親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

BChai 發表於 12-10-2 15:03
回覆 syling 的帖子

好PRO., 動感的一家, 超LIKE. 多謝您, 我努力PLAN吓出年去! ...

多謝晒,講真,如果唔係呢兩個主題公園,新加玻真係一般好玩,酒店又貴。

大宅

lyf 發表於 12-10-2 15:18
我都想過年去星馬,呢個地方未去過,
樓主有無寫blog呀?
想黎參考下

Sorry,我無寫blog的習慣。如果去馬來西亞,可以考慮陽光海灘,完全另一種玩法。

大宅

pekkle321 發表於 12-10-3 00:35
條片好正呀!我考慮緊十二月同囝囝去!想去legoland同hello kitty land, 但怕聖誕會超多人!囝囝得兩歲,想 ...

聖誕就肯定人多要排隊玩,不過如果要小朋友假期就無法啦!囝囝有得兩歲就無乜大問題,今次去到新山又唔覺得真係好雜,不過實情係點就真係唔知喇。只係見佢d酒店又平又靚。

大宅

moonychan 發表於 12-10-3 10:14
樓主你好, 睇見你地d 相 & 片真係好正!!!!

想請教一下, 如果去4日3夜 (就小朋友有特別holiday), 咁我3晚都 ...

3晚住Carlton肯定無問題,有免費車去USS,去SingaporeFlyer又近,worst case行過去都唔駛20分鐘,去Legolandd車就係Singapore開,Angrybird cable car就係USS隔離。所以四日三夜你可以加埋玩SingaporeFlyer,我都係訂點半車去Legoland,八點半去到玩Singapore Flyer同食早餐跟住時時剛剛好就上車去Legoland。我唔太清楚旅行社有無做CarltonPackage,因為我機票唔駛錢,所以只係訂酒店,無買package

大宅

MWFCHAN1 發表於 12-10-3 11:28
Carlton hotel - 住和早餐方面 ok 嗎?

Carlton分新翼同舊翼,我今次訂舊翼,而舊翼都分新裝修同舊裝修,我係住新裝修。OK無問題,好乾淨,有企缸同浴缸,又有Plasma電視,ok啦,你話好豪華又唔係,但係見得下人咁啦。不過唔包Internet,但無所為,我都係買張Singtel電話咭上網,71Gdata,夠晒用!我無訂到早餐,不過見佢個dining hall唔錯。酒店隔離有老麥,對面有Raffle City,basement有野食BTW我係經hotels.com訂,價錢好ok

大宅

canies 發表於 12-10-3 11:53
從來冇諗新加坡旅行,睇完樓主條片即刻改觀,正!你老公跳得好高呀! 可以分享下食住玩用左幾 ...

我咪就係跳得好高果個老公囉。老實講,我自己都係對星加玻一般,出差去過十幾次,但旅遊都係等一次。唔係見到個Legoland都唔會去,事關已經去過晒其它Universalstudio,今次只係比酒店錢六千幾,入場、食同交通$5000,我來回機場都係的士,其它時間都有搭過的士,食左餐NoSign Board同魚翅。其他shopping未計。

大宅

引用:Quote:yan924+發表於+12-10-2+10:33+正到爆

原帖由 syling 於 12-10-03 發表
你之前話星期一去,係咪下星期一?plan成點?
係呀,你有心呀!同你行程差唔多,但USS放响星期日去,都擔心多人同去legoland果程walk in買唔到車票,最想知Singapore Flyer counter幾點closed,如就到可以落機果日去買左先就安心

大宅

引用:Quote:canies+發表於+12-10-3+11:53+從來冇

原帖由 syling 於 12-10-03 發表
我咪就係跳得好高果個老公囉。老實講,我自己都係對星加玻一般,出差去過十幾次,但旅遊都係等一次。唔係見 ...
哈哈!我之前都估樓主係男人

大宅

syling 發表於 12-10-3 13:02
Carlton分新翼同舊翼,我今次訂舊翼,而舊翼都分新裝修同舊裝修,我係住新裝修。OK無問題,好乾淨,有企缸 ...
Thanks!
是否由Carlton 去Singapore flyer 都是20 分鐘? 這酒店位置是否在波羅外殼的建築物附近?

子爵府

Total agree! 所以環球片場開咗都冇去, 就係太貴, 感覺又似HK. 其實呢次主打Legoland, 其他係bonus, 因唔呢幾年去, 亞仔12歲後就會比較幼稚呢! 我而家已買定d雜誌同收集d資料, 因新山比較"默"生呢!

大宅

yan924 發表於 12-10-3 14:00
係呀,你有心呀!同你行程差唔多,但USS放响星期日去,都擔心多人同去legoland果程walk in買唔到車票,最想 ...
我只係知Singapore Flyer收10:30pm,不過我估無咁易爆,我去果日真係好少人,而且你重要係星期一,唔駛驚!

大宅

MWFCHAN1 發表於 12-10-3 17:49
Thanks!
是否由Carlton 去Singapore flyer 都是20 分鐘? 這酒店位置是否在波羅外殼的建築物附近?

咁當然坐的士去會好d啦,我只係話worst case scenario由Carlton Hotel行過去Singapore Flyer約20分鐘。你可以參考下以下條link,Google Map都係話行17分鐘就到。但係講真,我最唔鐘意新加玻就係搵的士,特別係夜晚!想死!酒店行去波羅包 (The Esplanade) 約十分鐘,你可以睇埋個map入面有!

Click 呢到!

MWFCHAN1  THANK YOU!  發表於 12-10-4 11:11

大宅

BChai 發表於 12-10-3 18:00

Total agree! 所以環球片場開咗都冇去, 就係太貴, 感覺又似HK. 其實呢次主打Legoland, ...
Legoland真係好值得去,出年會開埋Water Park,重正!

BChai  Tks a lot!  發表於 12-10-3 18:42

別墅

OMG!water park 幾時開? 有咩玩?

大宅

Shown媽媽 發表於 12-10-3 20:29
OMG!water park 幾時開? 有咩玩?
好似話係出年年中

大宅

syling 發表於 12-10-3 21:23
好似話係出年年中

如果在暑假前開就好

子爵府

好媽媽勳章

睇完好想去旅行!

男爵府

2016畫展勳章

syling 發表於 12-9-30 23:42
今次我住Carlton Hotel,貪方便,酒店又有免費車去USS。隔離就係Raffle city,又有超市又近津津。重可以行 ...
我12月頭去新加坡 5日4夜都係 book 左 Carlton, 依家 plan 緊行程. 睇完你個短片好想去 Legoland, 但怕行程太緊密, 因為囡囡得 2歲.

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問LEGOLAND係邊坐車?有套票賣嗎?謝!

大宅

syling 發表於 12-9-30 01:18
聽日就要返香港,剛剛執完野,同大家預吿下個行程先。

見Mileage就過期,要換左D機票先,特登係十一國假期 ...

請問你們在LEGOLAND 逗留幾耐? 因我見之前重可玩Singapore Flyer? 謝謝

首頁
12345...18

尾頁

跳至