自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

水晶宮

sleepybaby 發表於 13-9-18 22:43
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...
Agree agree
自由太多會令世人失去平衡

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jane0809 發表於 13-9-18 23:45
仔都可以俾女呃個喎
女仔最怕都係攪大個肚......

伯爵府

引用:下,+我不嬲都鍾意仔多啲

原帖由 vivibabyvivi 於 13-09-18 發表
下, 我不嬲都鍾意仔多啲
Me too!我一向都鍾意仔!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:唔洗到佢哋青春期,幾歲人仔,我已經感受到

原帖由 chungandlam 於 13-09-18 發表
唔洗到佢哋青春期,幾歲人仔,我已經感受到亞女有幾煩,湊哥哥真係好湊好多! ...
Wahaha ,me 2, 個女5歲幾經常扭扭擰擰,得閒比佢嗲下都ok ,有時忙到c都扭,果刻真係好滾

不過各有sweet時候既

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:雖然依家好多人話生女好,+但其實仔都一樣可

原帖由 baby_lover 於 13-09-18 發表
雖然依家好多人話生女好, 但其實仔都一樣可以好貼心.

早兩日帶仔(5歲)返學, 佢在路上同我講 "我真係好鍾意 ...
我仔3歲,佢講d野真係“乙水 ”c人,佢話大個仔賺錢比我,叫我係屋企訓覺得啦,因為我鍾意訓覺又話到我老左時會車我去街,幫我睇路,扶我行路

雖然佢將來唔知會走左去邊,但呢一刻好sweet囉

大宅

引用:成日見D+JM講想生女,其實生仔0既唔好失望

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...
其實生仔生女都冇所謂啦,咪又係自己嘅

禁止訪問

引用:下,+我不嬲都鍾意仔多啲

大宅

回覆:生仔唔洗愁,生女唔一定好.......

生仔好,起碼唔怕比人搞大個肚

jump.jump  咁搞大人個肚會好D?  發表於 13-9-19 05:11

大宅

我身邊好多系仔的對父母考順.又照顧家庭'睇你點教架啫.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:成日見D+JM講想生女,其實生仔0既唔好失望

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,

原帖由 kirstyau 於 13-09-18 發表
但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,但佢超懶唔願返男家,佢媽打黎一定叫我聽(怕煩),佢唔係 ...
我c6都係一般,連基本嘢比家用都係我踢先旭,我唔出聲比眼式佢睇,我奶奶真係唔知等幾多個月先有家用。

奶奶另外2個仔都係咁。

男爵府

我有個仔,激到我瓜柴,所以想追個女。
但聽完又有道理,即刻有啲想縮沙。
不過。。。。隨緣啦。

我是一隻大草蚊

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我仔都好錫我,今日學校活動,有串珠攤位,

原帖由 健朗媽咪 於 13-09-18 發表
我仔都好錫我,今日學校活動,有串珠攤位,佢好比心機穿咗條手鍊比我,有野食派又第一時間比我食,隔離女同 ...
仔都好好係事實,朋友個仔得3歲,已經好緊張佢媽咪,我女前日想抆朋友條手錬,佢個仔已經大大聲鬧我個女,你做咩食我媽咪隻手,你食我媽咪隻手會kill死佢,你做咩kill 我媽咪。佢係緊張到惡到個面都紅埋。我朋友制止左佢都仲講多2句。

佢真係好錫佢媽咪。連去冒險樂園換gift..都係想換比媽咪。

Ps.我個女只係啱啱一歲,見到朋友隻手有條鍊,佢坐係bb車。想伸手抆佢條鍊。無神神比哥哥鬧左獲金

瑪瑙宮

引用:我得一個女,無任何偏好,以社會風氣來講,其

原帖由 EVA222 於 13-09-18 發表
我得一個女,無任何偏好,以社會風氣來講,其實生女最多擔心,幾時都係妓女多過鴨仔,一旦有情慾照流出,得女方聲 ...
呢樣真

瑪瑙宮

引用:生仔最怕娶著個港女新抱,十幾廿年後啲女仔

原帖由 LIME_BABY 於 13-09-18 發表
生仔最怕娶著個港女新抱,十幾廿年後啲女仔唔知進化成點,萬一搞大埋搬埋黎一齊住,仲要服侍多一大一細:igi ...
好笑,十幾廿年後港女進化成點

珍珠宮

我個一歲,好快會搞到我半條人命

大宅

晤好理大个顧家與否,呢d野話晤埋,剩係講做人,自己係女人,都深深感受到做女人永遠蝕底过做男人,我不嬲鐘意仔,女仔大个真係要為佢擔心好多野,真係晏d返屋企都驚架?

禁止訪問

子爵府

引用:我教過BAND3學生,經驗之談,D仔真係爽D,

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
我教過BAND3學生,經驗之談,D仔真係爽D,女仔好煩~!
真的?真有一份盼望,我有件青春期女,喜怒無常,仔還是小學。但仔讀書唔得,我都預band3校,只怕佢學壞

子爵府

我以前都鍾意女,但生左兩個仔,仔越大,越覺仔好,簡單,直接,唔記仇,大仔16歲,因高大,去街成日踏住我膀頭,好close,激怒我識氹返我,好過我老公,有D拍拖feel, 細仔14 歲,去街都拖住我十指緊扣果隻,好鬼冧,所以有百厭仔的JM,唔好氣餒,過幾年就有收成。

首頁
12345...13

尾頁

跳至