自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:vivian468+發表於+15-11-30+10:09+你

原帖由 Lovelovebear 於 15-11-30 發表
由始至終我99 咁樣整我個仔, 我做新抱的都無鬧佢一句,
可能你偉大, 你大方,
我見到我個仔成面爆晒拆時, P ...
算把啦!d人永遠針晤吉到肉晤知痛,講人就叻,到自己果時都一樣先再講!樓主,晤好勞氣,留返啖氣照顧bb好過

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

回覆:俾99 激到我想發癲(呻post) - **UPDATE**

初初睇都以為樓主太緊張,仲諗99都幾錫個孫吖咁貴都捨得帶去廸士尼… 睇埋詳情就明白了… 帶14個月bb出街但乜都唔預備!連最基本食同疴都冇預備佢帶bb出去靠害嗎?唔好話14個月bb根本enjoy 唔到個過程,佢全程只會覺得又凍又嘈又餓又濕!
樓主唔好期望99會認錯喇,死都會話係你緊張架喇。其實佢個仔話完佢應該都會知衰,雖然都係死淨把口,但下次唔再做就算了。

Lovelovebear    發表於 15-11-30 15:43

子爵府

引用:你地講野好過份,老人家係你地或者你地老公

原帖由 vivian468 於 15-11-30 發表
你地講野好過份,
老人家係你地或者你地老公老婆既爸爸媽媽,
唔好發奶奶脾氣好好地溝通;
你都痴痴地,你有無睇清楚樓主99點對樓主個仔呀?個99都唔識尊重人,佢咁對個孫又何嘗唔係傷害緊樓主呀?上一代一定啱哂呀?上一代唔使識尊重人㗎?上一代人生經歷多更加應該要識人情世故,咁都唔識,sorry我唔會比面佢

kitwong    發表於 15-12-2 02:58
jolo    發表於 15-12-1 09:01
Lovelovebear    發表於 15-11-30 15:43

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+vivian468+於+15-11-30+發表

原帖由 chan_chi_mun 於 15-11-30 發表
你都痴痴地,你有無睇清楚樓主99點對樓主個仔呀?個99都唔識尊重人,佢咁對個孫又何嘗唔係傷害緊樓主呀?上 ...
我同老公講過呢件事,佢都話個99癡線!正常人都覺得有問題,晤明點解仲有人覺得樓主有問題過分緊張

Lovelovebear    發表於 15-11-30 15:44

子爵府

回覆:俾99 激到我想發癲(呻post) - **UPDATE**

睇黎你99係永遠都唔會覺得自己錯,好似我99咁咩都係人哋個女唔啱,自己同自己個仔一定無錯

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主已經係一個非常有教養同埋EQ極高既人; 而呢度大部分姐妹既反應都係人之常情.

輩分高唔代表可以亂嚟, 死撐同好勝.

講風涼話既, 自己可以揾日秋冬天氣, 著睡袋yap尿片無嘢食響迪迪尼留一日丫.

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:beehoneybee 發表於 15-11-30 09:50

原帖由 Lovelovebear 於 15-11-30 發表
唔知呀, 99 尋日趁我上午出街已經上左屋企"探b" 喇.... 仲同老公講, 話我怪獸家長太保護個小朋友... 愈講愈 ...
嘩,聽到我想星你奶奶兩巴 好難頂!
不過有我陪你,我老爺奶奶都係超難頂的。做啲嘢出嚟就算全世界話佢哋錯,佢哋都會死拗自己啱

水晶宮

畀面勳章

仲要吼你出咗街先上去睇B。 鬼鬼祟祟

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:vivian468 發表於 15-11-30 10:09 你

由始至終我99 咁樣整我個仔, 我做新抱的都無鬧佢一句,
可能你偉大, 你大方,
我見到我個仔成面爆晒拆時, P ...
唔好嬲……係咪你99上咗嚟bk?

子爵府

引用:Quote:原帖由 Lovelovebear 於 15-11-30 發

原帖由 bowling2004 於 15-11-30 發表
唔好嬲……係咪你99上咗嚟bk?
如果係,仲好,我們一齊剷爆佢

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

原來要10幾度帶過14個月大既BB, 又餓又凍又攰咁出去吹風先至唔係怪獸家長。
呢啲理論好特別
係錫bb既都唔會忍心咁樣做。

男爵府

越睇越無言,自己面子大過天,想同朋友威都唔好拎小朋友較飛啦。小朋友食飽著得暖係照顧者最基本責任,唔係把口錫佢就咩都得。

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 vivian468 的帖子

樓主無發過99脾氣。輩份高但做事如此無分寸,為何不可以鬧?

水晶宮

畀面勳章

樓主講啲嘢你知!
我仔細個嗰陣,我老爺試過用橡筋彈我仔手背,係彈咗好多下。 嗰陣我仔得11個月大。彈到手仔紅晒,喺度大聲喊。 我嗰陣喺廚房即刻走出去睇咩事。 睇住老爺同奶奶見到我仔大聲喊,兩個喺度卡卡聲大笑。 我行到出去佢仲夠膽喺度彈緊呀! 我老公坐埋一邊唔理。 我即刻鬧我老公,有冇搞錯呀? 個仔俾人用橡筋彈到喊都唔理!!
我老爺奶奶即刻俾說話我聽,話同佢玩吓啫洗唔洗咁緊張。 我嬲到想小佢哋。 佢哋一人一句喺度駁我。 我心諗,你兩個俾我用橡筋彈吓吖? 之後我一路冇睬佢哋。 佢哋就喺啲親戚面前唱衰我,話我冇禮貌! 我一句都冇鬧過佢哋。 不知幾後悔冇出聲,還掂佢哋要屈我,早知我就小爆佢哋!!!

子爵府

引用:樓主講啲嘢你知!我仔細個嗰陣,我老爺試過

樓主講啲嘢你知!
我仔細個嗰陣,我老爺試過用橡筋彈我仔手背,係彈咗好多下。 嗰陣我仔得11個月大。彈到手 ...
真變態你個兩位6299

子爵府

引用:樓主講啲嘢你知!我仔細個嗰陣,我老爺試過

樓主講啲嘢你知!
我仔細個嗰陣,我老爺試過用橡筋彈我仔手背,係彈咗好多下。 嗰陣我仔得11個月大。彈到手 ...
你應該即刻搵橡筋射返佢地

首頁

尾頁

跳至