跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 #1 kaden_wong 的文章

而家真係唔捨得比人湊~而家bb開始有反應,學野又快 每日都開心地過~
我都唸住bb返學先搵半職做,等自己唔會同個社會咁脫節

複式洋房

我宜家仲係FTM,不過好快就唔係喇...我要開始搵工呢....得我老公一個搵$$好辛苦,樣樣都猛猛緊,但係我又唔捨得仔仔... 唔捨得將佢交比第二個湊,even果個係我阿媽,始終都唔放心

大宅

原文章由 ^小寶寶^ 於 08-4-10 00:24 發表
我宜家仲係FTM,不過好快就唔係喇...我要開始搵工呢....得我老公一個搵$$好辛苦,樣樣都猛猛緊,但係我又唔捨得仔仔... 唔捨得將佢交比第二個湊,even果個係我阿媽,始終都唔放心 ...

咁你返工, 邊個幫你湊呀, 可以陪住bb真係好開心架.

大宅

原文章由 sum2410 於 08-4-10 00:03 發表
而家真係唔捨得比人湊~而家bb開始有反應,學野又快 每日都開心地過~

我都想係咁, 唔知忍唔忍到啦. 不過至少都會湊到一歲先.

伯爵府

好媽媽勳章

第一次做人媽咪真係唔想kiss左佢o既每個第一次,同埋怕佢咁細個就俾人揍會唔係好痴我就心都痛埋,E+ d小朋友好易學壞,但如果自己揍番會聽話d
原文章由 zoe98chan 於 08-4-10 09:28 發表

我都想係咁, 唔知忍唔忍到啦. 不過至少都會湊到一歲先.

複式洋房

原文章由 zoe98chan 於 08-4-10 09:27 發表

咁你返工, 邊個幫你湊呀, 可以陪住bb真係好開心架.

bb出世到宜家都係由我同我阿媽湊,原本打算過完年搵工,不過bb太痴我,可能因為我餵人奶啦,宜家試緊比奶粉bb食,到佢唔抗拒比我阿媽餵佢我就開始搵工,因為bb連餵奶樽都一定要我....陪住bb當然開心啦,真係好唔捨得比人湊,bb開始可以食糊仔,真係想日日親自餵....好想見到bb所有既第一次,由其係叫媽媽

別墅

原文章由 sum2410 於 08-4-10 00:03 發表

係呀...特別係佢地每日都會有唔同,我真係好想自己睇住佢既成長嫁...

別墅

原文章由 ^小寶寶^ 於 08-4-10 00:24 發表
我宜家仲係FTM,不過好快就唔係喇...我要開始搵工呢....得我老公一個搵$$好辛苦,樣樣都猛猛緊,但係我又唔捨得仔仔... 唔捨得將佢交比第二個湊,even果個係我阿媽,始終都唔放心 ...

自己亞媽都還好,總好過只比工人對住,因為我亞媽同奶奶都要返工,所以我先要自己湊...

洋房

hi, I am searching for jobs too now. But when I have interviews, they seem a bit worry about I won't OT and not that aggressive anymore. So, at this moment, there is still no offer for me. Somehow it seems a bit difficult to get back to the market....

侯爵府

好媽媽勳章

我開頭都覺得做ftm好辛苦,又唔習慣自己唔做野....但而家都已經習慣左lu...如果要我再番工,反而有d難度,哈哈~~~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

洋房

oh... i am a bit confused now. I just received an job offer and they need me to start working this Friday. It is such a rush. When I look at my son, I really don't want to work, but if I don't start working again, maybe it's too late to wait for few years. And few years later, I may be a low-paid worker. um..... when I think about ending the time of being a FTM, it's so sad...........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係全職媽咪呀~我住深水步..外家在大埔~~我都成日返大埔架~~因為o係屋企好悶..返大埔可以出街幾好呀~!

洋房

我都係全職媽咪,第一次咋,開頭真係勁唔慣,又要做家務又要照顧米米,覺得好似比人困住咁,仲搞到有啲抑鬱潻!不過依家好好多喇,因為我一個星期最少去外家一次,起碼出下街散下心人都無咁悶!
歡迎参觀蝦米媽咪嘅blog -- 小婦人日記
http://hk.myblog.yahoo.com/Tabo-KCW

首頁

尾頁

跳至