夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...~續續集集~:lalala:

好呀~~~~等我一陣上去睇下啦!THX!
ringoivy 寫道:
一陣lunch再幫你睇下個post仲有無先啦, 因為係上期recruit黎再唔係你入去佢地個website都可以, 因為有part-time/full time job的 [quote]
bandband 寫道:
:-( 我就係衰在要就時間同地點嘛...我住太子架,同埋我只可以响八點半至四點半之間可以番到工...所以d full time都幾難搵... 係呢,份工係fulltime定係Part-time架???你pmD資料俾我...THX..!!! [quote]

公爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...~續續集集~:lalala:

Hi bandband,

記得我嗎? 我就係上次同你講我又係水瓶座老公係天瓶o個個呀 :mrgreen:
其實part-time搵唔得幾多錢咋喎,不如叫你屋企人揍你仔仔,然後搵份full-time咪重好,唔好介意我咁講呀,你老公唔係搵得太多...比亦比唔到幾多你,不如唔好做全職媽媽啦,我聽到你話買送都無錢..真係好驚呀

翡翠宮

唔巧客氣到時搵到工記得請禾忍茶就得啦 [quote]
好呀~~~~等我一陣上去睇下啦!THX![quote]

子爵府

唉...我都想搵全職,但係個仔既問題(語言發展遲緩,學習障礙,動作協調障礙,自閉傾向+過度活躍...)...我真係吾可以再交俾任何人去湊,都無人了解亦無人識得點教我個仔...以前我都係番全職架,咪又係俾屋企人去湊同埋俾佢番全日制幼兒園,結果呢...我個仔就有以上咁多既問題發生,呢樣野亦係我一生裡面既一大愧疚,為左番份工而害左個仔...

所以我至迫住只可以搵PART-TIME既工,FULLTIME嗰D我都有搵,但可以就到我時間真係少囉!再者,PART-TIME既人工雖則少,得嗰二千大蚊左右,但我諗我繼續慳D駛,應該無問題,至少無好似依家咁,我已經好慳但都唔夠錢駛...今日攞埋老公嗰十一蚊散銀,我今日剩係得十九蚊可以駛,今朝又聽到老公既怨氣,又諗埋上星期佢講嗰句暗示(係我大駛),我至咁DOWN啫...你見我平日上黎都照樣亞Q癲癲得得咁無野架!所以今日我又明白到咩叫做貧賤夫妻百事哀...講錢失感情...我都覺得自己好STUPID,竟然要愛情唔要面包咁同佢結婚,諗住一齊捱都無問題,點知就係因為佢怨我兩句,我就謝哂... 我都吾知仲可以講到D咩LU~
Ivy124 寫道:
Hi bandband,

記得我嗎? 我就係上次同你講我又係水瓶座老公係天瓶o個個呀 :mrgreen:
其實part-time搵唔得幾多錢咋喎,不如叫你屋企人揍你仔仔,然後搵份full-time咪重好,唔好介意我咁講呀,你老公唔係搵得太多...比亦比唔到幾多你,不如唔好做全職媽媽啦,我聽到你話買送都無錢..真係好驚呀

子爵府

如果份工請我,我SURE請你忍茶啦~~~
ringoivy 寫道:
唔巧客氣到時搵到工記得請禾忍茶就得啦 [quote]
好呀~~~~等我一陣上去睇下啦!THX![quote]

侯爵府

band長老,
不如~~~試下7仔丫, 雖然cheap cheap 地, 但好過你成日唔開心ma, 同埋7仔d時間可能有彈性dd.......馬死落地行......搵得一蚊得一蚊law......

子爵府

咁又係...我都試下睇吓啦...總之唔駛再好似乞衣咁乞求隻佬攞錢就得喇!
QUINCY121HK 寫道:
band長老,
不如~~~試下7仔丫, 雖然cheap cheap 地, 但好過你成日唔開心ma, 同埋7仔d時間可能有彈性dd.......馬死落地行......搵得一蚊得一蚊law......

侯爵府

band長老,
係呀~~~我個朋友響7仔做都有成3千蚊人工架....佢行路返工(幾個街口),帶飯響公司丁熱........每月淨袋架,壞處係容易見到d街方law........

翡翠宮

咁又唔巧咁講啦, 行行七狀元架嘛, 不過bandband你有咁既時間限制又真係好難搵, 除非你在個間公司做開突然有時間上改動, 公司都或許考慮下你既要求, 但在於請一個新雷講又真係好難會咁早, 否則會有其他員工呷醋的, 不過我頭先睇recruit有兩份工做收銀的, 我pm比你, 其中一份要有電腦資識才考慮, 所以都咪睇少d收銀工作

公爵府

bandband

其實我都記得你講過話你仔仔有你講既問題,不過我唔想再提哩d野令你唔開心ja,但你都唔駛將d責任自己成擔晒架,你講o個d問題跟本你返唔返工都會發生架啦
你老公話你大駛,其實佢比得$3000你...你又點大駛呀 ,不過可能佢會認為自己搵得$7000已經比一半你,你都話唔夠..所以佢咪會咁話你ja,講錢失感情哩樣野..就幾時都係架喇

翡翠宮

bandband唔巧唔開針啦, 你係咪怕人話你開個topic唔係講夫妻感情, 一陣又比人砲轟呀 唔柱你性格喎, 咁小su我相信你會handle到的, 你eq咁高 唔好話你要攤大手板問老公攞錢使啦, 我都有工做上次開下玩笑叫佢加加用, 佢都借d意 所以都係唔巧講錢呀 講錢真係會失感情架

子爵府

:-( :-( :-(
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

子爵府

bandband
計得買波籮飽比band仔食呀^o^咪嬲啦^o^唔是一陳又要敷mask就橙喇!!
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

侯爵府

各位~~~~~

子爵府

quincy121hk
你重墨計呀^o^小心個兇呀!!!!

侯爵府

meialo,
實完笨去完,諗住上黎啦......點知部腦水左呀.......

子爵府

quincy121hk

是呀!!!禁咪好橙!!!

侯爵府

meialo,
我呆左成個下午呀

侯爵府

e+先整番好.....有鬼用咩~~~~我都收工la.......

侯爵府

好啦.......要

首頁

尾頁

跳至