自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 15-1-13 13:58
可以完全唔用itunes 嗎?用icloud 做backup 得唔得,在PC 去icloud 取檔案?
存取檔案有好多選擇... 可以用 dropbox, google drive... etc...

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

Fion_Chan 發表於 15-1-13 15:38
OMG
用咗幾年, 完全無呢個需要喎

珍珠宮

zitayan 發表於 15-1-13 14:09
我冇用itunes喎, 就咁當佢係USB過D相同片去電腦, 一直都係咁樣, 冇問題呀
其實我都係取左 backup 之外... 都好少用 itunes... 過相就直接係 my computer 拉出來...
其他 files 可以用 dropbox, google drive 個 d.....

侯爵府

引用:Quote:Fion_Chan 發表於 15-1-13 15:38 OMG

原帖由 chan803 於 15-01-13 發表
用咗幾年, 完全無呢個需要喎
有些睇煲劇app 有這需要嘛,那些可以unblock youku 個D 呢。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+melody228+於+15-01-13+發表

原帖由 Fion_Chan 於 15-01-13 發表
自從Android upgrade 咗唔係跟機嘅app 唔可以用外置卡後,可以用外置卡增加容量已經唔係Android 優點了:not ...
Agree..
我奶奶用 samsung..
但 whatsapp d 相同 video 只可放係內存..
佢 whatsapp 有大量相(外國孫仔既相)..
部機內存成晒 full.. 要手動幫佢將d相同 video 搬過去 sd card..

翡翠宮

Fion_Chan 發表於 15-1-13 15:44
有些睇煲劇app 有這需要嘛,那些可以unblock youku 個D 呢。
我用 千寻, 暫時都無呢個需要喎...

男爵府

回覆 Fion_Chan 的帖子

唔好用iCloud, 用Google BACKUP 聯絡人,用DROPBOX BACKUP相咁就可以完全唔用ITUNES
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

侯爵府

引用:Quote:Fion_Chan 發表於 15-1-13 15:44 有

原帖由 chan803 於 15-01-13 發表
我用 千寻, 暫時都無呢個需要喎...
但我所知用iphone 只得「千尋」囉,但「千尋」唔係完全齊、有時又唔夠快嘛,煲劇app 多幾個好

伯爵府

ychat600206 發表於 15-1-13 14:12
無得有條件飛線 (即是busy, 聽唔到飛線, 我平時係會飛返公司的....), 只有全飛, 呢個係最唔方便, 我覺得! ...
可以呀, 照用**67*XXXXXXXX# 飛線
有來電時, 按兩下電話頂部右手邊的橫制, 就飛到架啦

侯爵府

引用:回覆 Fion_Chan 的帖子唔好用iCloud, 用Goo

原帖由 adam112 於 15-01-13 發表
回覆 Fion_Chan 的帖子

唔好用iCloud, 用Google BACKUP 聯絡人,用DROPBOX BACKUP相咁就可以完全唔用ITURN ...
是嗎?咁呢個好容易適應,宜家都係咁用。

伯爵府

壞處係

1. 勁憎用ITUNES
2. 用流行曲做鈴聲好鬼煩

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

LamSiuB 發表於 15-1-13 15:57
可以呀, 照用**67*XXXXXXXX# 飛線
有來電時, 按兩下電話頂部右手邊的橫制, 就飛到架啦
我真係唔知呢個....好感謝呀.........
請問如果沒有接聽既, 又可唔可以飛線呢?

伯爵府

ychat600206 發表於 15-1-13 16:22
...
請問如果沒有接聽既, 又可唔可以飛線呢? <-- 唔明

如果唔想接可以由佢繼續響, 響完飛茖留言

翡翠宮

ychat600206 發表於 15-1-13 16:22
...
未能接聽來電轉駁:
啟動: * * 6 1 * + 電話號碼+ # + 發送
取消:# # 6 1 # + 發送

通話中來電轉駁:
啟動: * * 6 7 * + 電話號碼+ # + 發送
取消:# # 6 7 # + 發送

未能接通來電轉駁:
啟動: * * 6 2 * + 電話號碼+ # + 發送
取消:# # 6 2 # + 發送

http://www.angelfire.com/ia/ernst/phone.html

大宅

chan803 發表於 15-1-13 15:21
吓? 有喎, 點飛都得...謝謝

公爵府

引用:Personal+hotspot+有時唔+work +

原帖由 babytea 於 15-01-13 發表
Personal hotspot 有時唔 work
我發現係首先要對方開左search wifi先,之後ip開hotspot,對方就即刻search到,如果倒轉先開hotspot係唔得

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

對我黎講最唔好既就係上癮
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

翡翠宮

回覆:用iPhone有無咩壞處?

- 無得自由入file/ song. itune only.
- 如果用網頁/ app 想上傳檔案,只可上傳相唔可以上傳其他email attachment / 其他 pdf word.
- 近6 個月ios 行app 成日hack. Lag 爆
- 識咁多個用iphone6 幾乎個個都要去換機,所以都唔打算跟風買。

大宅

chan803 發表於 15-1-13 16:45
未能接聽來電轉駁:
啟動: * * 6 1 * + 電話號碼+ # + 發送
取消:# # 6 1 # + 發送
鍚晒你呀~~~~~~

首頁
23456...10

尾頁

跳至