式唔係每層有"車立"搭,走廊好長,門對門嗰隻呢...??
得鐵籠...??係咪鐵枝咁呢??
係嘅,嗰d可以換窗架喎,
如果唔換住咪去五金舖買d防風雨膠板用住先囉,度好size整好放上去就得..
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

環保接龍勳章

Lavandula 發表於 12-3-16 13:34
我嘅新居裝修前沒拜四角啊,好彩裝修期間沒嘢發生,自己又唔識呢D一心冧住裝修好先拜四角就搬入去 ...

平身不作虧心事,夜半敲門也不驚,駛乜慌吖..
淡淡定,有錢淨呀)))))))

Lavandula  嗯嗯  發表於 12-3-16 20:18
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 wayso 的帖子

我細路仔既時候都係住呢o的公屋的, 都係用膠版密封的!! 打風落雨既時候好正, 好有氣氛架..
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

畀面勳章

恭喜晒你 樓主 , 可以從過新生活.

入伙係拜五角呀, 廳中間都要架 .

複式洋房

wayso 發表於 12-3-16 16:23
你嗰d係咪好似牛頭角上下邨嗰種架...
即係舊式唔係每層有"車立"搭,走廊好長,門對門嗰隻呢...??
得鐵籠...? ...
um...層層都有"車立"的,不過鐵籠係廚房=露台,密封唔得喎,煮飯d油煙同熱氣散唔到...

換窗咪好貴??>_<

複式洋房

回覆 dordor1207 的帖子

但係密封左成間屋無風...
廚房係好似露台咁架...

d衫又要晾係個度...

煮飯又大油煙...

0.0"

瑪瑙宮

環保接龍勳章

raymondlau1234 發表於 12-3-19 16:39
um...層層都有"車立"的,不過鐵籠係廚房=露台,密封唔得喎,煮飯d油煙同熱氣散唔到...

換窗咪好貴??>_ ...

唔會密封架,因為唔係一塊過嘛,兩至三塊咁啦,可以推埋一塊,你明嗎...?

複式洋房

即係趟門膠板!!!???

瑪瑙宮

環保接龍勳章

raymondlau1234 發表於 12-3-19 16:46

係呀,可以咁講啦..

瑪瑙宮

環保接龍勳章

raymondlau1234 發表於 12-3-19 16:46

咁樣用住先,遲d有多餘錢至換窗囉

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 raymondlau1234 的帖子

膠版係可以拉左拉右, 唔係痴實架...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

複式洋房

dada~0w0~ 發表於 12-3-19 18:10
23平方米, 長方形.......toilet 响kitchen隔離果種??

果隻窗都幾大下, 如果安鋁窗, 又要搭棚, 一定唔平 ...

係唔係23平方米我就唔識計,不過應該係呢種^^

我上年因為真係好急~所以...等唔到...逼住要而家呢度...

呢度真係好唔方便...不過果時我淨係怕同仔仔無瓦遮頭...

首頁

尾頁

跳至