美容扮靚

跳至

首頁
12345...25

尾頁

大宅

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'吓我&俾d意見我啦)

cmsm,

見你食既餐單, 進步咗好多

keep住步行都有用架, 我就通常會做一d好似小學生既運動, 例如扭下腰, 舒展下根骨既運動; 我唔敢做一d太大運動量既運動, 因為驚一唔做會比之前更肥

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cmsm ~

我哋互相鼓勵吓啦!我依家15x磅,但因為血糖掂界,所

以要醫生叫我減吓肥,佢叫我食清淡少少食又要食七分飽好

啦!仲要做運動(但我由朝到晚都係公司喎) :-( :-( :-(

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

豬豬822 ,

坐office真係好難! :lol: 我都係成日都係坐係office個隻 , 所以我為由放工行吓路囉!

binbindog,

! 你原本着'L'減到依家着'XS', 好勁 !
我都好想好似你咁由'XXXL'減到'L'都好好啦!

尋日食咗
早餐 : 麥噹噹早晨全餐+凍奶茶半杯 :-( :-(
午餐 : 1碗烤牛肉凍蒙 + 半碗炒飯 + 半杯凍O茶少甜
晚餐 : 肉1碗 + 菜1碗 + 淨湯2碗
甜品 : 香蕉1隻

尋日真係食得好過份 :-( :-( , 但周圍D茶餐廳都揾唔到位, 阿女又噪住要食"麥噹噹", 攪到我破哂戒 , 放假係我o既大敵人, 一放假我就解放點算好 :-( :-( :-( :-( , 之前d勞力白費哂啦! :-( :-(

另外昨日去fancl睇過, 唔知佢d減肥產品得唔得呢? 有無人試過? 俾d意見我!

&睇過d廣告介紹美國雅培-諾美亭, 佢話自己好天然, 大家又有無試過? 知唔知邊到有我賣? 賣幾多錢? 我昨日去過"萬寧"&"屈臣氏"睇過都唔見有!

洋房

binbindog,

請問你落幾多匙蜜糖&米醋? 另米醋係邊度買架? 謝謝

大宅

liuli_2102 寫道:
binbindog,

請問你落幾多匙蜜糖&米醋? 另米醋係邊度買架? 謝謝

我買heniz白醋(有出蘋果醋), 係超市買, 大約$10一支, 蜜糖同醋既份量一樣, 同水既比例係1:10, 我通常落2匙醋+2匙蜜糖, 用凍水開嚟飲好好味架

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

cmsm

我都係減緊肥嘅 !見你今日食個d野真係唔係好得wor , 要減肥就要忍一下喇 , 仲有要食得smart d.

我減咗大概2個月, 都減咗8-9磅 , 我無點節食 , 每餐都食得飽 , 但係好多肥嘅食物我係自動唔會食 . 另外, 就係做運動 , 一星期都做到3-4天 / 1小時.

無論如何希望你加油呀 !

大宅

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'嚇我&俾d意見我啦)

I have joined MSL to lose weight for 3 months, so far i've lost 20 lbs. la... but i still have 13lbs. to lose....

Just wanna share what i have learned from MSL about what to eat, i guess most of us know how to eat to lose weight, just the matter of self-control...

Today my menu:

Breakfast: Fat free milk 1 glass + wheat toast 1 pc
Lunch: Fish balls rice noodles 1 bowl + boil vegetables 1 plate
Afternoon: Banana 1 pc
Dinner: Rice 1/2 bowl + steam fish 1/2 bowl + mixed vegetables 2 bowls + fish soup w/ beancurd 1 bowl + mango 1 pc

Hope all mommies can successfully lose weight!

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cmsm ~

美國雅培-諾美亭(10mg)我食過啦!點會無負作用吖 我食咗之後成身發滾兼好口渴,仲有便秘啊 食多幾日我仲覺得心跳快咗添 個人意見 - 唔好試

另外Fancl - Perfect Slim Drinkh我朋友試過話無乜效,而且仲唔平添

珊瑚宮

豬豬822,

係啊! 我諗過都係唔係咁夠膽食, 此終有藥物成份o既o野, 唔多唔少都有負作用, 我至驚係無大便去, 好辛苦!

尋日食咗
早餐 : 方飽1塊 + 香蕉1隻
午餐 : 飯半碗 + 肉少半碗 + 菜半碗 + 魚少半碗
下午茶 : 香蕉1隻 + 蘋果1個
晚餐 : 肉少半碗 + 魚半碗 + 菜1碗 + 淨湯2碗
運動 : 急步行 75 分鐘

另外我尋日去咗以下網站睇過, 佢地好勁, 可以減到好多, 但係唔知用d咩方法呢? 收費幾多? 你地有無人知道呀?http://www.yourshapedesigners.com/default.aspx
不過我都有留咗言係佢地個網站到, 佢地都覆咗我, 打算約我今個星期六下午上去佢地公司到傾傾, 我覺得一去都無防, 太貴我都無錢俾啦! 可方個日我老公放假, 一家三口順便出去行吓街囉! 有佢地係到我一定唔會咁易落搭!

子爵府

cmsm,
我又join 埋一齊寫

尋日 31/10 餐單
早餐: 茄蛋治 + 無糖coffee
午餐: law C 粉生果沙律 + 奶茶(少sweet)
晚餐: 無食過野 只係飲o左杯阿華田

大宅

cmsm & april48,

你哋個餐單好健康喎, good job!

我昨晚食咗薯片,慘啦!

珊瑚宮

april48,

好歡迎你呀 "april48"!
我地一齊寫啦! 加油! 努力!
你幾多磅? 目標要減幾多磅?
你唔可以飲咁多coffee & 奶茶, 唔係因為會肥, 而係因為對健康唔好, coffee 對心臟唔好, 奶茶對胃唔好, 你應該要戒啦! 同埋點解你晚餐唔食o野只係飲"阿華田", 阿華田好甜都好肥, 你可以食即沖麥皮 or 粟米片之類會好d

fatping1,

啊! 你偷食薯片 , 要受 !

尋日食咗
早餐 : 方飽1塊 + 烚蛋1隻 + 香蕉1隻
午餐 : 酸辣雲吞1碗 (真係好辣)
晚餐 : 肉1碗, 菜1碗
運動 : 急步行 65 分鐘

尋晚返阿媽到食飯, 嘩 ! 仲要係食羊肉 ! 咁凍 o既時候真係打邊爐係最好 , 不過我都唔係食咗好多, 羊肉加埋d丸丸都係得1碗, 因為一開始食, 我就流鼻血, 攪到我都無心機食, 可能因為天氣太乾關係, 聽晚我都要煲d雪耳木瓜糖水食吓先得, 大家都要小心d!

珊瑚宮

點解d人又唔見哂!

尋日食咗
早餐 : 方飽1塊 + 烚蛋1隻 + 蘋果1個
午餐 : 飯半碗, 肉少半碗, 魚少半碗, 菜1碗
下午茶 : 蘋果1個
晚餐 : 肉少半碗, 魚半碗, 菜1碗, 淨湯2碗
甜品 : 雪耳木瓜湯水1碗
運動 : 急步行 40 分鐘

天氣好乾! 大家都要煲番d潤o既o野飲吓啦!
如果唔係會好似我咁猛咁流鼻血呀! :-(

大宅

cmsm,

記住煲d潤野都唔好落咁多糖呀.

其實你可以沖d蜜糖水飲, 卡路里唔高又潤

呢排太乾燥啦(濕度得48), 你要小心d, 你可以用放濕機, 冇咁易流鼻血架.

珊瑚宮

binbindog,

好多謝你o既提意, 係喎! 點解我唔記得屋企有好大支蜜糖, 都唔用呢?
放濕機我都有部, 不過好大部, 所以唔想搬出o黎.

尋晚老豆話要去扒王之王据扒(佢特然心血來潮, 話要食), 無耐我地做仔女就一定要同佢地去食, 不過我都好忍口, 只係食咗份燒牛肉沙律, 佢地個個都係到淡淡肉, 真係睇見我都口水流埋, 最後仲要我俾埋錢, 真係 :-( :-( .

尋日食咗
早餐 : 方飽1塊 + 雞蛋1隻 + 香蕉1條
午餐 : 飯半碗, 肉少半碗, 魚半碗, 菜半碗
下午茶 : 香蕉1條
晚餐 : 燒牛肉沙律 + 半杯凍O茶少甜
甜品 : 雪耳木瓜糖水1碗 (食咗兩日終於食哂啦!)
運動 : 急步行 20 分鐘

大宅

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'

cmsm,

您講左咁多日
您有無瘦到呀??

珊瑚宮

fifi1018,

應該就無! :-( 不過亦都無重到囉!

各位我之前未講過有人介紹我去以下網站睇過http://www.yourshapedesigners.com/default.aspx
我已經同佢地聯絡過原來係 "康寶萊", 而我亦都join咗, 不過唔係用全套套餐, 因為太貴要成2千幾蚊 一個月, 最後我都只係join咗member, 買咗d奶粉 & 魚油丸 & 燒脂茶 o黎飲, 不過加埋都要成差唔多2千蚊 , 不過足夠一個月用, 希望試吓可以減到啦!

其實早午飲奶粉都好, 暫時以後早午兩餐唔使煩要食d咩囉!

由今日起我已經開始咗, 希望有d成績可以俾大家睇到, 唔使要多, 最重要係減到嘛! 因為我實在太肥, 好驚有一日身體出現毛病, 希望大家都支持一吓我啦!

星期六食咗
早餐 : 半碗公仔麵 + 1份炒蛋
午餐 : 半個黑椒漢堡 + 幾條薯條 + 1杯delt coke
晚餐 : 半碗拉麵 + 2件壽司 + 2件炸豪
甜品 : 細番薯1個
星期六晚諗住帶阿女出尖沙咀睇煙花, 原來係無, 只得激光表演, 阿女好唔開心 :-(

星期日食咗
早餐 : 燒賣2粒, 蝦蛟2粒, 小籠飽4粒, 迷你珍珠雞1隻
午餐 : 牛肉粥1碗
晚餐 : 淨湯2碗, 菜1碗, 魚半碗, 肉少半碗
甜品 : 芝麻湖
偷食咗2塊朱古力, 因為係老公專登叫姑仔係日本買返o黎俾我, 最後我決定食2塊, 唔想浪費老公一番心意 , 其他o個d分咗 俾阿媽 & 老公自己食.

因為今日開始要食減肥餐, 所以尋日&前日都食得過份咗d, 因為o個d美味食物張會係未來一個月內, 我都唔可以再掂啦!

希望各位願諒一吓我啦! & 要支持我呀!

珊瑚宮

又是無人入o黎! 你地去哂邊處呀?

尋日食咗一日 "奶粉" 感覺都好好, 係朝早時有少少肚空空, 食咗隻香蕉, 不過因為我平時係飲好少水, 依家要迫自己飲好多好多, 所以我裝定一支1.5公升o既水放係位, 迫自己放工前一定要飲哂, 下午開始飲到有d想嘔! :tongue:

尋日食咗
早餐 : 代餐奶粉1杯
上午茶點 : 香蕉1隻
午餐 : 代餐奶粉1杯
晚餐 : 炒飯1碗, 菜半碗, 肉半碗, 湯1碗, 大閘蟹1隻

晚餐會唔會食得多咗d呢?

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CMSM,

如果你將晚餐及午餐的食物對調, 即係午餐豐富d,晚餐吃少d, 效果會顯著更多。

cmsm 寫道:
又是無人入o黎! 你地去哂邊處呀?

尋日食咗一日 "奶粉" 感覺都好好, 係朝早時有少少肚空空, 食咗隻香蕉, 不過因為我平時係飲好少水, 依家要迫自己飲好多好多, 所以我裝定一支1.5公升o既水放係位, 迫自己放工前一定要飲哂, 下午開始飲到有d想嘔! :tongue:

尋日食咗
早餐 : 代餐奶粉1杯
上午茶點 : 香蕉1隻
午餐 : 代餐奶粉1杯
晚餐 : 炒飯1碗, 菜半碗, 肉半碗, 湯1碗, 大閘蟹1隻

晚餐會唔會食得多咗d呢?

大宅

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'?我&俾d意見我啦)

我都加入呢個減肥行列呀
10月31號係我第一日食西柚餐減肥,不過到今日(一星期喇)都冇減過磅呀 :-( 我唔做得運動,因為我o岩o岩生完唔夠三個月,打算今個月尾先開始做運動
大家一齊努力
3.315kg

首頁
12345...25

尾頁

跳至