跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小思 於 07-11-27 16:06 發表
Hi

我有興趣參加港灣豪庭果班呀, 請問仲有無位呢?我的小B 係0611架?

港灣豪庭會係15/12 3:00-4:00開一班,我幫你MARK左名先

男爵府

醒目開學勳章

Playgroup 資料請入以下條link,內有center電話:
http://hk.myblog.yahoo.com/jl118-agens070119/article?mid=172

各位媽咪,已confirm及通知入錢的媽咪資料,我已搬了去我的blog到,內有詳細地址及付款status.請入去check下:

請注意: 如果你個B同同組B年纪差太遠,不建議參加

2/12 荃灣名逸居 4:00-5:00 or 5:00-6:00
(**各位荃灣媽咪,請於29/11前入錢,否則當放棄,由後補媽咪補上**)
(我會將同年同月group 埋一班,所以時間會遲一步confirm,麻煩各位媽咪check下登記的baby birth啱唔啱,應該會大B 4:00-5:00; 小B 5:00-6:00 如果你個B同其他B年纪差太遠,不建議參加)

http://hk.myblog.yahoo.com/jl118-agens070119/article?mid=173

8/12 3:00-4:00 大角咀港灣豪庭
**各位港灣豪庭1-10號的媽咪,請於28/11前入錢,否則當放棄,由後補媽咪補上**

http://hk.myblog.yahoo.com/jl118-agens070119/article?mid=174

8/12 12:00-1:00 TKO體育 館
**各位TKO 體 育 館1-10號的媽咪,請於28/11前入錢,否則當放棄,由後補媽咪補上**

http://hk.myblog.yahoo.com/jl118-agens070119/article?mid=175

Wanchai地址日期已訂如下18/12 6:00-7:00 港灣導體育館, 港灣道27號, 近碼頭
我星期四會通知大家入錢,如on list但唔想join或join唔到的媽咪請自行take out 自己個名

user name baby birth
1. Moooo 0703 (but weekday 6-7 pm is not ok)
2.bb女女 0702
3.martse 0701
4.hiunam116 0701
5. applecarey 0701
6.swongsk 0612
7.BEAR3112 0701
8.yoshiokelly 0701
9. robin.g 0706
10. ah-ta 0702
11 cyuen2020 Feb 2007
12 jb-bb Feb 2007

大角咀港灣豪庭將會係15/12 3:00-4:00開一班,有興趣的媽咪請登記落下表
1 COE1205 0702
2. wingsze23 0612
3. 期待寶寶 0705
4. 3headmonkey 0706
5. m12chan3 0610
6 Swift
7 小思 0611

8/12 12:00-1:00 TKO體育 館 waiting list
1. LamB女 0702
2. Lott Oct 06

男爵府

醒目開學勳章

jl118

如果2/12 荃灣有位我ok架

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小思 於 07-11-29 14:49 發表
jl118

如果2/12 荃灣有位我ok架

我send左入錢資料比你,入左錢就ok啦

男爵府

醒目開學勳章

2/12 荃灣有少量位,有興趣pm baby birth 比我
Wanchai地址日期已訂如下18/12 6:00-7:00 港灣導體育館, 港灣道27號, 近碼頭
我星期四會通知大家入錢,如on list但唔想join或join唔到的媽咪請自行take out 自己個名(請於4/12前入錢,否則由後補媽咪補上)
1. Moooo 0703 (but weekday 6-7 pm is not ok)
2.bb女女 0702
3.martse 0701
4.hiunam116 0701
5. applecarey 0701
6.swongsk 0612
7.BEAR3112 0701
8.yoshiokelly 0701
9. robin.g 0706
10. ah-ta 0702
11 cyuen2020 Feb 2007
12 jb-bb Feb 2007

大角咀港灣豪庭將會係15/12 5:00-6:00開一班,有興趣的媽咪請登記落下表
6 Swift
7 小思 0611

[ 本文章最後由 jl118 於 07-11-30 13:08 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

各位媽咪,收到center通知,開埋以下兩班試堂會取消試堂制,一報就要12堂,每堂$100,每班6-10人,詳情請自己打去center問,有興趣下列兩班的媽咪請盡快登記同比BB名&birth我啦,我今次的義務組團工作好快結束啦,將來再揾到好嘢,再同大家share,好多謝各位媽咪支持 同忍受我有時都幾亂

P.S. 荃灣同TKO full 晒啦

我星期四會通知大家入錢,如on list但唔想join或join唔到的媽咪請自行take out 自己個名(請於4/12前入錢,否則由後補媽咪補上)
1.bb女女 0702
2.martse 0701
3. applecarey 0701
4.swongsk 0612
5.BEAR3112 0701
6.yoshiokelly 0701
7. robin.g 0706
8. ah-ta 0702
9 cyuen2020 Feb 2007
10 jb-bb Feb 2007

大角咀港灣豪庭將會係15/12 5:00-6:00開一班,有興趣的媽咪請登記落下表
1. wingsze23 0612
2. 期待寶寶 0705
3. 3headmonkey 0706
4. m12chan3 0610
5 Swift

[ 本文章最後由 jl118 於 07-11-30 20:59 編輯 ]

大宅

各位媽咪,收到center通知,開埋以下兩班試堂會取消試堂制,一報就要12堂,每堂$100,每班6-10人,詳情請自己打去center問,有興趣下列兩班的媽咪請盡快登記同比BB名&birth我啦,我今次的義務組團工作好快結束啦,將來再揾到好嘢,再同大家share,好多謝各位媽咪支持 同忍受我有時都幾亂

P.S. 荃灣同TKO full 晒啦

1.bb女女 0702
2.martse 0701
3. applecarey 0701
4.swongsk 0612
5.BEAR3112 0701
6.yoshiokelly 0701
7. robin.g 0706
8. ah-ta 0702
9 cyuen2020 Feb 2007
10 jb-bb Feb 2007

1.
2. 期待寶寶 0705
3. 3headmonkey 0706
4. m12chan3 0610
5 Swift

男爵府

醒目開學勳章

上左荃灣班的媽咪,個playgroup點呀?我下星期上港灣豪庭

大宅

Playgroup

我住馬鞍山請問附近有沒有Playgroup呢? 有無人知呢?

複式洋房

上左啦,佢同出面其他playgroup學嘅嘢好唔同,真係教bb認字,揸筆.....通常我同阿b上果d for佢年齡嘅都係肌肉發展嘅多,玩吓遊戲,唱吓歌....呢個就似上堂多d。同埋秩序方面差左少少,我諗人數少d個導師會控制得好d...仲有果日壞冷氣,我bb熱到好忟,所以佢唔多enjoy個playgroup。至於仲join唔join...我而家仲考慮緊,因為我都想佢係規矩同情緒控制方面要改善吓,我又覺得呢個playgroup對佢應該有幫助,但係試堂果一個鐘又好似試唔到d咩效果。
原文章由 jl118 於 07-12-2 23:02 發表
上左荃灣班的媽咪,個playgroup點呀?我下星期上港灣豪庭

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 jl118 於 07-12-2 23:02 發表

我都係上荃灣........我自己都熱到好想走
人數太多,我未試過去其他地方上過堂,
我都唔知叫好定唔好,我個仔大部份時間都係自己玩,
對老師要佢做既野無咩興趣無咩接觸!
仲有無其他媽咪比d意見呀?
我都唔識選擇.....

男爵府

huh? 教bb認字,揸筆 so soon???

was it fun though?? I want my baby to have fun in the playgroup ar...........................

原文章由 mandy1227 於 07-12-4 01:52 發表
上左啦,佢同出面其他playgroup學嘅嘢好唔同,真係教bb認字,揸筆.....通常我同阿b上果d for佢年齡嘅都係肌肉發展嘅多,玩吓遊戲,唱吓歌....呢個就似上堂多d。同埋秩序方面差左少少,我諗人數少d個導師會控制得好d...仲有 ...

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 優異生 於 07-12-4 09:26 發表

我都係上荃灣........我自己都熱到好想走
人數太多,我未試過去其他地方上過堂,
我都唔知叫好定唔好,我個仔大部份時間都係自己玩,
對老師要佢做既野無咩興趣無咩接觸!
仲有無其他媽咪比d意見呀?
我都唔識選擇..... ...

蕎蕎上過幾個唔同的playgroup,等我上完又比下意見 不過我建議你試多幾個先決定,有很多playgroup也有試堂

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 eshiro 於 07-12-4 13:08 發表
huh? 教bb認字,揸筆 so soon???

was it fun though?? I want my baby to have fun in the playgroup ar...........................

認字係唔係類似flash card?揸筆?難度好高呀 講多啲來聽下呀

民房

我個b 6 個月就訓練佢揸筆同認字ga啦!
比佢多d認字好過睇電視...哈哈....
因為我睇過d專家講bb月早揸筆個腦會月靈活ga....
我覺得難度唔高boo... 佢好似當玩一樣玩具咁law....

原文章由 jl118 於 07-12-4 14:05 發表

認字係唔係類似flash card?揸筆?難度好高呀 講多啲來聽下呀

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 bbearbaerb 於 07-12-5 09:12 發表
我個b 6 個月就訓練佢揸筆同認字ga啦!
比佢多d認字好過睇電視...哈哈....
因為我睇過d專家講bb月早揸筆個腦會月靈活ga....
我覺得難度唔高boo... 佢好似當玩一樣玩具咁law....

...

Oh! I see...甘你個B依家幾大?認到乜字同識揸筆未?
等我星期六睇下導師點train先

複式洋房

其實個導師無教點揸筆架,都係叫d daddy mummy捉住bb隻手教佢地拎住支筆塗顏色咋。至於認字,都唔係flash card。http://hk.myblog.yahoo.com/jw!mL6XWdOZFQXcOAdGkNBi16fxj8g-/article?mid=606
原文章由 jl118 於 07-12-5 12:51 發表

Oh! I see...甘你個B依家幾大?認到乜字同識揸筆未?
等我星期六睇下導師點train先

複式洋房

原文章由 jl118 於 07-11-29 23:18 發表
2/12 荃灣有少量位,有興趣pm baby birth 比我
我星期四會通知大家入錢,如on list但唔想join或join唔到的媽咪請自行take out 自己個名(請於4 ...

6 Swift
7 小思 0611
8 bbchunhei 0612

男爵府

醒目開學勳章

各位,除了灣仔, (18/12 6:00-7:00 港灣導體育館, 港灣道27號, 近碼頭) 其他full晒,想join灣仔就pm我啦

男爵府

醒目開學勳章

回覆 #3 mandy1227 的文章

Thanks for sharing.好詳細呀 我check左,港灣豪庭冷氣無壞:mrgreen: 我上完又同你交流下:-P
係呢,你有無上過的playgroup值得推介

首頁

尾頁

跳至