論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

fire !

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咩都唔理走左去, 你地仲忍得既?? 即炒啦, 有無d親戚朋友 or鐘點頂住幫手湊,

大宅

請過一個啦, 你再用佢, 下次你會更氣難下. 佢一定玩到你轉下轉下.

禁止訪問

回覆:"長篇" [請教]菲姐今日發脾氣走咗去,仲值唔值得留?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主,我果個工人蠢之餘,仲無安全意識,
一次又一次俾個女整親,反應慢,又無記性,成日做錯野,
之前一個完約既精,但後期俾我發現打我大仔(當時剛5歲),
又係開始黑面,有主見,所以唔續約,
新工人一d都幫唔到手之餘,仲要照顧埋佢,
幫佢執手尾.....
我仲有多一樣,就係婆婆日日黎幫睇,
我好多謝佢,但佢人急,又成日日鵝夜鵝,
尤其新工人咁既質數,日日俾佢鬧,
仲要日日同我投訴.....
結果,我同你老公諗法一樣,
既然咁煩,再請又好可能再煩,
把心橫同c6講我地是但一個辭職,
係辛苦,又要慳,但自己湊,
起碼睇得緊d,多d時間教小朋友(我仔係言語同社交問題)
至於$,先用住積蓄,唔夠大不了賣樓,
等2個小朋友返晒小學大d,就可以請鐘點跟,
我地覺得小朋友重要過其他囉,過咗就追唔返

複式洋房

如果係我就即炒佢。

別墅

引用:Quote:grass_ft+發表於+12-7-26+12:46+係,

原帖由 SandraLo 於 12-07-26 發表
有佢 resignation letter 响手先穩陣 wor !!!
係,上到agent度反口話唔賠… 係我哋要炒佢…

別墅

引用:Quote:原帖由+SandraLo+於+12-07-26+發表有

原帖由 grass_ft 於 12-07-26 發表
嘩!超賤呀!最後點?

子爵府

都請過自尊心極強的工人, 唔話得
日日同佢相處自己裏面好似煲滾了的水 死了好多細胞, 極難頂,
佢地随時拍檯拍成, 一話佢就随時話唔撈
你心里有準備才好

別墅

引用:Quote:原帖由+SandraLo+於+12-07-26+發表有

等你c6之前仲信工人係好人!工人信得過,太陽都㑹從西面升起呀!

別墅

引用:Quote:原帖由+grass_ft+於+12-07-26+發表係

原帖由 cforcash 於 12-07-26 發表
嘩!超賤呀!最後點?
最後我哋話咁用佢失職嘅理由terminate佢勞工處見,佢繼續話係我哋唔岩咁樣對佢唔公平我令佢唔開心,咁老公叫佢同法官講唔開心講埋佢掉低我同囡喺街等官判。

最後佢只接受mutual agreement 大家唔駛俾一個月代通知金。

kenmay  我會大佢, 即時帶佢返屋企  發表於 12-7-27 09:08

別墅

回覆:"長篇" [請教]菲姐今日發脾氣走咗去,仲值唔值得留?

本來佢想即晚番菲律賓,轉頭agent話佢突然唔想走住… 佢突然覺得只係我有問題佢而家會喺香港搵工…

別墅

回覆:grass_ft 的帖子

做得好!佢都痴痴哋,唔開心就可以掉低你同BB自己走咗去?!仲想屈你比多一個月$,賤到爆!樓主請開名同post相,等各jm認住個衰工人!唔好比佢咁易搵到工害人!

大宅

"長篇" [請教]菲姐今日發脾氣走咗去,仲值唔值得留?

所以我唔會請有仔女的工人,佢離開家鄉離開仔女黎到咁遠照顧別人仔女,心裡一定好難受,僱主就要多留意佢地情緒

複式洋房

disclose her info, pls...

珍珠宮

grass_ft 發表於 12-7-26 18:16
最後我哋話咁用佢失職嘅理由terminate佢勞工處見,佢繼續話係我哋唔岩咁樣對佢唔公平我令佢唔開心,咁老公 ...

有冇 black and white ? 慎防佢揾唔到工去告你搏一鋪!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

點settle呀最後?佢超差!

大宅

點settle呀最後?佢超差!

大宅

睇嚟佢好快會去勞工處開file告你們,佢忽然咁變卦,係咪agent教,你同佢去agent處之後,佢有冇同agent單獨傾,你唔好再信個agent la,佢主動話唔做時,你已經應該喺有錄音下的cctv同佢傾及要求即時寫信比你

別墅

回覆:joanie731 的帖子

比你100個like

首頁
12345...6

尾頁

跳至