自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 alicet420 的帖子

me too, 上網加 TV, contract until 12/2014

they say will FREE我200蚊...
if i cut now, need to pay them $1600+, crazy!

子爵府

回覆 1010 的帖子

me too, 上網加 bbTV, contract until 12/2014

they say will FREE我200蚊...
if i cut now, need to pay them $1600+, crazy!

珍珠宮

引用:回覆+alicet420+的帖子me+too,+上網加+TV,+

原帖由 1010 於 14-01-10 發表

回覆 alicet420 的帖子
我原本個約都係14年12月先到 上網加電視,開頭我嘈到所有野cut晒,1一蚊都唔駛俾,之後但我想申請pccw但得8m..所以最後我都係用番香港寬頻,同番佢地話唔cut上網,就只係取消左bb tv,但本來仲有1年約,要賠番一年既錢,最後嘈完佢一蚊都唔洗比,黎緊1號就cut..只要1個月內將佢果d機頂盒果d還番門市就ok

珍珠宮

引用:是不是case+by+case去處理可否cut台情況,

原帖由 joe123831 於 14-01-07 發表
是不是case by case去處理可否cut台情況,有多少爸媽成功cut了,請舉手!我的case仍未回覆,很緊張:toocold ...
我已成功cut左bbtv..一蚊都唔洗比,本來仲有1年合約

people1  Cut 完之後,上網的月費有平嗎? 平幾多?  發表於 14-1-21 15:45

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+1010+於+14-01-10+發表本帖最

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+琋琋媽媽+於+14-01-10+發表我

原帖由 alicet420 於 14-01-10 發表
點解得8m咁少既?
因為我果度冇光纖8m太慢,所以先冇join

子爵府

回覆:琋琋媽媽 的帖子

我地原先$100+上網+$40电視,後黎寛頻合約到期,佢地話冇得平,只可改$148上網送电視。
所以依家就算cut 电視,寛频都要用到年尾完約,否則要賠$1600+

珍珠宮

引用:我地原先$100+上網+$40电視,後黎寛頻合約

原帖由 1010 於 14-01-11 發表
我地原先$100+上網+$40电視,後黎寛頻合約到期,佢地話冇得平,只可改$148上網送电視。
所以依家就算cut 电 ...
不過我覺得佢上網都ok...

珍珠宮

引用:我地原先$100+上網+$40电視,後黎寛頻合約

原帖由 1010 於 14-01-11 發表
所以依家就算cut 电 ...
嘈到佢唔洗賠

男爵府

回覆:bbtv 呃人?仲有Disney channel,不過要另外收費

我之前都因為呢個原因,打去要求斷約,用埋12號就可斷,轉去netvigator

禁止訪問

侯爵府

MommyPanel勳章

引用:我之前都因為呢個原因,打去要求斷約,用埋

原帖由 xddsuki 於 14-01-11 發表
我之前都因為呢個原因,打去要求斷約,用埋12號就可斷,轉去netvigator
請問netvigator而家有咩優惠?我4月都轉,女想睇Disney junior channel

大宅

回覆:bbtv 呃人?仲有Disney channel,不過要另外收費

我都中招 佢話refund 100蚊

大宅

我們2013年8月剛剛續約(電視、電話和上網),BBTV尼間公司,竟然單方面擅自取消DISNEY JUNIOR 頻道,我D都是為了女兒可以看這個迪斯尼頻道...

BBTV全無信譽可言,這種公司簡直就是垃圾!最近還常常看到報紙上關於這個公司的新聞,看看,就算有成績都建立在對消費者的坑蒙欺騙上!還這麽招搖,這算什麽?

氣憤!

男爵府

係呀
我係上網加電話, 佢送某幾個台(包括311, 312), 依家亞仔無得睇啦
我只係上網加電話, 嘈佢有無用呀??
如果轉台, 邊間抵, 同有得睇311, 312??

男爵府

引用:係呀+我係上網加電話,+佢送某幾個台(包括31

原帖由 lingmama2008 於 14-01-14 發表
係呀
我係上網加電話, 佢送某幾個台(包括311, 312), 依家亞仔無得睇啦
我只係上網加電話, 嘈佢有 ...
我都係上網送幾個台,都費事嘈喇!惟有再去有線join

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lingmama2008+於+14-01-14+發

原帖由 wtap 於 14-01-14 發表
我都係上網送幾個台,都費事嘈喇!惟有再去有線join
有線幾錢呀?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+wtap+於+14-01-14+發表我都係

原帖由 vevenuc 於 14-01-14 發表
有線幾錢呀?
我join左有線7個兒童台79蚊,免安裝費,上網照用番香港寬頻

hsongk  梗樣,HKBN的月費有得平嗎?如果唔系,變作每月多付79文?  發表於 14-2-11 11:19

侯爵府

引用:Quote:原帖由+vevenuc+於+14-01-14+發表有

原帖由 琋琋媽媽 於 14-01-14 發表
我join左有線7個兒童台79蚊,免安裝費,上網照用番香港寬頻
原來可以就咁join, 要簽約嗎?

大宅

回覆 琋琋媽媽 的帖子

me too, 同你一樣join左有線條$79, 上網就用番寬頻.

首頁

尾頁

跳至