夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

豬C9 發表於 11-6-14 15:23
依... 妳咁講又有可能喎.. 但係都無法架喎, 除非62,99主動同佢地講層樓唔係佢地比錢我地買姐, 如果由我地個 ...

唔係喎, 呢d 野講清楚d 好喎.....
最好借頭借路講下地產, 然後咪話你買樓果時儲左幾耐錢, 俾左幾多首期........
咁佢地知唔係 "阿公" 出錢, 就無理由問你地攞啦.

penpenvivi  就算6299出S,都無可能攞啦,住緊咖,痴痴地!  發表於 11-6-14 16:55

子爵府

標.清 發表於 11-6-14 15:18
人情點分都好, 一定返唔到你 62/99 度....

可唔可以叫你老公同佢父母講唔好出 $$ 幫佢地搞呀?
我都係咁諗, 女家人情好小就咁放起門口個D姐妹到, 通常都係直接比新娘既媽咪/爸爸. 到散場果陣除非新娘個邊主動話拎返D人情出黎幫手埋單, 如果唔係無理由主動問外母/外父拎返出黎咁肉酸.
其實都唔到我地話事啦, 所有野都係佢個未來新抱話事. 我諗62,99都係唔想個仔唔開心.

penpenvivi  女家講得耍20幾圍梗係佢自己想收番啦!  發表於 11-6-14 15:48

大宅

畀面勳章

AllyChan 發表於 11-6-14 15:18
計住你地有幾有錢,如果你地唔出錢幫就當你地衰人囉.

佢下次又同你講, 你唔好理佢, 當聽唔倒.
嘩, 佢地都幾似我堂哥堂嫂喎~~
呢d人小心d, 面皮幾十尺厚, 有咩講唔出呀, 得罪又唔係佢女家d人, 係你男家之嘛, 仲有呀, 你地唔幫仲要話你男家對佢衰, 通常都係個女人唸埋d枕頭計, 叫你叔仔出聲架喇.....

叫你6299唔好咁易俾佢氹到 tim ar, 一陣又話酒席, 又話禮金, 我驚20萬都搞唔掂呀
生仔我又覺得佢未必唔生喎, 叫6299湊咪得囉, 我堂哥堂嫂家用又唔俾, 好日唔返去食飯, 食親都唔會俾錢, 仲要新年叫大伯, 6299封大利是俾佢個仔買衫tim , 最重要佢地唔係揾唔到嘛, 呢d人有咩做唔出呀

複式洋房

回覆:結婚結到咁不如唔好結

你叔仔咁早就飲大咗!你應該寸佢俾埋條命你好唔好?
我相信第時仲多嘢煩,呢啲嘢等佢地自己搞定,唔好插手!
到時你99就知道佢最錫個愛兒點對佢!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

豬C9 發表於 11-6-14 15:38
我都係咁諗, 女家人情好小就咁放起門口個D姐妹到, 通常都係直接比新娘既媽咪/爸爸. 到散場果陣除非新娘個邊 ...

唔知你老公要唔要供養你 62/99?

如果我父母要咁樣浪費 d $$ 而又講佢地唔聽, 我一定會減佢地家用減到啱啱夠用, 等佢地咁多閒$$ 幫d洗腳唔抺腳的人呀........

兔仔得媽  有道理  發表於 11-6-14 16:17

子爵府

古人真係講得無錯"好仔不如好心抱",第日真係永無寧日

伯爵府

好媽媽勳章

個女仔真係港女的表表姐. 遲吓一定家無寧日. OMG.

fafacat  關"港女"咩事?佢咪佢!  發表於 11-6-14 23:11

男爵府

too crazy!

別墅

理得佢死
有本事 自己找錢
無本事 唔好要求多多
比着依個係我細佬 我一定吊到佢反肚

子爵府

gk678 發表於 11-6-14 15:36
唔係喎, 呢d 野講清楚d 好喎.....
最好借頭借路講下地產, 然後咪話你買樓果時儲左幾耐錢, 俾左幾 ...
諗諗下又唔多似係, 叔仔女友就可能以為層樓係99比錢, 但係叔仔無理由唔知層樓係我同老公錢..同埋我叔仔個人無咩機心無主見諗到咩就講, 假設叔仔以為層樓係佢阿媽資產, 點解要鬼鬼鼠鼠打比我老公私下同佢傾, 照計如果層樓係佢阿媽我係外人洗咩比面我, 當住我面3口6面講清楚米仲好, 話唔定即刻簽名過左層樓比佢,米唔洗行多轉..
最驚係我叔仔同佢女友講層樓係佢買, 因為我叔仔最愛扮有錢仔, 尤其係起佢女友面前...

gk678  唔係咁白痴呀..........  發表於 11-6-14 18:13

大宅

畀面勳章

豬C9 發表於 11-6-14 17:49
諗諗下又唔多似係, 叔仔女友就可能以為層樓係99比錢, 但係叔仔無理由唔知層樓係我同老公錢..同埋我叔仔個人 ...
咁就麻煩喇, 你叔仔肯定唔會爆話係佢自己吹水啦, 一陣佢女友以為你2公婆呃佢地錢就C得....唸起都戥你煩

子爵府

不過我地一日唔簽名過樓佢地都奈我地唔何. 依家反而驚佢地攪結婚隨時問我地羅錢. 所以我家下要多D提醒我老公無時無刻都要扮窮, 有咁煤扮咁煤..

Bubu0130  都係一個好method  發表於 11-6-15 10:20
Bubu0130  都係一個好method  發表於 11-6-15 10:19

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

個叔仔無野呀化..........
咁大想頭,讓層樓俾佢..................
佢係咪傻架
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

子爵府

千祈咪呢pair無能男女得米,如果唔係離譜要求將會陸續有嚟:;pppp:

子爵府

環保接龍勳章

回覆:結婚結到咁不如唔好結

我唸你叔仔個女友唸住結婚係「無本生意」啦,賺硬果隻呀。。。

水晶宮

講得出口果吓好野,面皮尺幾厚
我要瞓八個鐘

大宅

至怕到頭來要兩老出錢, 跟住你6299又同你老公呻無錢用, 最後咪又係去番你度, 俾零用錢佢地

唉! 有D咁唔要面既親友, 又真係好煩, 第日仲有排你地煩

複式洋房

真系物人都有,距講得出口先好野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢2個SHORT上腦...

其實你6299點睇先?鍚到叔仔燶既?老公會唔會6299有乜事都攬上身.如果6299鍚到叔仔燶..乜都比佢既...咁唯有..自己同老公冇眼睇乾淨盲...真係眼不見為乾淨....話知佢擺夠100圍...買千呎豪宅....唔駛你2公婆出錢就算啦...

如果6299都係睇唔過眼既..就連埋6299佢地..大家一齊乜都唔好理...冇人比錢..佢地又冇錢..咪睇下佢地點擺幾十圍酒...睇下佢地婚後可以住邊囉...最緊要6299同你老公唔好心軟....

首頁
12345...6

尾頁

跳至