夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

回覆 litnsy 的帖子

離家出走?佢講得好好聽。我傷心,不想對住他們,落街不停喊,半夜三更,一個女人躲在角落頭喊,喂蚊,係條街呢度企下,果度企下,又唔想比人見到我喊。足足十幾個鐘。係呀,我真係有呢個愛好,鐘意[離家出走]。你媽在冷氣房訓覺,我仲係出面喊足一晩。

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章

引用:回覆 litnsy 的帖子離家出走

原帖由 So2013 於 14-08-17 發表
回覆 litnsy 的帖子

離家出走?佢講得好好聽。我傷心,不想對住他們,落街不停喊,半夜三更,一個女人躲在 ...
冷靜d..禁樣解決唔到…如果兩個人決定要留就好好溝通唔好再指責對方…諗下點樣解決!?如果要分開…先冷靜下…大家諗下之後個女去向點?邊個照顧等等…都禁大個人啦…上網隔空吵架…見面就大架…事情就可以解決咩?衝動永遠只會將事情愈搞愈糟!兩個唔係細路仔啦!勇敢點去面對問題啦好無?

大宅

回覆:超底線!!!

冇錯,憑感覺係知小朋友發燒,但用探熱針量度作紀錄係必須。單睇呢個case,就覺得女方火氣比較大,討厭奶奶便發洩到老公身上嗎?而男方有認真處理過婆媳問題嗎?男人番工係辛苦,但同朋友有傾有講,日子都過得開心。相反老婆整天在家湊仔,再對住奶奶,個種屈悶,真係不為人道。

男爵府

引用:Quote:原帖由 So2013 於 14-08-17 發表回覆

原帖由 rosieee 於 14-08-17 發表
冷靜d..禁樣解決唔到…如果兩個人決定要留就好好溝通唔好再指責對方…諗下點樣解決!?如果要分開…先冷靜 ...
希望你地和平解決啦!網上無人可以話你知邊個岩定錯架!自己好好想清楚你地自己人生仲希唔希望有對方陪伴走下去…但唔好急…我唔信你因為衝動吵架…衝動講左難聽說話…衝動打人後再衝動離婚…兩三日就做一個一起禁多年既決定…

男爵府

其他jm..不要再亂說單方面邊個錯啦!呢度唔係家事法庭…你地又唔係當時人…你地點知當中事情既經過…樓主同樓主老公…冷靜下先再做決定啦!

siutsunboy  同意  發表於 14-8-20 15:00
elaine_20hk  同意,根本唔識佢地  發表於 14-8-20 14:25
jtw_ki  Agree  發表於 14-8-20 11:33
kokobear  Agree  發表於 14-8-20 02:08
UniqueS  同意,最討厭d 人加鹽   發表於 14-8-19 22:37
LoveMeBear    發表於 14-8-18 17:05

別墅

回覆:So2013 的帖子

你唔好咁傻啦!喊無用ga!你會喊係因為你傷心同失望,當然最大理由係你唔想無左個家,其實問下自己,係唔想真係想離婚,你好大機會係因為一時壓力爆煲先會咁諗,唔好忘記仲有個女,要給最好的比佢,你試下諗一諗遠少少,如果今日真係離左婚,就會開心快樂?

別墅

嘈完,發洩完,就要向對方道歉,我相信雙方都有錯,唔好話自己啱哂!無人係十全十美,家唔係講道理地方,係講愛地方

複式洋房

回覆 nrjowepq 的帖子

個女自己生,我湊左佢年半。佢燒到頭仔好熱好熱,辣手。一曰不肯食嘢,做阿媽點會唔知咩事。退燒藥都買左,仲拿支不專業的溫度計左睇右睇去探體溫都唔喂藥食。平時少湊女,有沒發燒梗係選擇測體溫先知咩事啦。而且佢前後燒左3日,開頭少少燒,但狀態ok,果曰特別嚴重。打電話同佢講個女發燒,仲發脾氣話,我夠知啦,咁你想我點?

alphabetagamma  你心中好多火  發表於 14-8-17 17:06
alphabetagamma  知你是好媽媽,但明顯   發表於 14-8-17 17:05
alphabetagamma  冷靜,男人係唔識湊仔   發表於 14-8-17 17:05
Melosmelos  咁發燒都要睇溫度,太   發表於 14-8-17 16:04

大宅

回覆:So2013 的帖子

只想講少少個人意見。。。不論任何是都好如果有人打比我媽or攪到我屋企任何人唔好講鬧啦。。。就算串串共我都會即刻還拖!人地老公。。你有冇唸過你外母生個女養到咁大嫁咗比你仲要比你鬧有咩感受呀!如果你個女第時嫁個咁既人你會點?自己都做咗人父母仲感受唔到咩!好彩我老公唔會咁。。。如果唔係我一早離婚了!因為在我黎講世上最親只有自己媽咪同自己生既仔女!從前現在如是。。。樓主好好照顧女兒教育好佢!其他的我唔敢比意見了!

藍藍  Agree!無論發生咩事都   發表於 14-8-20 04:48
nsrpgm3  你是最棒的  發表於 14-8-17 15:42

複式洋房

回覆 我要一個家 的帖子

佢就知我最親媽媽,所以佢話打電話去激死你阿媽。仲有1句佢經常講,對我媽更難聽的說話,不方講了,簡直奇恥大辱。

洋房

樓主已經決定左離婚 大家已有共識

洋房

我對你媽講過D咩 你可以講出來

複式洋房

回覆 nsrpgm3 的帖子

你經常講,奸左你阿媽,激死你!起碼10次。你夠膽話沒?

洋房

有講 系同你講笑咁講

luck_tang    發表於 14-8-27 16:27
soso1227  完全冇尊重,唔覺得好笑   發表於 14-8-27 15:12

複式洋房

呢D可以講笑?豬狗不如!

複式洋房

一切到此為止!不會再回復!也沒話和你說

洋房

有樣野想你知道
當你咁著緊人地點對你 講過D咩 做過D咩 你咁有感覺
同樣 你做嘅野 講嘅野 人地都會有感覺
呢樣野系你到呢一刻都吾識的

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我系一個地盤工人 亦系一個正在創業中的

原帖由 nsrpgm3 於 14-08-17 發表
我系一個地盤工人 亦系一個正在創業中的人 我的工作時間系早上7:00出門 晚上12:30回家 呢樣野系 ...
加油,下次忍忍,男人點都好,打牆又好,打地板都好,女人唔打得,會記成世的。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

翡翠宮

其實,點解兩公婆要係一個公開的網上討論區駡戰,好醜怪囉!!

老實講,呢度的jm唔識你地,我相信好多無留言的只係食住花生等睇戲,何必呢??

我覺得搵婚姻輔導,對你兩都有幫助,畢竟呢度的jm唔係專業~

樓主,你決意要離婚,一定有你的原因,長期生活係唔開心的環境,受99的氣,老公工作時間又長,少時間係屋企,但你要諗諗佢咁辛苦在外返工,係為左乜野??你地始終有個小朋友,不如,試下藉住今次的機會,搵左婚姻輔導,嘗試大家坐低講清楚,好過係呢度你一言我一語,比人係背後笑喇!!

樓主老公,睇哂你地各自講的野,我相信你地雙方都有唔啱,樓主態度唔好又對你動手,係佢唔啱,但你係男人,你對老婆動手同佢有乜分別??而且,你話你老婆經常離家出走,你試諗下如果佢係屋企係開心既,邊個會想離家出走??你作為人地老公同人地個仔,你有無做好中間人的角色??你有無想辦法去解決同調解你媽咪同老婆的紛爭呢??再講,你打去鬧外母呢點真係好過份呀!!

chriswongbaby  人地開到口要奸外母   發表於 14-8-17 17:11
柏架山莊  X2  發表於 14-8-17 17:06

男爵府

nsrpgm3 發表於 14-8-17 16:28
有講 系同你講笑咁講
奸外母你都講得出?

你自我回收喇

垃圾

nsrpgm3  有幾多野你知   垃圾  發表於 14-8-17 17:21

首頁
23456...8

尾頁

跳至