自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 tkop 於 14-07-29 發表邊句話

原帖由 rabbit75 於 14-07-29 發表
麥當勞嘅公關技巧唔會差過海天堂
毫無誠意嘅記者會,個女高層眼光閃閃縮縮,成班快閃黨咁,無私顯見私,公關大災難,唔攪好過

LedTV  跟住就回望d朋友仔   發表於 14-7-30 03:17
LedTV  好似猜輸左唔出黎唔得   發表於 14-7-30 03:17
LedTV  Agree..個女人閃閃縮   發表於 14-7-30 03:16

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:食安中心:麥當勞一直拒絕合作

諗諗下老麥真係好賤,錢就識得賺
自己入d咩貨唔會驗唔把關
淨係話自己無辜唔知供應商有問題
身有屎, 入左成一百噸貨,唔想蝕錢咪唔合作一路拖。。。
可以睇清楚老麥係嘅咁人性化
你一日唔踢爆佢賣黑心肉
佢過百噸存貨咪當無事照賣比你
好彩食安有做野!

公爵府

引用:最荒謬係指責食環署唔「配合」佢地發放消息

原帖由 wonderlulu 於 14-07-29 發表
最荒謬係指責食環署唔「配合」佢地發放消息令佢地難做~~~~~我以為返咗大陸,政府要配合商家包庇錯失,公關 ...
老麥今次嘅危機管理真係好差,唔知佢用邊間公關公司,但即使用公關公司,管理層亦責無旁貸。

做餐飲業,食材有事一定要迅速回應兼誠實,尤其老麥咁多小朋友食,大家實緊張。

今次佢企業形象嚴重受損,但真係自己攞嚟衰!

大宅

唔好比佢續個食牌,

珊瑚宮

babe2010 發表於 14-7-29 14:00
回覆 Yukie0422 的帖子

I wonder someone still willing to buy food from Macdonald, up to this moment, ...
總有嘅。平心而論, 佢定價唔算高, 邊間同類型食物平過佢?

當然, 以後要我入去會思量下, 真係非食不可, 還是冒個唔值得嘅險。

子爵府

水晶宮

咁大間公司,佢既貨品來源,無可能唔係電腦記錄,要查,一定會查到.
M記講大話,一係就係查都無查就亂up,一係就查左,但繼續講大話,搏大霧!
仲要花政府資源去查佢,
今次真係唔擺買、擺食都唔得!!!

公爵府

真係掙唔落

水晶宮

寶寶. 發表於 14-7-29 03:00
好多jm都話m記係受害者如受害者會咁樣的嗎

扮係"受害者",搏同情!
但今次衰晒!

水晶宮

reginafu 發表於 14-7-29 09:21
換個角度睇~點解淨係啄住麥當奴?其他速食店就可以置身事外?

1. 唔係間間速食店都有入福喜貨
2. 有福喜貨或懷疑有入有問題貨既店舖,有D甚至主動銷毀D有問題既貨品
無一間好似M記咁,明明有成百噸貨,仲死撐話無,比人踢爆之後,仲要指責食安中心唔按協議就公佈佢地既資料.後來連食安中心都出來話,佢地無應承過M記話唔爆住架啦.M記真係傻傻地,食安中心做咩要幫佢隱瞞?

珊瑚宮

Wild_Lady 發表於 14-7-29 14:13
老麥今次嘅危機管理真係好差,唔知佢用邊間公關公司,但即使用公關公司,管理層亦責無旁貸。

做餐飲業,食 ...
紅褲仔出身一姐, 管理未成大器, 呢啲時刻好難把持得宜。

相對係前任康TAI劉大姐, 為太子登基放走咗人才, 依家一樣有排淆底。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

麥記最輝皇時后既高層走哂啦!!依家呢d

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

公爵府

引用:Quote:Wild_Lady 發表於 14-7-29 14:13 老

原帖由 wonderlulu 於 14-07-29 發表
紅褲仔出身一姐, 管理未成大器, 呢啲時刻好難把持得宜。

相對係前任康TAI劉大姐, 為太子登基放走咗人才, ...
都係,一姐marketing出身,一味諗推廣橋搞gimmicks, 忽略危機管理方面嘅鍛鍊,佢班團隊亦唔太掂,公關公司直情炒得。

伯爵府

BK Milk勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 瞓得好勳章

大宅

話m記係受害者既jm,今次仲唔學識凡事不能看表面

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

身有屎~~

珊瑚宮

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

大宅

根本m記有心隱瞞,明明有入福喜又話冇入,比人踢爆有入福喜就話唔係上海福喜,到比食安中心踢爆係上海福喜,又反怪人地咁早講出黎,開記招話自己之後翻查單據先知原來有入上海福喜,而家到頭來原來根本唔係自己查到想講,原來係比食安中心查到逼住要講,咁唔怪得個記招不設問答時間啦,比記者一chok咪散囉!

首頁

尾頁

跳至