自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+BabyRonXo+於+13-09-03+發表

原帖由 TMC3012 於 13-09-03 發表
你可以copy到相落去? 我見copy唔到相呀, 得字咋
文字copy應該無問題,係copy唔到相的,copy到的只係張抯嘅link. yahoo blog一日存在張相喺新blog都仲可以睇到,如果他日yahoo blog無咗的話,新blog張相就應該睇唔到了

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+13-09-03+發表差

原帖由 Rubik 於 13-09-03 發表
三百幾個post要一日呀早知今日係公司㩒咗先,我以為要keep住開機,我七百個post咪:horror ...
落左黎啲相打亂晒 好彩啲文章就順住啫

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Rubik+於+13-09-03+發表三百

原帖由 TMC3012 於 13-09-03 發表
落左黎啲相打亂晒 好彩啲文章就順住啫
吓。。。。。咁大鑊唉,好討厭,咁樣邊有心機睇返呀,唔知比網址佢會搬成點

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+13-09-03+發表落

原帖由 Rubik 於 13-09-03 發表
吓。。。。。咁大鑊唉,好討厭,咁樣邊有心機睇返呀,唔知比網址佢會搬成點

...
唔知, 希望搬得晒啦, 但blogger果個blog點分類? 我用天空部落試po, 簡單似yahoo, 感覺上好易用

男爵府

開心吸收勳章

回覆:TMC3012 的帖子

我copy 到相呀

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 13-9-3 13:48
好多人去blogspot,因為都算易用,睇完輕鬆搬家,Tumblr根本都唔普遍,
Xuite係中國定台灣網,唔知有幾穩陣 ...
如果我個blog set左只有幾個親人可以睇,咁對搬blog有影響嗎?照你咁講,其實係咪唔駛咁快備份呢?一備份就變唯讀有得再打?sorry太多問題

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好彩一直以黎我都有自己back up 千幾個post, 而家只係煩搬的問題

男爵府

開心吸收勳章

回覆:TMC3012 的帖子

Blogger 分類我學識咗,係o係標簽嗰度做手腳

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 13-9-3 21:45
Blogger 分類我學識咗,係o係標簽嗰度做手腳
唔好意思, 想問下Blogger係咪等於blogspot? 又係咪等於google?

vivibabyvivi  yes  發表於 13-9-4 23:26

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

蝦米米 發表於 13-9-3 20:25
我900幾都係用左1日就備份好〜放心
我計過我200篇咋喎, 但我昨日放工按左備份, 到而家仲未ok嘅? 我好驚無晒呀!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

我用 http://blog.qooza.hk/ 唔知多唔多人用呢??

大宅

引用:Quote:BabyRonXo+發表於+13-9-3+21:45+Blog

原帖由 girlbear 於 13-09-03 發表
唔好意思, 想問下Blogger係咪等於blogspot? 又係咪等於google?
我估係,我都逐少逐少搬緊去Google

大宅

引用:Quote:BabyRonXo+發表於+13-9-3+21:45+Blog

我估係,我都逐少逐少搬緊去Google

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係自己搬....二百幾個post...搬咗一半了, 啲相copy唔到, 自己再重新入....

成日懷疑yahoo搬屋靠唔住, 我搬去新浪....好唔好用?

不過我備份完

資料開始備份時間:2013年9月2日下午3:18
資料完成備份時間:2013年9月3日下午2:56

禁止訪問

引用:Quote:eerr+發表於+13-9-2+22:15+好煩!我

大宅

回覆:yahoo blog 你地開始搬家未?

我想問下……如果唔係搬去佢提供果兩個blog,係咪要等到26/12先幫你搬架?

大宅

引用:Quote:蝦米米+發表於+13-9-3+20:25+我900幾

吓我計過我200篇咋喎, 但我昨日放工按左備份, 到而家仲未ok嘅? 我好驚無晒呀!
...
我係昨晚7點幾開始備份,今天7點幾已經收到備份完成嘅mail〜blog同相都喺度,
不過d相次序亂晒
唔多想用佢提供嘅blog,搵過其他blog雖然都有匯入功能,但就匯唔到yahoo d野,逐篇入d相又要重頭攪,真係好煩呀〜

男爵府

開心吸收勳章

回覆:girlbear 的帖子

Yes, 係google 入面揀blogger, 咁新blog 嘅地址就叫www.XxX.blogspot.com

別墅

回覆:yahoo blog 你地開始搬家未?

上年搬左

首頁
12345...10

尾頁

跳至