單親天地

跳至

首頁
23456...8

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

恭喜晒..
你bb好cutie...面尖尖既...
佢出世幾磅呀??
點解唔出得院既??

複式洋房

恭喜晒吖!丫飛:祝BB身體健康:-P 快高長大吖:lol: 丫飛要多啲休息 小心唔好凍親吖 比心機照顧BB吖 恭喜晒

男爵府

回覆 #52 suma607 的文章

其實點解要講反話既...?!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

原文章由 sonic04 於 08-1-21 20:36 發表

頭6個月最攞命

真係日日開 (演唱會)

坐月時我要日日買鸡比你食

想起怕怕

但係我都仲想追多個女

to 丫飛

記住有什麼事要搵人幫

凡事量力而為

唔好自己一個人做曬

有什麼心事都可以攞出來說

唔 ...

我知道呀...
如果唔係好易變產後抑鬱架...!"
好彩我本身性格都開朗

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

男爵府

原文章由 nicolwong 於 08-1-21 21:37 發表
太好啦!坐月要乖乖呀!!!
你依家天氣無咁熱,坐月唔會點唔舒服!
我果時大熱天時,等99一出屋企,
就一支箭衝入TOILET洗頭,沖涼,
跟住好似打仗咁,吹頭,快D著衫!
不過,我知道佢知我偷偷地沖左涼.
佢聞到陣味,但佢唔出色話 ...

我依家已經係上水架喇...
沖涼洗頭我都想呀...我已經7日冇洗頭!!
但為左個傷口..就係因為個傷口..
我笑都唔笑得..因為好驚佢爆呀-口-"

紀錄:

男爵府

ct0416:多謝..GOD BLESS YOU TOO*

LeeLing:都多謝你^^"

阿藍2006:我爸媽同我1齊去接B..佢地仲緊張過我..因為佢地都未見過呀B1面...哈哈"

均均媽:係呀..依家我都成日爭取休息...開刀訓覺好辛苦呀!!"平訓唔可以轉身..好辛苦!"

紀錄:

男爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-22 04:22 發表
恭喜晒..
你bb好cutie...面尖尖既...
佢出世幾磅呀??
點解唔出得院既??

我見到你張相好想食左佢- -"
佢7磅半..因為我有試順產架麻..
個醫生用吸盤吸到佢頭仔有1度損左..就要係兒科睇..
點知我出院個日醫生又話佢要照燈- -"
琴日照完燈又話要等個社工封信先出得院..
因為驚我細過啵..呢排太多新聞D "0靚"妹掉BB落街呀...
或者虐兒個D..要我琴日見完社工..
再等社工寫封信俾醫生先出得- -"!!!
依家等緊醫院打電話..不過好驚BB1陣又話要照燈

紀錄:

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 丫飛 於 08-1-22 10:57 發表

我見到你張相好想食左佢- -"
佢7磅半..因為我有試順產架麻..
個醫生用吸盤吸到佢頭仔有1度損左..就要係兒科睇..
點知我出院個日醫生又話佢要照燈- -"
琴日照完燈又話要等個社工封信先出得院..
因為驚我細過啵..呢排 ...

吾怕,最緊要係有家人朋友的支持 如果亞b回家後.,有乜吾明,可以call我支援...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

回覆 #68 vane 的文章

OKOK...*
依家仲等緊醫院打黎丫...
唉...等屎人喇"

紀錄:

男爵府

原文章由 丫飛 於 08-1-20 20:15 發表

噴屎- -"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
點噴呀....
仲岩岩食飽飯TIM@@"

勁開心啦終於生咗小B喇, 開開心心坐月呀, 慢慢先再搵工啦

等待驗證會員

恭喜晒吖 bb 好快出來同你一齊
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/milihongai/album?.dir=/7e02scd

子爵府

丫飛,
恭喜哂~~~
休息多d,
而家係咪餵人奶????
加油呀!!!!:loveliness: :loveliness:

子爵府

oh........ handsome boy!!!congratulations!!!he really really靚仔呀!!!

大宅

原文章由 celeste88 於 08-1-22 12:44 發表
丫飛,
恭喜哂~~~
休息多d,
而家係咪餵人奶????
加油呀!!!!:loveliness: :loveliness:

丫飛,
恭喜哂呀,如果你有d咩唔明或有咩需要就同我講啦,我地住得咁近,同埋我都成日返天平嫁,等我搵日返亞媽到既時候,順便去睇睇你啦,不過要你過左十二朝我先可以上去探你嫁,因為怕你個b會小氣呀,唔可以讚b都係因為怕bb小氣呀

男爵府

lovengai-ngai :係丫...遲D先搵工!"

ioriforever :係丫...應該聽日出喇..因為今日又要照燈...

celeste88:係人奶呀...不過驚佢唔啜所以要補奶粉囉!"

over737:多謝呀^^"

LAMSON媽:你住邊架@@" 好...等我12朝後先啦^^"

紀錄:

子爵府

丫飛,

盡量唔好補奶粉呀,
因為補得奶粉就會開始步入失敗......
(個人覺得)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁你爸爸媽媽一定好錫個孫
係我都想快d見到啦
我生仔仔個時,阿爸阿媽同埋老公都係產房門口等我同仔仔,我仔仔一出去,仔仔就同佢地單眼呀,我阿媽佢地話返比我聽,我出院個日老公同阿媽黎接我,仲有老公兄弟,所以你爸爸媽媽比你更緊張

原文章由 丫飛 於 08-1-22 10:44 發表
ct0416:多謝..GOD BLESS YOU TOO*

LeeLing:都多謝你^^"

阿藍2006:我爸媽同我1齊去接B..佢地仲緊張過我..因為佢地都未見過呀B1面...哈哈"

均均媽:係呀..依家我都成日爭取休息...開刀訓覺好辛苦呀!!"平訓唔可以轉身..好 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

丫飛,

公始公始~~
最緊要係母子平安!!

你個仔真係超級超樣衰醜8怪,正一老un茄呀~

你呀唔好讚個仔呀!!
d bb們真係超級小氣~

我個仔呢,由細到大飲奶都係超快...
但有時唔小心同人地講一講...哼...佢第日即刻唔肯飲晒成支奶...
同埋佢呢,開始食飯仔時食好多...
但我有時好開心嘛見到佢食咁多咪同人講下...
咁佢係奶怪,伍食飯就麻麻...18個月前都係麻麻...就前排...2歲啦...
佢唔知做咩好肯食飯咁啦...同埋食得好快...咁我好開心...
(因為佢成日唔食飯,比奶佢飲但因為始終唔可以太多吸收唔晒,就屙番出黎囉!!所以有一排好唔開心)
我去搵媽咪食飯時傾開話阿仔呢排好勁呀!!
食超多飯同埋半粒鐘攪掂...超開心...

但第日佢就唔食喇...成個星期都麻麻之後先好番...
家下佢食得快,我都係咁2講2句係喎食得好快喎就算數!!

我屋企人個個都話...我個仔超小氣唔話得...
唔讚佢由自可一讚佢就...已經好多次喇,最衰都係我啦...

所以你千其咪讚佢呀!!哈哈~

你係咪餵人奶呀?我好似重有d avent即棄奶袋o係度冇用過架~
係之前用旅行奶樽淨落的...亦係可以用黎做儲奶袋...
餵人奶既媽媽好多時都有奶奶,可以儲起佢先...
唔明你去母乳餵哺果區8下就知架喇~

家下冇奶姐~好快會有啦,我成日睇到餵人奶既媽咪話只要比bb啜啜啜...密密啜就得架喇!!因為要話比大腦知,bb要食奶呀,快d叫身體整多d出黎!!你得閒去母乳餵哺果區睇下啦~:loveliness:

我果時都有餵過下...o係醫院谷奶痛...因為比個仔啜損左姑娘話用手吱d奶出黎...咁我o係度諗阿仔啜我果時d感覺,又諗快d有奶啦... bb要飲奶喇....咁呢真係feel到d奶出緊黎...好攪笑...得閒就諗下啦~

如果你要奶袋我要搵搵先...因為我前排搬屋唔知擺左去邊呀...sorry~
d奶袋我真係冇用架喇,但又唔想晒左佢,同埋依家已經冇得賣架因為avent已經唔再出同埋都唔平架,幾好用架~

男爵府

回覆 #76 celeste88 的文章

雖然我都覺得係...
但係我聽姑娘講...
如果餵唔夠奶我唔補奶粉既話..
BB好易黃返架!!*
我唔想佢再照燈喇...:cry:

紀錄:

男爵府

原文章由 阿藍2006 於 08-1-23 02:34 發表
咁你爸爸媽媽一定好錫個孫
係我都想快d見到啦
我生仔仔個時,阿爸阿媽同埋老公都係產房門口等我同仔仔,我仔仔一出去,仔仔就同佢地單眼呀,我阿媽佢地話返比我聽,我出院個日老公同阿媽黎接我,仲有老公兄弟,所以你爸爸媽 ...

係呀...
依家日日都消毒哂清潔哂個屋企等佢返黎..
點知就一日遲過一日@@"
希望今日可以喇!*

紀錄:

首頁
23456...8

尾頁

跳至