單親天地

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

引用:No+lah+thanks.....我一直有做野。 +

原帖由 MC陳師奶 於 12-04-17 發表
No lah thanks.....我一直有做野。
有工作好多,至少唔駛愁生活!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

回覆:最愛的老公兩個月前車禍離開,留下我和三歲兒子......

人總有這個時候,你要加油

男爵府

之前睇電視有介紹過,有D團體係專幫一D因為另一半突然離世的人,是小組形式的,大家分享一下點去渡過呢D難過的日子

你可以去找些資料,他們可以幫到你的

加油

大宅

希望你可以脫離痛苦

侯爵府

環保接龍勳章

放鬆D....路是要一直行的,可以多D上黎交流都係好既!
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

別墅

回覆 MC陳師奶 的帖子

因為病....所以都叫有心理準備...我們新婚不久,未有小朋友!! 所以,有時我都會羡慕有小朋友,可以多一點安慰..起碼生活上多一個重心,可以分散吓時間!!

大宅

好媽媽勳章

回覆:TT0710 的帖子

小朋友給我很大安慰和力量,可是自己一個失去伴侣已经很痛,想到小朋友天真乖巧卻没有爸爸鍚,冇一個咁優秀既榜样更加痛.......有時候,我都唔知遺腹子惨d,定還是我個仔三歲半咁已经有記憶,突然失去,成日提住同爸爸做過既野,成日問我,爸爸係唔係死咗,我唔鍾意爸爸死.....更慘.......

http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

男爵府

縱使有些事實很難接受,我們仍要接受和面對。

孩子尚小,完全不知" 死亡" 是怎麼一會事。
他每句話,每個問題,但凡關於父親,必定會剌痛你心。

坦白說,即使現在有最好的心理專家來開解你亦無濟於事。
因為,只有家人的支持和 " 時間 " 這傢伙,才能把你心靈醫治。

在末日子你還有無數衝擊和難題,但只要把持目標,
好好計劃你和兒子前路,所有事都會變得正面。

有時間可以去當義工,你會有很多體會。
出自真心去幫助別人後,你能有一份平和的感覺和快樂。

記住,困難,憂傷是人生必經。不用比較誰最慘,
所有人心中都存有遺憾,只是甚麼一會事而已。

大宅

引用:很想知道過來人思念他/她時怎麼過的?其實

原帖由 MC陳師奶 於 12-04-16 發表
很想知道過來人思念他/她時怎麼過的?其實失去相愛相伴14年的他,自己已經很痛,但是看到兒子、想到他不能 ...
支持你!唔好屈住自己。搵朋友分享下!要努力生活,照顧小朋友呀!

大宅

Take Care

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:最愛的老公兩個月前車禍離開,留下我和三歲兒子......

Add oil~~

洋房

你一定要加油!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實各有各嘅慘,或者你諗得比人好就夠!!
由個仔開始識爸爸,我就同佢講爸爸已經死左,因為呃佢,到再遲下仲衰,而阿仔家姐都有段時間有問題,因為由佢爸爸出事,到火化,佢都記得,個時佢都3-4歲,好彩慢慢就無事,而阿仔可能話好彩,對呢d嘢無記憶,最可惜係對爸爸一d記憶/印象都無,呢樣係我最遺憾...你個仔有爸爸嘅記憶,其實係好好,至少佢感受過爸爸對佢愛,而家佢係會成日問,到再大下佢就明,比d時間佢時,比d時間自己...更難過嘅日子都要捱過去,因為你仲有個仔,當時如果唔係有個仔.我已經跟埋佢走...我得,你都一定得!!
加油

複式洋房

我米一樣,上個月老公中風,仔仔不能由這麼有成就的爸爸帶大,I4年婚姻十分恩愛,自己都唔知點行下去••••

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

我們一起為愛人而活

複式洋房

我也是一樣,其實我好後生,老公在我結婚剛到兩個月突然有意外離開了我,七年感情,當時我有左bb七個月,我每天以淚洗面,心痛到不得了,果一刻係咁唸自己一個怎樣養大bb...曾唸過自殺,但懷胎七個月已成人,唔想傷害小心命,我成日唸係咪關我個人事剋死佢。唉!現在他已走了差不多兩年了,我經常都會唸起佢,bb好慘連爸爸一眼都未見過,我老公連結婚當天影d 相都未睇過,真可惜,我而家冇工返,唔知點湊個仔!

大宅

好媽媽勳章

回覆:tszyingb 的帖子

唉,唉,唉,我現實成日提醒自己唔好嘆氣,驚負能量影響個仔,成日美化死亡呢件事,笑住同阿仔講掛住爹啲......大家都唔好得去邊,咁你同個仔而家點?

http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

大宅

好媽媽勳章

回覆:14-4-1966 的帖子

只能這樣,帶著他的愛活,為我們的孩子加油......加油,姊妹.......

子爵府

你地要加油呀!

首頁

尾頁

跳至