跳至

首頁
23456...12

尾頁

複式洋房

回覆 tize2002 的帖子

if one have high fever, or serious injury, either go hospital emergency or your family doctor. Not every doctor will see you like Hong Kong, you just go any clinic and the doctor will see you, you have to have a family doctor first. That means - when you arrive USA, eventhough you are not ill or sick, you have to go find a famiy doctor and set up the records, otherwise, no doctor will see you when you are sick.

Anyway, you have to get a medical insurance, either government or private. The Obama Care - every one must have a medical insurance - otherwise you have to pay penalty for not having one.

公爵府

tize2002 發表於 14-10-9 19:01
回覆 mugtaitai 的帖子

明白了,所以你現在也為退休作打算,繼續工作至十年,這樣才可以65歲後有退休保障計劃 …
對,退休後的醫療是我最擔心的。我可以回美後再工作五年,加上我回流香港前做的五年,湊夠十年,就可以享用 Medicare,但我和先生都一把年紀了,可以的話,其實不打算回美後再工作了,那 65 歲前當然要自己買醫保,但希望還不算很老,保費可以相對便宜,65 歲後病痛多了,如果還要自己負擔醫保,數目恐怕會很大,這才是我最擔心的

Medicare 可以享用私人醫療

大宅

回覆 goady 的帖子

Yes, if I decide to move to US, I must to be well-prepare all of our family members' health records and then find a family doctor nearby my residence.

1. In every city, there are many clinics and hospitals everywhere?

2. What is The Obama Care?

Can you tell me something about that?

Many tks!

大宅

謝謝回覆!
那如我只有我先生工作報稅,我是全職housewife,個人沒有報過稅,那我六十五歲便不能享有medicare,對嗎?我要一直買私人保險下去?但那時保險費我想都要天文數字了。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+tize2002+於+14-10-9+19:03+編

原帖由 tize2002 於 14-10-09 發表

在香港工作不計的(雖然要報稅)。btw, 以你老公的人工,不會要俾海外稅。

大宅

回覆 ivyscyip 的帖子

明白,即是他真正過來美國工作開始才計算,對嗎?

大宅

我無小朋友,預防針個啲我真係唔知
美國醫保同香港有啲唔同
有分PPO, HPO
又分唔同保險公司,Plan又會唔同,所以條款都唔同
舉例,我個Plan 係PPO所以所有醫生都睇得
有啲Network入面嘅醫生我係唔洗比錢,但有啲可能要比Co-pay
加上又有deductible,只可以簡單啲講
買左保險都唔代表唔洗比錢睇醫生,只係比少啲
例如保險公司幫你買一部份,你自已又比啲
睇下你買嘅係咩Plan,deductible幾多
所以我老公成日都話係美國保險係用黎保你生大病用嘅
小病佢地唔會睇醫生

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+ivyscyip+的帖子明白,即是他真正過來

美國稅分好多部分 federal tax, state tax, social security tax 仲有平時的sales tax. 計medicare應該係social security tax 的10年。

Medicare is about us$200+ per month for part b...u will still have to pay from ur social security that u receive after 65.

大宅

同埋唔同州保險費用都唔同,加州買保險係一定貴嘅!
好似我表妹3年前生BB,佢係費城生,順產住一日院埋單$25,000,佢有買保險最後佢比大概$3000到,如果係S.F生我諗起碼要double

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+mugtaitai+的帖子謝謝回覆!那如我只有

謝謝回覆!
如果你老公夠social security credit, even if u r a housewife, u can get half of ur husband\'s social security when u reach 65.

公爵府

tize2002 發表於 14-10-9 19:41

對,因為海外的收入只需報 Federal income tax,無需報 Social Security tax,所以海外的工作時間不能算入那十年內

大宅

回覆 hikiko999 的帖子

明白,照你的講解,如保險單當中有包括門診保,那就不怕去門診看醫生,就算要比一部份都可以接受,對嗎?其實係最怕大病要入院那種,但小朋友很多時都會病,那又不能去門診,那真是不知怎麼辦。

公爵府

tize2002 發表於 14-10-9 19:23

謝謝回覆!
如果你先生 qualify for Medicare,他的合法配偶 65 歲後都同時 qualify,不用擔心

@mymelody  This is good to know...  發表於 14-10-15 06:08

大宅

生BB都可以受?香港不受的。

大宅

明白了,那要先生努力在美國工作了。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:tize2002+發表於+14-10-9+19:23+回覆

原帖由 mugtaitai 於 14-10-09 發表
如果你先生 qualify for Medicare,他的合法配偶 65 歲後都同時 qualify,不用擔心
I just consulted my mom. She said that once I reach 65 n get social security, u get part A of Medicare for free, which covers hospitalization. Yet, they will automatically deduct ~us$200 or so from ur social security checks for part b which covers out-patient.

大宅

明白,所以最好真正過到當地開始工作才take into social security tax.

伯爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+tize2002+於+14-10-9+19:51+編

但cover咗也同香港俾私家差不多

公爵府

ivyscyip 發表於 14-10-9 19:52
I just consulted my mom. She said that once I reach 65 n get social security, u get part A of Medica …
I see. But the ~$200 is still way cheaper than getting private medical insurance with similar coverage, right?

公爵府

tize2002 發表於 14-10-9 19:53

明白,所以最好真正過到當地開始工作才take into social security tax.
對,所以你先生仍然要計劃何時真正搬過來美國,正式找份全職工作,否則退休後不能享有醫療福利

首頁
23456...12

尾頁

跳至