求職招聘

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:回覆 彥彥媽咪 的帖子已pm你,我可長做

原帖由 sin_wong 於 15-02-02 發表
回覆 彥彥媽咪 的帖子

已pm你,我可長做
已pm你,謝謝

別墅

引用:有的, 可以在家做資料輸入.依家有揾緊人做,

原帖由 彥彥媽咪 於 15-01-31 發表

有的, 可以在家做資料輸入.
已pm你,謝謝

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 彥彥媽咪 的帖子

大家好:

好多朋友仔 PM 左我, 我都收到了, 有D UPDATE 係樹大圍補充下:

1) 我仲未打電話比你地架, 因為早前先剛與客戶簽好約, 依家要等佢地執好D FORM 我去取回再安排確實人數去入

2) 佢地話係130,000 隻, 但應唔會一次性比我, 會分批, 可能先比幾萬隻, 因此, 人數要幾多個要睇我拎左幾多隻返來先有得講

3) 現預計星期五或下星期一會去取, 我都在等通知. 收到就可以開工

稍後就會CONTACT 大家, 但唔好介意, 真係未必人人可以CALL 到, 因為收到好多PM呀 (真係唔該哂).

大宅

回覆:YiYiRachel 的帖子

有意

大宅

回覆:彥彥媽咪 的帖子

有意呀,還要人嗎?

別墅

回覆 YiYiRachel 的帖子

我亦有興趣在網上賣野,可以提供資料嗎?

洋房

已pm 彥彥媽

複式洋房

回覆:其實係咪真係會有工可以在家工作?

Pls pm

別墅

回覆:YiYiRachel 的帖子

有興趣,可pm我

大宅

引用:有在家工作 有意可以pm 系網上賣野的

原帖由 YiYiRachel 於 15-01-23 發表
有在家工作 有意可以pm 系網上賣野的
有意,pls pm

大宅

有意,請pm

子爵府

2024年龍年勳章

咦?!呢個 topic 又走返上來,唔怪之得又收到 PM, 既然係咁,又 update 下,我唔想人地以為我呃人資料(我地係真請人架)

1)早日已取得客戶大約20箱 member form, 估計約有 20000 隻 record, 但仲有起碼另外20箱未有時間取,同仲會再有的

2)早前係樹搭訕問問有無朋友有興趣,諗住唔係太高人工,搵到幾個都好好了,點知反應出乎意料地好,我起碼收到幾十個PM, 其實本身公司自己同事都已 "認購" '話會幫手回家打,再加上佢地又介紹自己d四方好友來,咁都搵到10人以上,咁我最多再請4-5人都差不多,因唔想散出太多不同人打,盡量避免資料被太多人去處理,引起私隱安全既風險

3)BK 收到既 PM 之中好多資料不全,而資料齊全既經統計後好多朋友咁橋都住響東九龍(油塘,觀塘,TKO 之類),呢點對將來大家交收返批表格會好有幫助,因在下公司在北角,長遠我係打算方便到大家時, 若我因公要出去的話,我就多數揸車的,咁我可以去你地度收舊表時再帶新表比你又打,大家方便,但若係咁我當然唔可以好似惠康送貨咁站站停啦,因此若大部份人住埋一堆就易搞好多,約埋一個地點派貨就簡單

4)當然你唔介意親自來我樹拎就隨時有得打同多多有得打,但你要考慮埋車費來回都係成本,$0.45一隻要打100隻係會有$450,但住得遠既媽咪真係要諗諗,除非你本身響港島區返工,籍過開海就黎拎,又或老公/家人在港島區返工,派佢來拎,唔係的話, 特登過來唔多值得

5) 因此,我己聯絡左兩位住油塘既媽媽,有一位今日已拎走左d form 開始打架啦,但睇返今日經驗,佢只能拎到1000隻左右,因為d form 雖則細張,但1000 張都真係有d重(一箱A4 影印紙盒裝左3 ream 紙咁上下重)想慳功夫一次過拎多d 打既話似乎有d 難度,除非你拉架手拉車來

6)因此我估計我應會再搵多 3-5 位媽咪幫手,但要等我再收d form 回來先,今日既派哂咁滯喇,但我會趕希望新年前可再派埋另外 2x 箱出去,因為我估計大家一定可以利用初一二三食緊年糕之餘可以抽空幫我打嘛,哈哈 :) 目標係月底前交起碼大部份打好既 record 比客

7)結論:如你住唔近都好需要呢份工又想做既我都可以搵你的,但因為我地係想長期合作,唔想成日換人,建議可以慢慢考慮下先

8)有d 早前 PM 過我而住東九龍既媽咪,稍後會有機會聯絡你地,但唔好介意,我都係隨便見到邊個,有寫齊資料就 call, 無人聽就下一個的,希望有緣合作啦😀

多謝幫忙 :)

子爵府

引用:咦?!呢個 topic 又走返上來,唔怪之得又

原帖由 彥彥媽咪 於 15-02-11 發表

咦?!呢個 topic 又走返上來,唔怪之得又收到 PM, 既然係 ...
你好! 已pm 你,請查閱,謝謝!

大宅

已pm

大宅

有意,請pm
thx

禁止訪問

複式洋房

引用:有在家工作+有意可以pm+系網上賣野的

原帖由 YiYiRachel 於 15-01-23 發表
有在家工作 有意可以pm 系網上賣野的
有意

別墅

回覆:m_mfanny 的帖子

有興趣

複式洋房

彥彥媽咪 發表於 15-2-11 21:42
咦?!呢個 topic 又走返上來,唔怪之得又收到 PM, 既然係咁,又 update 下,我唔想人地以為我呃人資料(我 ...
剛pm了你,可看一看嗎,我本身住得近北角的

大宅

引用:+本帖最後由+彥彥媽咪+於+15-2-11+22:13+編

原帖由 彥彥媽咪 於 15-02-11 發表

咦?!呢個 topic 又走返上來,唔怪之得又收到 PM, 既然係 ...
我突然pm唔到你,我可以長期合作的

首頁

尾頁

跳至