自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ddkaka 發表於 21-10-6 20:30
香港某啲人同內地人審美文化差異好大

呢個廣似南亞裔人士果位又係邊個

kckammy    發表於 21-10-8 14:07

珍珠宮

睛靈勳章

cbeyond 發表於 21-10-6 20:31
真係唔靚, 絕對無靚仔

但起碼個個有返自己個樣,以前Beyond , 太極都唔見得個個靚仔,總好過1號鼻,2號眼, 3號嘴, 不過要有返個人特色就好啲㗎啦

珊瑚宮

jollyma 發表於 21-10-8 08:37
但起碼個個有返自己個樣,以前Beyond , 太極都唔見得個個靚仔,總好過1號鼻,2號眼, 3號嘴, 不過要有返個 ...

JM真係抬高左鏡, 繼四大天王後, 到beyond啦
beyond, 太極sell唱歌, 鏡點比呀。
佢地無1號鼻,2號眼,3號嘴, 係普通到分唔到, 係旺角行過,完全可以睇漏眼個種 ,實在太唔起眼了

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

不準講真話

男爵府

淼淼BB 發表於 21-10-7 23:05
有日本來想去MAC買粉餅
比門口poster嚇左一嚇即係走人
去左幫襯MUF

果一刻即時諗法係「要black list呀...」

男爵府

littlesister 發表於 21-10-8 00:39
百佳成個架都係件人妖,到底理唔理人感受

佢哋啲廣告鋪天蓋地......

大宅

RelaxHippo 發表於 21-10-7 22:15
宜家開親黃Viu都要聽MK男團某人既歌,又係頂唔順,但無得話唔睇。 我繼學識喺YouTube 揀唔睇男團廣告後又 ...

我哋屋企從來唔睇妖台

伯爵府

chunjaimom 發表於 21-10-8 01:12
其實D客戶同廣告商唔係傻, 佢地只係為生意為$
如果有一日D客戶覺得用佢地唔會再賺到$, 仲鬼有人會用佢地咩 ...

佢地驚班黃攪事多過有錢賺. 憑佢地D粉生意根本抵償唔到趕客D生意.

珊瑚宮

ballonbb 發表於 21-10-8 08:49
佢地驚班黃攪事多過有錢賺. 憑佢地D粉生意根本抵賞唔到趕客D生意.

到通關, 又另一景象了。
會唔會零廣告呢?
話晒國內客先係主要客源, 佢地都出到聲話醜, 無理由趕客卦。

男爵府

Cassidy 發表於 21-10-8 08:46

果一刻即時諗法係「要black list呀...」

每次經過mac 門口就比嚇親,真係好趕客,我點買佢啲貨品呀!我吾想變成佢咁蠟像,好彩無咩遊客炸,吾係比人唱出全世界就醜屎怪

其實童話故事有時扼人架「吾係隻隻醜小鴨變到天鵝」架,

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

國王的新衣一樣,個個話佢地紅,學生同年輕人唔敢話醜。

侯爵府

1205 發表於 21-10-8 09:34

每次經過mac 門口就比嚇親,真係好趕客,我點買佢啲貨品呀!我 ...

醜小鴨故事根本係騙局同種族歧視 ,由始至終佢都係一隻天鵝。反而似暗諷啲鴨鴨,又井底又懶巴閉。仲有前設暗示天鵝係比鴨高貴美麗

珍珠宮

好媽媽勳章

但起碼個個有返自己個樣,以前Beyond , 太極都唔見得個個靚仔,總好過1號鼻,2號眼, 3號嘴, 不過要有返個 ...

佢哋唔靚仔,但唔會搽晒厚粉再chok住扮型扮靚仔

我本身唔特別話憎佢哋,只係覺得佢哋真係唔多靚仔,但又要成日一副男神姿態出現,更搞笑係又真係唔少人話佢哋宇宙最靚仔,完全諗唔明。

kckammy    發表於 21-10-8 14:16

珊瑚宮

blackypurin 發表於 21-10-8 10:05
佢哋唔靚仔,但唔會搽晒厚粉再chok住扮型扮靚仔

我本身唔特別話憎佢哋,只係覺得佢哋真係唔多靚仔,但又 ...

羊群心態, 怕行慢就會執輸
香港人乜都一窩蜂, 話興就去, 唔理自己鍾唔鐘意。
講緊通關,情況會有改變啦。
話紅到去外國, 真係有人識?
笑香港人水平低就有份

公爵府

其實唔靚仔真係唔緊要,娛樂圈都唔係一定個個靚仔,唔sell樣可以sell才華,或者出嚟打扮正正常都好呀,起碼唔會惹人反感。
外型唔得仲要尷硬扮型扮妖,超厚濃裝咬唇嘟咀,真心好驚嚇囉!

水晶宮

beyond呢啲實力派唔駛靠樣呀,唔好話比我聽班厚粉係實力派,唔好咁夾硬好喎

珍珠宮

2024年龍年勳章

RelaxHippo 發表於 21-10-7 22:15
宜家開親黃Viu都要聽MK男團某人既歌,又係頂唔順,但無得話唔睇。 我繼學識喺YouTube 揀唔睇男團廣告後又 ...

YouTube點樣先可以揀唔睇咩廣告呀?

珍珠宮

bobomia 發表於 21-10-8 11:19
YouTube點樣先可以揀唔睇咩廣告呀?
youtube播廣告時會顯示個ad剩幾多時間, 時間隔離有個好細既(i)字,㩒入去有得俾人揀‘stop seeing this ad”.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

真係想知道佢地拍廣告, 為品牌帶來幾多突破性收益

珍珠宮

2024年龍年勳章

RelaxHippo 發表於 21-10-8 11:59
youtube播廣告時會顯示個ad剩幾多時間, 時間隔離有個好細既(i)字,㩒入去有得俾人揀‘stop seeing this ...

見唔到stop seeing this ad,係咪要去廣告設定到停左個"廣告個人化已啟用"呢?

首頁

尾頁

跳至