跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 生完及現在體重?

禁止訪問

大宅

呢 d 就叫做貨不對辦羅 !
最瘦結婚時, 地獄式減肥, 只有100lbs, 婚後以為好快有bb放縱, 以後就減肥減肥, 減完又肥

婚前

婚後

法國studio
]My Melody[/url]

大宅

你係咪影過孕媽媽雜誌架? 我都係八卦睇過你d大肚相, 見你d相, 個樣又好似熟口熟面咁, 見你又寫住話影雜誌相.

同意virgobb, 你絕對係靚媽媽一名. 坦白講, 我真係冇勇氣post我個肥樣出黎俾人睇. 事實上我自己都接受唔到! 磅數係回到以前, 不過望埋去都係肥, 可能d肉鬆左.

大肚果時, 我仲更加唔肯影相, 因為真係好肉酸, 我家姐話我果時直頭變左另外一個樣, 佢都覺得我大肚時好肉酸.

我都會在13號出黎的, 到時可以見你廬山真面目, 睇下真人會唔會仲靚d先. 到時再向大家匯報!

virgobb 寫道:
其實我睇過你大肚相 (sorry, 我好八卦), 係名符其實既靚媽 !!!
你要加油, 我都好想你變返以前咁靚
我都同意你會唔會其實係水腫,您記唔記得我地坐月時要戒水,只可飲炒米水/紅棗水, 就係要去水腫.

[quote]
jackieanthonybaby 寫道:
係呀,係呀, 我以前都覺得自己係美女架. 不過依家就......
:-( :-(

等我POST 我以前既相同依家既我比你地比較, 咁你地就唔會覺得自己肥架啦!
[img align=left][/img][img align=right][/img]
[/quote]

該用戶已被刪除

大宅

jackieanthonybaby,

我都覺得你好面熟, 我買左兩期孕媽媽, 吾知係咪個兩期其中一期. 不過宜家借左比人.
其實生完修身黃金期係 3-6個月, 真係磅數跌得好快. 雖然過左, 睇下 d 去水湯幫吾幫到你.
我想將 d 藥材影相 post 上黎, 等大家都可以參考下, 不過我吾識點樣擺張相係到.

別墅

"意"米水好似可以去水腫

我未生都是115到,生之前16x,到現在12x
但全部肥在肚... :-(

大宅

薏米可以架, 加豬橫利兩條, 粟米鬚或粟米, 不過我知道我倍月好似加左其他野, 我要問清楚佢先可以話比你地聽.

大宅

agnes,

我8卦, 睇左你d相添, 真係好靚喎~~

仲有我結婚相都係响法國影, post簡直一樣呀, 等我返屋企摷下post俾你睇下先, 但係想問你條link點整架?
agneslai206 寫道:
呢 d 就叫做貨不對辦羅 !
最瘦結婚時, 地獄式減肥, 只有100lbs, 婚後以為好快有bb放縱, 以後就減肥減肥, 減完又肥

婚前

婚後

法國studio

大宅

我問倍月la, 佢話宜家天氣, 煲呢個湯 :
薏米,
豬橫利兩條,
粟米鬚或粟米,
海竹,
蜜棗,
甘筍,
豬展.
可以比 bb 飲 tim, 不過 bb 飲無鹽無油.
該用戶已被刪除

別墅

我又post ,在這裡

大肚+婚紗相+同bb合照

[quote]
dnbb2006 寫道:
agnes,

仲有我結婚相都係响法國影, post簡直一樣呀, 等我返屋企摷下post俾你睇下先, 但係想問你條link點整架?[quote]
---------------------------

大宅

dnbb,

結婚時瘦到輪廓都變埋, 為左靚推動力幾o甘大呀 !

1) 你先upload 張係ablum.
2) copy website, 按上面的 URL, paste & 打link 個名, 打乜都得.

你都post 黎睇下, 一齊分享下. 我地個時無 jpg file, 我用digital 影番出黎咋.

[quote]
dnbb2006 寫道:
agnes,

仲有我結婚相都係响法國影, post簡直一樣呀, 等我返屋企摷下post俾你睇下先, 但係想問你條link點整架

大宅

elvisbb,

幾靚wor, 你生完都無乜野, 幾ok 架.

最中意炮竹個幅, 好自然, 2 個都靚, 你個幅相似楊寶玲呀 !

別墅

個樣差不多,但多了10lb在腰位,一條"庫"都穿唔到,下身好唔掂
agneslai206 寫道:
elvisbb,

幾靚wor, 你生完都無乜野, 幾ok 架.

最中意炮竹個幅, 好自然, 2 個都靚, 你個幅相似楊寶玲呀 !

大宅

jackieanthonybaby,

海竹係藥材舖買, 你買二兩, 可以分幾次, 一次落 10-12塊.

另外, 介紹其他湯水比你.
花豆.....大約1飯碗
五子毛桃.......大約半個飯碗
杞子........小量
紅棗去核..........10粒
甘荀...........3條
+ 雞殼 或 豬展
** 利水, 去濕, 明目, 補血 (老公都飲得)

海竹
赤小豆 .....1斤分5次
扁豆......1斤分5次
白側魚
紅蘿蔔
豬展
** 去濕, 清潤 (老公都飲得)

當歸.......10片
熟地........1片
黑豆........大半飯碗
藍棗......5粒
蛋連 shell 一齊煲
片糖 適量
5碗水煲剩2碗, 約1個鐘, 不過以上份量是兩個人, 因為我同工人一齊飲.
** M後飲, 行氣, 補血, 去風 (老公吾飲得)

其他 mami 覺得好, 就煲黎飲下啦.

jackieanthonybaby 寫道:
Edith C,
唔該你啊. 我想問海竹係咩黎? 係邊度買?

[quote]
Edith.C 寫道:
我問倍月la, 佢話宜家天氣, 煲呢個湯 :
薏米,
豬橫利兩條,
粟米鬚或粟米,
海竹,
蜜棗,
甘筍,
豬展.
可以比 bb 飲 tim, 不過 bb 飲無鹽無油.
[/quote]
該用戶已被刪除

等待驗證會員

elvisBB
你講開10lbs, 令我諗番起生完第一胎, 多左個10lbs都一直跟住我, 好在第二胎無咁為食, 無重咁多, 而家巳經返去第二胎前個磅數, 幾驚又多10lbs! 但肚腩仲好大

大宅

AJ,

你有經驗d, 想問下你生完第一胎時個肚腩幾時先唔見左呀? 我生完咁耐雖然磅數有減無增, 但係個肚腩仲好似有成五個月咁, 夏天咯~~咩都現形嘞 :-(

等待驗證會員

dnbb2006
我生完第一胎, 因為開刀關係, 我好怕個傷口埋得唔好, 我咪keep住用肚cool, cool左成大半年, 真係有效! 不過呢胎無cool, 因為食飽好唔舒服:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至