媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Re: 03年5月媽咪會 (Part 2)

嘩. 咁係marykwan溜底野定係MeiLuiLMaMe溜底ga? 你地好攪鬼呀. Mannok媽, 你Honey都好攪鬼呀, 同我個仔玩都唔'so'自己個仔, 攪到Mannok仔喊晒..hehe真係唔好意思tim.

Mannok媽, 真係好多謝你俾你屋企我地'反'左成日, 打攪晒啦. 真係玩得好鬼開心.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

meiluimame,

作水呀你!!買我件外套!!?

係呢, 快d pm mannok ma 個tel. no. 比我啦!!

mk

大宅

smallporkchop,
have your doctor offer some medican to your bb??
i know one of the drop medican is very useful for bb's 肚風痛 ga wooo..... but i forgot the name.....u can consult your doctor ar.....drop it into bb's mouth before drink milk....anyway if i find out the name tell u later la........the spelling is start from ''inxxxxx'', something like that??????

大宅

emmypun,

:-P :-P :-P :-P 係marykwan溜底野 ar.....haha.....but i will call mannok ma collet $$ before give it back to marykwan la......haha~~ :-P :-P :-P the $$ for next time gathering use .....!!!

and mannokma honey like your son very much.....so next time if u have to go out by your own, place your son to mannokma's home la, but u need to choose the day that her husband is day off bor......haha.....and your son is really cutie!!!!

男爵府

畀面勳章

睇到d相好開心呀!....我個女俾人食手手...都咁開心....:>

係呀! marykwan你係咪要個夾夾呀! 你pm你address 俾我,我寄俾你啦....定約我,我拎俾你啦...T.S.T(mtr)or 金鐘(mtr)都ok...

smallporkchop,
我個女之前都有...不過人地話用olive oil(或生油)..放在手中摔蟀熱放在bb肚仔到按摩就得...咁樣bb就舒服好多架喇!

大宅

aiya!! 我睇咗d 相喇! 笑水我喇!! d bb 圍咗個幸福小圈圈呀!! :-P :-P :-P

mk

伯爵府

我唔"制"呀, jasper得大合照, 影得咁少相, 下次要同我個jasper影多d相先得呀! 我投訴呀!

還有呀, 條紗巾係我jasper架! mannok叫你個仔唔好

別墅

咁多位 ~~

我睇左妳地聚會 gei 相啦 !!
妳地好似好開心 bor~~
唔.......我下次一定會黎架 !!
妳地快 D 攪第 3 次啦 ! :-P :-P

仲有呢.......有無人可以解說一下果張 bb 大合照, D bb 既排列次序呀 !!

kudoma 8-)

別墅

emmy,

由左邊數起第 4 個係咪妳個Trevor仔呀 ?

kuodma,
kudoma 8-)

大宅

ok......my dear~
let me 解說一下果張 bb 大合照, D bb 既排列次序 la!!!

marykwan, rainstarwater, debbie, emmypun(trevor),
mannok, kelly, river, shirley, kwan, littlesheep, meilui(anki)

i hope i haven't get wrong la!!!! ada haven't bring alone with bb, smallporkchop's bb non-stop crying in mtr station, so haven't arr to mannok'sma home, and boey 's elder daughter get sick, so......haven't arr too!!

so in this meeting, we have totally 12 mames, 11 bbs, and 1 helpful husband in mannok ma's big big flat.... :-P :-P :-P :-P :-P

男爵府

嘩~~~~~ 好正呀!!!最衰嚟唔到 :cry:
shirley:點解你同我個b仲係甘似樣,唔知前世係咪孖生,下次一定要比佢哋相認 :-P
睇到d相已經可以諗到你哋個日好熱鬧好開心,因為我剩係睇相都好高興
我個女都好得99十十,快d再攪第三次聚會啦

複式洋房

MeiLuiMaMe,

今次醫生俾左一樽infacol,足夠小B食百幾次,用左之後掃風係容易D,但係始終都驚住成日用對bb唔係幾好.

Debbie,

多謝妳既建議,之前我地都試過用olive oil,亦有用過hot pack,但係效果都唔係好明顯.早一個月開始BB係喊小左,係呢個禮拜開始喊番多左,重要係大大聲大大滴眼淚果隻,我希望到下次聚會時bb已經好番晒,到時再同各位打個招呼.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

係呀. 係咪好大份呢? Stephenie依家幾重呢? 係喎, 等我下次睇下佢隻牙仔先!!

kudomama 寫道:
emmy,

由左邊數起第 4 個係咪妳個Trevor仔呀 ?

kuodma,

別墅

MeiLuiMaMe,

唔該哂妳呀 !!
見到咁多 bb 一齊,真係好熱鬧,亦都 feel 到妳地尋日一定傾得好開心嘞 !!

係呢~~妳幾時開始要返工呀 ?
減磅成功嗎 ?
妳記得留起張減肥餐單俾我,等我餵完人奶之後,都可以試吓減麻 !
我宜家真係好好好肥呀 !!
成世女都未試過咁肥,好似個"師奶"咁 :-(
好想快 d 修身呀 !!!
kudoma 8-)

別墅

emmy,

我唔知 step. 宜家幾重呀 ~~
不過 3 號會同佢做 test ,咁到時先磅重囉 !
前兩日經過間診所,入去同佢磅一磅,好似有 7.5 kgs !
不過果日佢著住片片+衫衫,唔係剝光豬磅 ! :-P :-P

妳地幾時再攪第 3 次聚會呀 ??

kudoma
kudoma 8-)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

kudoma

我都唔覺得你肥喎. 我到依家都著唔番以前D衫褲呀, 幾辛苦先搵到d以前係鬆鬆地果d衫, 依家已經成為貼身衫/褲, 陰公!! 我想玩番乎拉圈ga, 點知依家竟然唔識玩番, 死未, 以前閒閒地二百下都唔係問題, 都唔知點解.

幾時攪第三次gathering? 我都唔知呀. 不如等各位靚媽媽投票丫, 好嗎?

子爵府

嘩! 我一口氣睇哂你地d post和meiluimame send比我d相啦, 好正呀, 幾時下次gathering呀? 真係覺得你地玩得好開心呀, bb與bb之間有冇交流呢? 佢地見到咁多同自己差不多大既bb又有冇特別反應呢? 我係d相度見到有d bb好似手拖手咁, 有d又咀哂咁喎(咀手仔遮! :-P )真係淨睇相都好開心呀! :-P :-P

子爵府

emmypun,

我都好羡慕你囝囝又肥又大隻呀, 我都係餵人奶架, 但我阿媽, 奶奶就成日都話我係咪唔夠奶比阿b食, 成日話佢好似冇大過咁喎! 真係比佢地激死! :-x (同埋每次都令我十分之唔開心! :-( ) 搵日真係要請教下你點先可以有咁多既媽媽奶供應比Trevor食, 令到佢咁大隻!

珍珠宮

thanks you for all may's mame”讚賞”

幸福肥師奶

男爵府

由 smallporkchop
今次醫生俾左一樽infacol,足夠小B食百幾次,用左之後掃風係容易D,但係始終都驚住成日用對bb唔係幾好.

我亞B都有食過呢隻,係醫生開嫁,我問咗好多次食咗會唔會有影響BB啲腸胃,醫生話無影響的,你可以比佢食兩個星期,每日最多四次,每次0.2mg.你個醫生係咪甘教你呢?
亞b食咗兩次就開始掃風容易咗,食咗兩個星期就無食,到而家都好好掃,不過infacol好似已經唔係市面出售,我去藥房問佢哋都話唔再出貨.

BoboB:
唔使理佢哋啦!比D信心自己,只要BB有重到,健康活潑就可以,好多老人家都會話我哋呢一代D媽咪唔夠奶,其實點會呢,我哋食得甘好,起碼比人哋落後國家好好多.你同佢哋講成日見住甘係唔覺有大到啦!試下一個月先見一次睇下有無大到,我BB都係食人奶嫁,你得閒都去母乳餵哺到交流下.唔好為咗D閒言閒語唔開心啦

首頁

尾頁

跳至