親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

回覆 hobby 的帖子

我好過你喎, 我有兩條大毛巾

複式洋房

Thanks for sharing

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 chickenwing2006 的帖子

Many thanks!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+小寶貝兒+的帖子 去legoland+影吓相

原帖由 hobby 於 13-01-08 發表
回覆 小寶貝兒 的帖子

去legoland 影吓相都唔錯, 小朋友細可以玩的不多, 我囡囡都是剛3歲1個月, 可以俾佢 ...

大宅

我剛 3-6/1/13去完新山,住左3晚KSL酒店:

KSL酒店

-可能不是旺季,Check-in不用拿籌,前面只需等一個人,等左約5分鐘 ,但一個Check-in counter有成兩三個職員……

-經Agoda訂房,Check-in順利

-我地要求King-sized房間,房間物品齊全,毛巾被舖乾淨,浴室是企缸,阿仔同爸爸可以一齊沖涼,唯一不足係企缸有少許漏水

-房間內Safe沒有開,call room service,5分鐘已經黎到搞掂,之後operator重打黎follow-up,讚!

-酒店只有一大一小泳池,有毛巾借

-現時酒店有Tower 1 & 2,而Tower 3起得七七八八, 樓下會有個更大兒童池,有滑梯,應該幾好玩,但吾知幾時開,你知佢地做野幾快架啦……

貨幣

- 我地係百年唱要2.575,點知KSL商場唱2.5仲抵,所以可以只唱少少,去到吾夠使至再唱

交通

-我地怕危險辛苦,同埋想多的時間玩,全程租車,用之前有BK媽咪介紹果間,OKGo-JB

-司機每次會預早等我地,有交帶,OK

-到酒店第一晚,Agent已經whatsapp我地follow-up,走果日重走黎酒店探我地

KSL商場

-好大,都幾多野食,有味千,Bread Talk,吐司工房……實有野啱食;最高個層自動電梯側果間Baagus Kopitiam,食喇沙,蝦面,油炸鬼幾好味

-其實商場層層差唔多,似淘寶貨式,無乜野好買

-超市大,貨品齊全

-商場收10點,準時落閘,所以食店會早的收爐放工,食野時間要預早少少

LEGOLAND

-我地星期五去,吾使點排隊

-室外比室內遊戲多,但實在好曬,建議先玩室內遊戲,好似4D,砌LEGO車,有蓋遊樂埸 (係樂園入位置),等稍後時間或稍為收陰,才玩室外

-係近入門口間Big Shop,買Lego Key Chain 或者餐盒可以刻名,要先比 (刻名要加RM10,有annual pass免費)後排隊刻名;我地臨走至去,排左幾個字,所以最好預早

HELLO KITTY TOWN + LITTLE BIG CLUB

-最低果層有熱食飯麵,但要先經紀念品店出樂園去,之後可以憑樂園票尾Re-enter樂園,不用蓋手印

-紀念品店好少貨品,有Thomas火車頭公仔, Barney無公仔,但有Barney水壺,杯,手錶,咭套,文具

-我地星期六去,機動遊戲吾使排隊,但Kitty Town 穿珠仔,整曲奇,油指甲就排長龍,所以去到要先玩呢幾樣

-入面好多遊戲只可憑入埸紅咭玩一次,要小心保管;重有個Black Wonder區玩搵密碼,記得入去前要拎盞假油燈至玩到

總括Legoland比Hello Kitty Town+Little Big Club抵玩好多,但小朋友會喜歡後者,因為有冷氣玩得舒服得多! 可能我地好彩無撞正旺季,所以一切好順利,又吾使點排隊!

希望幫到大家,祝一切順利!

catcatcat549  好詳細呀!謝謝分享!  發表於 14-6-23 07:48
ww08423    發表於 13-1-10 09:22
wingyee_ma  唔該晒  發表於 13-1-10 00:30
WinkyLee  好詳細!!!    發表於 13-1-9 10:35
cinnamonroll  Your info is very useful! Thanks   發表於 13-1-9 09:28
hobby    發表於 13-1-9 09:27
小寶貝兒    發表於 13-1-9 08:40

大宅

KSL起緊 0既Tower 3 同兒童池

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+AdaMa+於+13-1-9+01:55+編輯+\\

原帖由 AdaMa 於 13-01-09 發表

正正正, thanks for sharing

AdaMa  吾好客氣!  我都係多得BK媽咪教路咋, 所以番黎一定要分享!  發表於 13-1-9 13:16

大宅

回覆:AdaMa 的帖子

多謝你分享呀!我下星期去喇,好緊張!希望會好天啦,因我睇weather forecast日日都雷雨!

AdaMa  佢果度落雨好快停架,你咪趁落雨去Shopping,食野同玩室內game先囉! 吾好太擔心  發表於 13-1-9 13:19

大宅

回覆 pekkle321 的帖子

其實日日都會落雨, 都有時好大, 但又好快停, 地都好快乾, 所以不用擔心, 記得帶雨具就好了

大宅

回覆 AdaMa 的帖子

我個囡都話like thomas 多啲, 但到走嗰日又話想同lego 仔影相喎

大宅

回覆 hobby 的帖子

哈哈~~~

我仔第一日去Legoland比我捉佢映好多相, 最正同Lego仔映相完全吾使排隊! 第二日去the Little Big Club已經掛住玩吾啋我啦

catcatcat549  Adama你好!

我6月尾去 legoland, 住 legoland hotel 2 nights.  好想揾包車出去食海鮮, outlet,營火虫等。  但問過 jason, 亞宝要SG$180來回,好貴!所以想請你 pm 我新山包車的資料。

感激!

很我爬文爬到現   發表於 14-6-23 05:06

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

多謝分享

大宅

引用:+本帖最後由+AdaMa+於+13-1-9+13:51+編輯+\\

原帖由 AdaMa 於 13-01-09 發表

probably off peak n the KSL hotel gradually pick up the service. Hope that they keep on

AdaMa  I guess so  發表於 13-1-10 01:44

別墅

唔好意思,可唔可以俾包車資料我,幾多錢?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

AdaMa 發表於 13-1-9 01:53

KSL酒店
Adama,

可唔可以比包車資料我 ? 司機係說英文,普通話 ?

別墅

唔好意思,仲想問由新加坡機場包車去ksl要幾耐,再由ksl包車去legoland 要幾耐,legolang去big little又要幾耐,thxxx

大宅

回覆 賢賢彥彥 的帖子

我PM你,其實都係之前austinma介紹果間

大宅

回覆 wingyee_ma 的帖子

資料PM你啦,司機操流利廣東話.

大宅

回覆 賢賢彥彥 的帖子

Airport – KSL Hotel 45mins (已包過關,中途不用落車)

KSL Hotel – Legoland 20mins

Legoland – Kitty Town 15mins

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+AdaMa+於+13-1-10+01:38+編輯+

原帖由 AdaMa 於 13-01-10 發表

回覆 賢賢彥彥 的帖子
Thank u very much

45 mins airport 去 KSL

首頁
12345...8

尾頁

跳至