論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:minicat03 的帖子

上星期五我姐姐都走左,但我姐姐係比a準威脅下走,a準唔知恐嚇佢咩野 ,突然間執晒野走左!我家姐姐好錫我個仔,個a準滿口謊言,我上去理論,姐姐唔敢出聲 ,只話要走,我問佢原因,佢話想返印尼見佢個女!個A準期間當然話我唔可以逼人做嘢 (下柵係佢公司鬧交情況)最後問姐姐,你今晚跟唔跟我返屋企,佢(no 我)

呢幾日我寫信去入境(講係懷疑a準教唆(但我無證據)亦報警報姐姐失蹤,打電話去消委會投訴,打去勞工處備案,無一個部門有用,個個都監管唔到班agents!

姐姐唔做,a 準無任何損失,可憐我地班媽咪,仲有班豬頭炳姐姐比人利用!

另樓主,不必比番contract 姐姐,呢份合約係你,仲要自己上屋企令,同搶無分別!另如果你姐姐係印印,好似agent 同agent 之間唔係咁易比姐姐過檔!

依家我訓唔著,好擔心姐姐好似豬仔比人賣左咁,老公話姐姐可能都收左新僱主錢,但我知道佢依家一定好驚好後悔!或者係因為呢年半佢係我屋企打工,我當媽媽咁教佢嘢,其實我地有付出的...

大宅

回覆:姐姐啱啱俾左封辭職信我

今朝打左俾a準,話冇咁既事。而家好擔心我唔係屋企果時佢會叫d唔知咩野人上黎

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

maggie_lai2002 發表於 13-9-3 23:18
請問做左三星期話吾做,是否要補机票?即走她是否要補通知金我?
佢辭職的話,一係一個月通知,一係佢要補返一個月代通知金俾你

伯爵府

有問題都系問 勞工處 好,依家太多冇良 agent!!

首頁

尾頁

跳至