跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

Re: 0舍易減肥會

katie,

真係睇妳唔出喎

我都等緊我朋友買, 跟住去佢屋企玩.

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cherrie,
唔驚啦, 要減肥麻, 好fit就唔使去啦, 有時我跳完aerobic返屋企跳比我媽同nigu睇, 佢地都笑到碌地, 話我d動作好生梗. 不過我都照去跳, 講真你跳個時都冇人得閒理你, d人通常顧到自己已經好好喇~[quote]
tungtung20040214 寫道:

男爵府

係wor, 報告下尋日食咗咩:-
早餐: 麥包 + 低脂yogurt
午餐: 餐包, 南瓜忌廉湯, 焗豬排飯, 咖啡
晚餐: 紅米飯一平碗, 雞2塊, 魚一塊, 菜心+西芹一碗, 橙一個

大宅

001漲爆記事

琴晚去咗譚魚頭同客食飯(開年), 已經儘量食少d, 但係得3個人, 唔食都唔得!!

今朝就食咗半份kfc + 奶茶一杯(代糖)

男爵府

kiki,
其實唔係食麥皮減到肥, 係食量細咗所以減到咋~
我d同事成日都食麥皮, 越來越肥tim, 重要係肥到肥腫難分.
之前睇過一本減肥書, 佢建議每日一餐流質食品, 等個胃有機會休息下, 而且流質食品卡路里相對黎講比較低. 咁同食麥皮既原理差不多, 之但係食咗正餐就唔好食咁多零食, 如果唔係就會好似好d同事咁越食越肥.
Ki-ki 寫道:
有次去買裙時個老板娘同我講, 佢每日一餐麥皮, 減左個肚腩, 但係我唔鍾意食麥皮囉, 跟住初一我奶奶d親戚來團拜, 有個舅父之前好鬼肥, 原來佢又係每日食麥皮, 而家真係瘦左好多呀, 尤其是肚腩添.

男爵府

001咁你尋晚即係食咗咩呀?
meowmeow 寫道:
001漲爆記事

琴晚去咗譚魚頭同客食飯(開年), 已經儘量食少d, 但係得3個人, 唔食都唔得!!

今朝就食咗半份kfc + 奶茶一杯(代糖)

男爵府

肥妹車車 22/02/2007 食誌

早餐: 靚心腸粉
午餐: 上海粗炒, 酸x湯, 蘋果拔絲等等
晚餐: 放工後-麥樂雞, 回家-飯+魚

男爵府

車車,
你d餐飲都好豐富wor, 全部都高卡高脂

大宅

2月22日

去咗譚魚頭同客食飯(開年)
牛肉, 牛 chin 各10片左右
野菇多件
番茄湯低2碗
菇菇湯低1碗
棻肉餃4粒
唐生菜數棵
帶子2片
竹生2條
魚丸2粒
白鱔片3片

2月23日
早餐
KFC
雞塊2/3件
蜜糖鬆餅1個
蛋1隻
奶茶一杯 (用代糖)

男爵府

001照睇你晚餐食既量雖然多, 不過都冇肥妹車車個d咁肥呀
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

男爵府

為食002

妳都食得幾清喎

肥妹車車

男爵府

肥妹車車, 為食002,
唔好介意我咁講啊, 雖然係清, 不過都有d肥位,菠蘿包好肥架, 有成400kcal, 差不多=1個lunch既份量喇, 而且營養份量好低. 我已經半年冇食菠蘿包了. 重有西炒飯都好肥架, 因為炒飯要用大量油去炒架.

大宅

Fanny 講得對 - 菠蘿包塊脆皮全係由牛油同糖造, 如果唔食皮都還可以... 我以前學過整飽, 學完後都唔係好敢食飽..

我地開呢個topic就係share our view mah!
wouldbe 寫道:
肥妹車車, 為食002,
唔好介意我咁講啊, 雖然係清, 不過都有d肥位,菠蘿包好肥架, 有成400kcal, 差不多=1個lunch既份量喇, 而且營養份量好低. 我已經半年冇食菠蘿包了. 重有西炒飯都好肥架, 因為炒飯要用大量油去炒架.
該用戶已被刪除

男爵府

002,
菠蘿包肥過1件蛋治走牛油, 而且蛋治營養高d, 又飽肚d.有時我都食腿蛋治做早餐架, 我之前個營養c話腿蛋治做早餐係good choice.
我今朝食咗m記麥芝蛋+奶茶

男爵府

樓主 & 為食002,

咪係囉, 乜味都無, 好難食架.

kiki,

食麥皮係要咩都唔落喎, 如果加糖加奶咪等於0, 我試過食左幾朝麥皮, 用水沖, 加蜜糖, 食到個口好"寡"呀!

男爵府

車車, 002,
如果你地真係好想食麥皮, 落脫脂奶+糖係可以架, 其實計落條數都唔肥架~ 不妨一試.
Ki-ki 寫道:
樓主 & 為食002,

咪係囉, 乜味都無, 好難食架.

[quote]
kiki,

食麥皮係要咩都唔落喎, 如果加糖加奶咪等於0, 我試過食左幾朝麥皮, 用水沖, 加蜜糖, 食到個口好"寡"呀!
[/quote]

大宅

001漲爆記事
午餐 – Office – 12 noon
Fancl Corn flakes – 1 碗
鈣思保燕麥豆奶 – 300 ml
Hot & sour soup - 1 碗 (小)

still eating now....

首頁
12345...19

尾頁

跳至