自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

AGREE!!

原文章由 daniel44 於 07-7-24 22:41 發表
用加薪D$,請多些人減輕工作量仲好啦!需然是政府醫院,不敢妄想有私家質數,但都不可當住不起私家既病人生命視如無物,點解護士呢份甘尊業既工,可容許將自已不滿情緒溶入工作(對病人),如當一個售貨員一早 ...

禁止訪問

禁止發言

男爵府

原文章由 idyfan2002 於 07-7-22 16:30 發表

這情況我都試過呀!係今年一月我在Q.E. 度生BB都係咁呀, 你知啦生BB真係好鬼痛同好辛苦嫁 , 但D助產護士佢地就話知你, 想你怏D生完怏D走人千奇唔好阻住佢地咁 , 對我又唔多理兼且態度又差 ...

哈哈,我都係響QE生左兩個,D護士....唔可以話個個,不過大多數都麻麻,態度呼顯,唔多想理野,我想老公陪產,佢地話多野做等陣先安排,但係我見佢地行行企企無咩搞(或者我唔係佢地果範唔知佢地做緊野啦),等到我生左老公都未入到嚟...唉....
到上病房,因為我生時用錯力整傷左條腰起唔到身,我好口渴想飲水,我起唔到身攞,按鐘叫姑娘,姑娘好惡咁話做乜按鐘,我話想飲水,我都未講完話因為自己腰痛,佢已經大大聲話飲水自己起身囉,就行左去....最終我都起唔到身飲水,訓左一陣仲發燒,或者係我自己黑仔喇,不過嬸嬸大多數都好,我情緒唔好對住個嬸嬸喊,個嬸嬸不斷安慰我,我好多謝佢~

男爵府

原文章由 holamlee 於 07-7-23 02:50 發表
我想話你地知,我麻麻只係入廣華醫院取腳既碎骨小手術,但未做手術之前我探佢,佢同我講好慘,d姑娘唔理佢,
佢想坐起身,個姑娘竟然用帶縛佢係床!! 我知道左勁嬲,叫個姑娘來理論。我話佢有咩理由縛個七十幾歲 ...

其實我都想知醫護人員有無權理去綁住D老人家或病人響床樹?我覺得佢地好慘,我都見過唔少,佢地真係生不如死,人嚟架,你估係蓄生咩...
其實大多數屋企人都想投訴,不過投訴後既後果....只會害左自己屋企人,所以唯有忍囉~
醫護人員如果用善心待人=積福做善事,相反如果搞到人地痛苦只會=做壞事

大宅

原文章由 ivy_lau 於 07-7-26 13:00 發表

其實我都想知醫護人員有無權理去綁住D老人家或病人響床樹?我覺得佢地好慘,我都見過唔少,佢地真係生不如死,人嚟架,你估係蓄生咩...
其實大多數屋企人都想投訴,不過投訴後既後果....只會害左自己屋 ...

非常同意.我都係驚投訴後既後果會害左屋企人,所以唔敢投訴.

大宅

[quote]原文章由 ivy_lau 於 07-7-26 13:00 發表

其實係醫院見到佢地被綁, 真係慘架, 你諗下如我地24小時成日訓, 都訓到腰骨痛la,我地都可以轉下左轉下右, 何況佢地綁到實一實, 想轉身都唔得,被綁住個d老人家只有大叫,但唔會有人理.只有比姑娘喝佢地就有,我係瑪嘉烈真係見好多.個時我爸爸都被佢地綁住, 佢地話驚佢掉落地喎, 佢都起唔到身, 點會掉落地丫,咁我咪同佢鬆綁, 但佢可以轉到身 law.梗係la, 佢地諗住綁住d老人家,佢地咪唔洗睇咁多 law.個個都淨係訓係床到, 佢地就唔洗理law.

別墅

kelly可能我哋冇乜交過稅,所以懐著感恩之心,當然感受有別啦!如果我交好多稅可能我都會覺得好唔抵!
但這版太多怨氣,真係越講會越谷氣,所以妳都不宜久留,免動胎氣!願妳生產順利!
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

係家人 誇張, 做show 一樣 , 博嘜一目瞭然, 為赔償 $$$$$:tongue:
另外,若唔绑跌倒边個負責 , 若無理家人怪罪下來誰來擋, 用下腦啦?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

[ 本文章最後由 stepsum 於 07-7-27 07:55 編輯 ]

男爵府

噤黑心D講句,下次到你阿媽噤死,你就會有同感,你就真係用下腦!!

原文章由 stepsum 於 07-7-27 07:48 發表
係家人 誇張, 做show 一樣 , 博嘜一目瞭然, 為赔償 $$$$$:tongue:
另外,若唔绑跌倒边個負責 , 若無理家人怪罪下來誰來擋, 用下腦啦?-( ?-( ? ...

[ 本文章最後由 siulan888 於 07-7-27 10:50 編輯 ]

大宅

原文章由 stepsum 於 07-7-27 07:48 發表
另外,若唔绑跌倒边個負責 , 若無理家人怪罪下來誰來擋, 用下腦啦?-( ?-( ? ...

佢唔係你呀媽, 你唔感覺到佢既傷痛, 人地咁慘你都重可以話人做show,個媽打直入就打橫出,咁突然, 比著你, 你都接受唔到呢d事實la.唔好再話人做show, 積下口德la, 唔該.

首頁

尾頁

跳至