想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

十一月十日自然流產左(七週時)
十一月十五日巳經冇血流
今日頭先去厠所 有鮮血流出
係經期一或????

原文章由 cheung_cnine 於 08-12-1 11:49 發表
我11/3食藥流產、到而家都未清。。。
雖然個量不多,但死都唔斷尾。。。
有D胆心呀!

上週睇家庭E生、 佢話唔正常、
開左D止血藥比我, 你地話食唔食好呢?

我真係想快D停、等D M正常返就好啦!!!

:igiveup ...

大宅

醫生開比你 d 藥點解想唔食呀?

唔好太擔心啦會影響病情架.

原文章由 cheung_cnine 於 08-12-1 11:49 發表
我11/3食藥流產、到而家都未清。。。
雖然個量不多,但死都唔斷尾。。。
==> 今日突然多返,唔知係唔係M黎呢???
有D胆心呀!

上週睇家庭E生、 佢話唔正常、
開左D止血藥比我, 你地話食唔食好呢?

我真係想快D停、等D M正常返就好 ...

大宅

如果係經期算早左 d 啦, 不過都唔係無可能既, 不過搵醫生 check 下好 d.

原文章由 ksorange 於 08-12-1 12:20 發表
十一月十日自然流產左(七週時)
十一月十五日巳經冇血流
今日頭先去厠所 有鮮血流出
係經期一或????

大宅

各位,

幾個月無上黎, 唔知大家現況如何?

原帖由 ilikegigi 於 08-12-4 01:18 發表
如果係經期算早左 d 啦, 不過都唔係無可能既, 不過搵醫生 check 下好 d.

囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

洋房

I lost my baby at 16 weeks, can I join this group?

大宅

其實大家O係度傾下, 無話JOIN唔JOIN架, 始終有D野可能同家人、朋友講佢地都唔明, 反而O係度同大家傾, 呢度既姊妹會明白多D, 始終大家都係身同感受。

原帖由 b_mama 於 09-2-15 18:33 發表
I lost my baby at 16 weeks, can I join this group?
囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

洋房

我係在10w4d的時候做產檢時發現bb無心跳的。
醫生說size只有約8w,我最後在20/12做手術刮宮,
1星期後照流清,開始看中醫至現在,當時中醫生叫我去
照子宮,發現內膜只有2.8mm,很薄,而直到現在都沒有m。
想問有無人手術後內膜係咁薄架,會唔會厚番。
而有無人2個月都未來m的??

洋房

11月時小產左, 因為我唔想身邊的人唔開心, 所以我表面上好似冇咩野, 同人講小產經過時, 仲笑笑口, 但係其實我係好傷心, 好想快d 忘記, 可惜如果bb冇小產, 就應該同徐子淇個肚一樣五個月大, 每次見到關於佢的新聞, 就好似係度remind 我 bb 依家應該幾大 ..

我的月經一向唔準, 11月到依家, 黎完惡露之後, 只係黎左一次m, 今個月又係遲左, 唔知幾時先黎. 做完手術三個月之後就可以再開工, 亦或要黎完三次月經先可以再開工呢?

大宅

我想問你以前m既流量是不是很少的?
你照完子宮後, 有無問下你的婦產科醫生? 我記得內膜好似少於8mm便叫做薄, 薄的內膜好似係比較難懷孕, 不如你去問下你的醫生有沒有問題吧?

至於你話小產後一個月未有m係唔奇的, 8週先有m都ok, 那時我都好亂, 即使黎都係很少很少, 慢慢調理身體先正常返呢!

原帖由 crazybabe 於 09-2-16 15:35 發表
我係在10w4d的時候做產檢時發現bb無心跳的。
醫生說size只有約8w,我最後在20/12做手術刮宮,
1星期後照流清,開始看中醫至現在,當時中醫生叫我去
照子宮,發現內膜只有2.8mm,很薄,而直到現在都沒有m。
想問有無人手術後內膜係 ...

大宅

其實咁樣屈埋o係心入面咪好唔開心, 對你都唔係咁好, 我覺得你試下接受自己有唔開心。
或者多d上黎同大家傾下吧~

原帖由 lailaie 於 09-2-17 18:15 發表
11月時小產左, 因為我唔想身邊的人唔開心, 所以我表面上好似冇咩野, 同人講小產經過時, 仲笑笑口, 但係其實我係好傷心, 好想快d 忘記, 可惜如果bb冇小產, 就應該同徐子淇個肚一樣五個月大, 每次見到關於佢的新聞, 就 ...

別墅

oiluen,

係呀好耐無見,我依然未成功呀,仲努力緊呀.

bb點呀, 應該識行啦喎,是嗎?會叫人嗎?

bb越大越沒有私人時間呢. 不過都係值得既
原帖由 oiluen 於 09-2-15 12:46 發表
各位,

幾個月無上黎, 唔知大家現況如何?

洋房

lailaie,

I can understand your feelings. Sometimes I feel okay, but sometimes I feel sad.

Re how long to wait, I can understand why you question if you should wait 3 cycles. a lot of people say wait for 3 cycles, but for people this is too long. A few years ago, it once took me 100 days for a cycle, if this is regular, 3 cycles will mean it's also a year, so I probably won't wait 3 cycles in that case.

洋房

Thanks for your understanding.

大部份時間我都ok, 但係突然間聽到某人某人有左, 就會諗如果 bb 仲响度, 都就黎出世 ..所以, 我覺得最好的治療方法, 就係快d 再懷孕, 不過, 到時可能我又會成日擔驚受怕, 樣樣都唔敢做 ..

原帖由 b_mama 於 09-2-18 18:06 發表
lailaie,

I can understand your feelings. Sometimes I feel okay, but sometimes I feel sad.

Re how long to wait, I can understand why you question if you should wait 3 cycles. a lot of people say wa ...

首頁

尾頁

跳至