自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

引用:Quote:KING1KING+發表於+13-10-19+17:06+我

原帖由 yk8ky 於 13-10-20 發表
點樣續可以 $148, 佢開價 $2xx
佢自己打來就話係 特選客戶,就比E個價我,其實我下年2月先到期,但見jm個個都咁貴,我即時nur'飯應啦

大宅

KING1KING 發表於 13-10-20 19:53
佢自己打來就話係 特選客戶,就比E個價我,其實我下年2月先到期,但見jm個個都咁貴,我即時nur'飯應啦

...

我諗你有點誤會, 公屋/居屋呢個價唔係特別平, 因為就算公居/居屋新裝 網上行 200MB 都係 $168 一個月咋 (私樓網上行要 $238一個月) , 大家其實都係重點放左落私樓的續約價 $208 - 100MB, $218 100MB + 家居電話有冇得再平....
好希望有私樓既用家又續到平約既可以俾到意見我地...THX..

我已經問過樓下D 網上行街霸, 佢話佢地都係 $238 - 100MB 一個月, $380 安裝費, 同網上登記唔同就係多送一個 NOW TV 爆谷台 同埋叉電器, 如果咁既話真係冇意思! HKBN 真好野, 睇住網上行黎打, 平佢少少已經夠!

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:Quote:KING1KING+發表於+13-10-20+19:53+佢

原帖由 candycandy3 於 13-10-20 發表
Agree

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:hkbn續約真係要$208

點解你地可以咁平, 佢又係打左黎叫續約, 而家27x, 電視 十 寬頻 十 電話。 黎緊想cut 電視但都要260, 好在未應承啫

子爵府

回覆:hkbn續約真係要$208?

我係netvigator 舊客,10月約滿前又係癲左,HKT電話又同時狂加,最後跳去HKBN.
我個plan係$248/1000 M連家居電話及電視,每月送200分鐘IDD, 對我來講已經比以前慳左好多。

相信呢兩間公司做法一樣,不留舊客,痴線。

侯爵府

陪月勳章

引用:琴日剛續左,$148寬頻+家居電話

原帖由 Pooh529 於 13-10-18 發表
琴日剛續左,$148寬頻+家居電話
咁扺
有Sales電話嗎?

侯爵府

陪月勳章

引用:我啱啱都續咗,$148上網+家居電話+戶外wifi

原帖由 KING1KING 於 13-10-19 發表
我啱啱都續咗,$148上網+家居電話+戶外wifi
咁扺
有Sales電話嗎?

子爵府

回覆:hkbn續約真係要$208?

好似姓楊,唔知佢電話

男爵府

KING1KING 發表於 13-10-19 17:06
我啱啱都續咗,$148上網+家居電話+戶外wifi

請問你是公屋定私樓,我12月頭到期,打來都是說165上網同wifi,我叫佢做$148,佢仲說今個月已經沒有了這個plan, 氣死我, 想問吓你有沒有個sales 電話可pm我 !

chetwyn.mama  我同你一樣12月頭到期, 又係165上網+wifi,  打過3次lai就無再打lai.  發表於 13-10-25 17:25

大宅

佢地兩個月內打過來三次, 次次都係offer $208, 100MB+wifi+bbtv
但係我地乜都唔想要, 只需要上網, 佢地話呢個係package 唔要其他服務都唔會平.
我地用緊個plan 除開$99一個月乍, 新續既話真係貴到冇朋友, 唉.

大宅

我用緊HKBN 11月到期, 如續約(100M+家居電話+戶外wifi) 要HK$148

168148  請問你是公屋定私樓?  發表於 13-10-24 18:36

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:我用緊HKBN+11月到期,+如續約(100M+家居電

原帖由 catcatkitty 於 13-10-24 發表
我用緊HKBN 11月到期, 如續約(100M+家居電話+戶外wifi) 要HK$148
點解你可以咁平?佢企硬要$208真係火都黎

大宅

引用:Quote:原帖由+catcatkitty+於+13-10-24+發

原帖由 kayeea 於 13-10-24 發表
點解你可以咁平?佢企硬要$208真係火都黎
唔好火嚟住,公屋/居屋會同私樓唔同價,因為PCCW 網上行都係 168,所以香港寬頻都唔可能貴過佢。所以我現在都好灰啦,我十一月就完約,我呢幾日要決定一係send cut form一係續約,我轉去PCCW要成238點轉吖,成日聽到啲JM話平,但都冇一位係私樓用家,放棄了

洋房

次次打親黎刀企硬話(電話+上網。另外送多個IDD)刀要$195.仲話考慮幾耐刀系呢個價。點樣可以傾到$148(電話+上網)

男爵府

畀面勳章

今日終於續了,$175 上網+電話。
十一月中到期,十月頭send了cut form.

大宅

引用:今日終於續了,$175+上網+電話。十一月中到

原帖由 blessyouall 於 13-10-24 發表
今日終於續了,$175 上網+電話。
十一月中到期,十月頭send了cut form.
私樓?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+blessyouall+於+13-10-24+發

原帖由 candycandy3 於 13-10-24 發表
私樓?
係,私樓。

大宅

尋晚打俾 HKBN CS 問佢拎CUT FORM, 佢話唔駛, 電話直接終止就可以, 之後佢真係同我對左資料就搞掂, OK 冇野講, 完全唔留客仲咁快手, 咁 PCCW 見

davywm  我尋日打打電話去cut左! 我只用上網都要$208, 啋佢都傻  發表於 13-10-30 11:55

禁止訪問

大宅

引用:琴日剛續左,$148寬頻+家居電話

原帖由 Pooh529 於 13-10-18 發表
琴日剛續左,$148寬頻+家居電話
你好,可Pm电話給我嗎?thx

首頁
12345...6

尾頁

跳至