親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

我係其他 JM 介紹, PM 資料給我的... 你如有需要可 PM 給你

大宅

回覆:檳城有咩玩?? help , 謝!

點樣可以收發PM?我想要包車資料呀!謝謝!

侯爵府

去butterfly farm

別墅

wonadaol, 已 PM 給你

大宅

Thank you! 收到!

男爵府

ccyin 發表於 13-12-5 16:58
我上年第一次去, 檳城+浮羅6天, 行程唔係好多, 大約如下:

DAY 1
吾好意思! 想請問好耐之前去過浮羅交怡, 去過鷹廣場, 環島遊 (有浮潛, 有鯊魚睇果隻, book 船出海釣鱼等), 宜家想去檳城, 但吾想行寺廟 & 教堂, 咁檳城仲有咩推介值得去?Thanks!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:Ksyy1018 的帖子

幾多日?可考慮去怡保

大宅

上年我們兩公婆去,主要Hea玩同食,在喬治巿內尋找不同的Street Art影相都幾有趣!

今年6月會再去檳城,今次帶埋仔仔同奶奶,留一兩天酒店內活動,景點打算去Penang Hill, 極樂寺,蝴蝶園,榴蓮園,漁村,其實大多數景點都可以搭巴士到!但有老有少,包車舒服d!

男爵府

ccyin 發表於 14-1-16 18:08
幾多日?可考慮去怡保

7 日, 暑假去, 想 Penang + KL,. 去怡保遠嗎? Tks.

複式洋房

我4月都去檳城+浮羅呀,都想知包車資料,可以pm埋俾我嗎?

別墅

GGGGG , 已 PM 給你 ^^

複式洋房

mickyok2003 發表於 14-1-16 15:59
wonadaol, 已 PM 給你

我都想要O的租車資料....可PM我??
.而家先BOOK會唔會太遲...我初6出發...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想4月去, 2大1小(3歲), 諗緊跟團好定自由行, 檳城治安好唔好?

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

我訂咗暑假去檳城... 坐KA...
因為航班時間唔好, 仲諗緊去7日定8日好...
而家咩都未plan, 又未訂酒店!!
如果咁多日stay喺檳城, 會唔會好悶?
另外, 想自駕遊, 需要日日都租車嗎??

題外話: 睇單戀雙城見到馬拉好靚, 好想即刻出發!!

別墅

恭喜發財....:hei:
我地一家三口玩完番黎啦.....檳城的確係
天氣風景都好好....溫度有 32-34度, 但唔覺熱,
搭車又簡單, 因為檳城唔大, 景點好容易找到就算是自駕 / 搭車都ok
我們沒有去蘭卡威 (浮羅交怡), 去了巴東渡假村玩, 風景美好舒服, 上山下海都有齊, 但沙灘始終沒有蘭卡威般美
食物方面, 我們都是吃地道菜為主, 味道 , 中菜館食過一次晚餐, 味道.....當然香港好食好多
食物推介 : 極樂寺~阿參叻沙 > 巴東夜市 ~ 一品香肉骨茶, 雞蛋餅(街邊車仔檔)>
紅園夜市~炒粿條, 蠔煎 > 新關仔~炒粿條, 蝦面, 福建面

有機會我們都會再去 .....

bbkingdom  請問搭咩車去巴東渡假村?  需時耐嗎?  發表於 14-3-5 14:01

子爵府

引用:恭喜發財....我地一家三口玩完番黎啦.....

原帖由 mickyok2003 於 14-02-07 發表
恭喜發財....
我地一家三口玩完番黎啦.....檳城的確係
天氣風景都好好....溫度有 32-34度, 但 ...
請問你玩幾多日?住邊間?我打算easter出發,但未book hotel

子爵府

回覆 GGGGG 的帖子

我都係復活節帶小朋友去檳城+浮羅交怡, 打算去7日, 請問你決定咗住邊間酒店未?
Travel agent建議檳城住Cititel Penang, 浮羅交怡就住Holiday Villa Beach Resort and Spa Langkawi, 我上Agoda睇過都唔太差, 只係唔知附近有冇地方可以食早餐... 有冇jm可以分享吓呢?

子爵府

BK Milk勳章

回覆 wonadaol 的帖子

請問有沒有包車資料,我會和兩個老人家去,包車好像比較好。謝

男爵府

回覆:檳城有咩玩

請問檳Four point by sheraton,OK嗎?thx

子爵府

我檳城+新山 legoland 6天, 未book酒店, 唔知住喬治/格尼車道, 心大心細中...

首頁
12345...12

尾頁

跳至