自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:同八九十後唱K格格不入

等我即刻去Neway app 睇下興咩歌先有左呀仔都無去過

男爵府

引用:Quote:原帖由+cani09+於+12-05-21+發表唔知

原帖由 Little☆Tiger 於 12-05-22 發表
真係㗎
熱唱榜都識,未out得哂

公爵府

我都係80後~但係好多新歌我都唔會唱~TWINS個啲我都係唱舊歌

我都係中意唱國語歌多~

子爵府

畀面勳章

引用:情~~與~~義~~~~值~~千~~金~~~~~~夠唔夠爆。

原帖由 crab 於 12-05-21 發表
情~~與~~義~~~~

值~~千~~金~~~~~~
直頭掂啦,諗起莫文尉套戲個樣

禁止訪問

引用:我90後,但我都係鐘意聽舊歌,新歌我口啞啞

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Twins,千樺剩係識下一站天后,二缺一,狼來了

原帖由 chrisunkub 於 12-05-21 發表
Twins,千樺剩係識下一站天后,二缺一,狼來了,少女的祈禱嗰年代的歌,佢哋話好舊.盧巧音經典名曲垃圾佢哋話唔 ...
巧音首垃圾我曉喎!仲好like! 我都80後丫!

我是一隻喵

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:唔知你地有無咁既情況?+除左選歌,+方式都好

原帖由 cani09 於 12-05-21 發表
唔知你地有無咁既情況? 除左選歌, 方式都好大分別架
我地鐘意大大聲好似個人表演咁唱,
但佢地要開伴唱, 然 ...
下⋯乜而家興咁「唱」?我以為係d唔識唱既人先咁做咋⋯

我是一隻喵

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

放棄左k咯

水晶宮

畀面勳章

chrisunkub 發表於 12-5-21 20:45
佢哋點D歌我一首唔識,因為唔知首歌唱乜.全部係現今所謂歌手D歌.我點呀梅,蘇永康,梁柄,許志安,Beyond,Twins ...

我都係80後,不過我同老公都會唱舊歌,老公好鍾意唱張國榮,
唱到有一次我問佢你做咩唔CUT張國榮把聲,
老公: 我CUT口左 啦,唱緊呀
我:

老公 :我試過XX比賽拿冠軍,R$F^&#@@!@........(不停地想當年)

公爵府

回覆 回覆:chrisunkub的帖子

翡翠宮

80後(80中~)而家d新歌好多都唔識~

舊舊地唱下joey初出道果d~陳曉東果d 都可以~"

再舊既都ok既~三幾首囉~hahaha~
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

珍珠宮

男爵府

慘...我N 年無唱K......唔知而家個慘況係咁..

我只係識唱JOEY , 村屎個D 舊歌, 新歌一概唔識...G.E.M 個D 歌只係聽過1,2次....而家有D 咩歌手我都唔知...

首"食軟雪糕"梗係有聽....好佩服佢既勇氣唱出黎....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

buklaylay 發表於 12-5-21 21:08
我同兩個仔(千禧後)去唱... 又好啱嘴型喎...
可能佢地自小受薰陶!!!
...
我C6的外甥12歲&8歲, 會唱新一代的歌(自己唱), 也會唱兒歌(陪幾個5歲以下的表弟妹唱), 更會唱鄧麗君(陪婆婆, 姑奶唱)

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

方麗娟 發表於 12-5-22 08:44
我C6的外甥12歲&8歲, 會唱新一代的歌(自己唱), 也會唱兒歌(陪幾個5歲以下的表弟妹唱), 更會唱鄧麗君(陪婆婆 ...

老~中~青~ 都俾佢剎晒...

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆 apple_0905 的帖子

我又90後..我like舊歌.

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

回覆:同八九十後唱K格格不入

超耐冇去,
而家有咩歌星我都唔知

複式洋房

舊歌係好聽d既..但都要聽下新歌先同朋友夾到:p
台灣歌好聽d

首頁

尾頁

跳至