單親天地

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 singlemamama 的帖子

可以咁講, 人地問你地有無分居...
你死都話"有" 雖然一起住, 各自各生活...
至於咩洗衫,煮飯....etc... 咁佢俾錢你... 你先做...無錢...都一定唔做...只係一場交易姐... 唔算d咩溝通...
一起食飯..只係因為小朋友...唔想俾小朋友一個壞感覺姐...

唔通離咗婚不能一起為小朋友食餐飯咩....

大宅

Reema 發表於 13-6-25 21:25

可以咁講, 人地問你地有無分居...

係呀係呀!! 上次去法援佢突然問我呢D問題, 我照直答有, 因為佢有俾錢我去做! 佢就話唔可以, 叫我斷絕晒計一年先再申請!! 仲要寫埋日期~~ 其實我已經忘記晒幾時開始分房了~~~

大宅

美麗宇宙 發表於 13-6-24 03:38
我係80後,大仔11歲,細仔7歲

你好呀!!!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

日子所有野都係自己話既姐....

講真...唔逍離婚就...唔可以有絲毫溝通咩...

總之..你而家就話自己一起住... 各自修行...
食飯就各有各食...自己食番自己

大宅

Reema 發表於 13-6-25 21:37

日子所有野都係自己話既姐....

我上次蠢左啦, 今次我真係會咁講囉! 係咪即係我去家事法庭話我要申請離婚就OK?? 之後上庭簽紙? ONLY俾庭費? 要唔要俾律師費?? 搞晒所有野大約要幾錢? 麻煩你解答我! 之前去問完呢度問O個度, 問到我一頭霧水~~~thanks thanks!!!

伯爵府

好似$4000內攪哂...唔洗俾咩律師費...
好簡單...填form...等叫你同佢上庭...簽紙ok!
超簡單

大宅

引用:回覆+singlemamama+的帖子好似$4000內攪哂.

原帖由 Reema 於 13-06-25 發表

唉,唔知條死佬肯唔肯俾!前後大約搞左幾耐?

大宅

引用:回覆+singlemamama+的帖子好似$4000內攪哂.

原帖由 Reema 於 13-06-25 發表

條死佬無多餘錢俾我架,真係僅僅夠開飯,仲要係計住度住黎買餸,到時俾庭費都唔知點嘔出黎!離婚仲貴過結婚!

複式洋房

回覆:我係80後,想識80後嘅單親媽媽同爸爸

Hello,大家好,我有個六個月大既囡囡!

大宅

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

UP~~

別墅

me too

大宅

引用:me+too

原帖由 xxa0691 於 13-07-01 發表
me too
d人去晒邊

別墅

回覆:kuma82 的帖子

我個仔5歲

別墅

BK Milk勳章

hihi...我有一個仔個女。。。

大宅

引用:Hello,大家好,我有個六個月大既囡囡!

原帖由 mimi1028 於 13-06-26 發表
Hello,大家好,我有個六個月大既囡囡!
hello,我有個就黎10個月大嘅女女~~ nice to meet you

大宅

Hello,

我有個快兩歲的仔仔, 住南區, 而家攪緊離婚

大宅

回覆:cheerspark.chi 的帖子

無彎轉??

大宅

回覆 kuma82 的帖子

無啦!

講一下自己的故事, 同老公拍拖5年, 結婚5年, 仔仔就快兩歲. 一直以來都係好老公, 好老豆, 2月開始發癩, 話唔鐘意我屋企人(我婆婆同姨姨), 話呢兩年搬近我屋企之後佢就一直都唔開心, 又話我變左, 所以忍唔到要發出黎, 呢4個月入面, 我有話過一係搬走啦, 我地自己出去, 遠離我的家人, 佢話無論我做咩都改變唔到, 佢心已枯死, 提出離婚, 因為覺得我地對人生, 生活的要求已經唔再一樣, 佢鐘意思考人生, 比較複雜, 我係為生活而生活, 比較簡單, 所以佢覺得我地已經唔可以再一齊生活, 最後我答應了

民房

我個女 8歲~xdxd~~

複式洋房

回覆:kuma82 的帖子

咁你住邊區呀?

首頁
12345...8

尾頁

跳至