親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:咁既價錢超底我搭CX的時間仲差HK+TO+SIN++0

原帖由 STCMa 於 14-01-17 發表
咁既價錢超底
我搭CX的時間仲差
HK TO SIN 0150
d時間真係

侯爵府

回覆:apsm 的帖子

一仟蚊晚走唔甩,我細妹話festival hotel上年有個pacage 2晚包哂3個重點入場券各2張,只係三仟幾港紙,睇下遲d會唔會再有呢個package

我諗緊好唔好住一晚legoland hotel

禁止訪問

睛靈勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 apsm 的帖子

難就唔係難, 不過假期多人嘅話都好麻煩
比妳參考下, 我係27/12 晚(FRI) 大約6:45由新加坡酒店出發坐MRT到 Kranji站過關到新山 (唔計轉車時間, 車程大約40分鐘), 出到Kranji站, 只見蛇餅, 唔知乜車打乜車, 我地唔熟路嘅會感覺好亂
排咗我諗都有大半個鐘先上到車 (全部都係單層巴), 當然唔好望有位坐, 車程其實就唔係好耐, 但有點塞車, 出咗新加坡關又再上車過馬來西亞關, 去到呢度仲亂, 好有當年跟阿爸羅湖過關返大陸feel (之前我都做咗唔少research, 都知就好似我地香港->皇崗過關咁, 但去到一個唔熟悉嘅地方, 指示又唔清楚, 又唔見有工作人員協助, 只見蛇餅, 想排隊都唔知可以排邊度........., 不過我見當地人又習以為常咁, 個個氣定神閒咁睇住部手機排排排).....加上過關又排正條慢世麼王, 出關已經10:00有多, 快手食D野, 就坐的士去KSL(唔睇錶, RM10)
Day 3 回新加坡嗰日(SUN)就好少少, 黃昏時段, 我地有咗經驗, 人又少咗DD, 順利用咗大約3個鐘去到Harbour Front站, 不過每次等車都要半個鐘, 2邊關口加埋就成粒鐘

至於車費就真係慳到嘅, 新加坡->新山 (每人大約S$5-6)->KSL (RM10 紅的, 唔係睇錶), 如果去legoland (RM5X 藍的, 睇錶)

希望以上嘅經驗幫到大家啦

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

BOOk scoot 係咪大人小朋友都一定要買埋baggage?

大宅

回覆 nicole717 的帖子

我去程買咗15kg, 回程20kg, 2程都各超重4kg, 地勤都冇出過聲, 其實我都仲有7kg手提行李 x 3 quota 未用, 我見有好多人拉喼上機.

我都只係買D大路野, 益力多, 阿坤kaya, 林志源都有, 不過唔算平, 大約S$48 1 kg.

大宅

回覆 coco209 的帖子

唔駛, 有得揀邊個買

子爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+ming1020+的帖子你幾月去啊,+我買咗8

原帖由 nicole717 於 14-01-16 發表

回覆 ming1020 的帖子
我昨晚都忍唔住book左,8月頭去,真係好抵!
其實我上年暑假先去完新加坡加legoland,當時legoland waterpark未開,原來無打算今再去,但實在太吸引

子爵府

好媽媽勳章

引用:一仟蚊晚走唔甩,我細妹話festival+hotel上

原帖由 ming1020 於 14-01-17 發表
一仟蚊晚走唔甩,我細妹話festival hotel上年有個pacage 2晚包哂3個重點入場券各2張,只係三仟幾港紙,睇下 ...
我昨晚都book左8月頭去,好抵
上年暑假去過新加坡,就係book左festival hotel 3d2n package,真係幾抵,但唔係3千幾,係4千幾!
上年去legoland waterpark未開,只去了legoland,今次可能响lego hotel住一晚,玩晒兩個park

lukemom  我都諗住Legoland hotel!  發表於 14-1-17 15:29

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

價錢係吸引,但d時間咁,帶住小朋友真係ok ?

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

大隻仔 發表於 14-1-17 10:52
回覆 coco209 的帖子

唔駛, 有得揀邊個買
想請問online book嗰時揀, 定之後去flyscoot website揀?

別墅

SCOOT價錢真係超吸引啊!....可惜我已訂了,我上CX個網自己訂2大1小童,2月9日出發$7691....

子爵府

好媽媽勳章

引用:價錢係吸引,但d時間咁,帶住小朋友真係ok+

原帖由 Lqueenie 於 14-01-17 發表
價錢係吸引,但d時間咁,帶住小朋友真係ok ?
我上年去啲時間仲差,UA機,去程晚上8點幾去到新加坡已零晨,回程早上6點

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:大隻仔+發表於+14-1-17+10:52+回覆+c

原帖由 3BBs 於 14-01-17 發表
想請問online book嗰時揀, 定之後去flyscoot website揀?
我訂時揀埋

禁止訪問

禁止訪問

引用:回覆+apsm+的帖子難就唔係難,+不過假期多人

子爵府

引用:回覆+pinkykitty+的帖子T1+我就買機票時由S

原帖由 大隻仔 於 14-01-17 發表
回覆 pinkykitty 的帖子

T1
T1都好d係咯……陣間同小朋友分開坐就麻煩

侯爵府

回覆:nicole717 的帖子

唔該哂,搵到個聖淘沙package唔知岩唔岩我

禁止訪問

子爵府

引用:一仟蚊晚走唔甩,我細妹話festival+hotel上

原帖由 ming1020 於 14-01-17 發表
一仟蚊晚走唔甩,我細妹話festival hotel上年有個pacage 2晚包哂3個重點入場券各2張,只係三仟幾港紙,睇下 ...
我都有諗過住一晚Legoland,但d時間好似幾麻煩又貴,要再諗諗我同你差2日,我2號到,你3號凌晨機走,唔係就可以一齊包車去,多人圍返條數抵d

首頁
23456...8

尾頁

跳至