自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

咁你地都係有咁上下收入先可以有咁大開支喎!

大宅

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

嘩你老公咩開支要 12000咁多

大宅

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講

我都覺得你講得有道理,有d地方可以慳但就要搞到無得慳!
小朋友讀小學唔係免費

伯爵府

hi tweetybird

d間學校我唔係好識, 不過, 我都同意最緊要小朋友開心, 我地父母食少d著少d都無計.
tweetybird 寫道:
Tramtram

我女今年八月會入讀RC呢。係馬鞍山的啟新書院。如果她讀得開心的,我會俾她讀下去的,我寧願係其他的地方再慳些..

伯爵府

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講

very agree with :
麟媽媽 寫道:
咁又唔可以講晒命既,
收入多好多時負擔都相對多,
好多時比雙方父母都佔好多,
始終子女而家搵到都係父母有功勞既。

i dont agree 晒命

just like me, dont count my baby:

at least i have to pay
my mother insurance +hospital benefit $ 1000
my grandma 83 yrs old , cannot walk cannot takecare herself: i employ a maid for her $ 3800 +benefit

1000 + 3800 + ??? maybe 6000 i have to pay for my mother and grandma

my family
rent
insurance
bill
etc.......

:-( :-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至