自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢

識個媽媽就係因為佢先可以有幾億身家,佢就係個董事!

大宅

2023年兔年勳章 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:太多人靠佢開飯,点可以唔做,佢有重大责任

原帖由 maggielucas 於 15-02-06 發表
太多人靠佢開飯,点可以唔做,佢有重大责任
同意,唔係話想放手就隨時可以放手。

大宅

引用:星期五在office太無聊-其實我唔明,以+誠哥

原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發表
星期五在office太無聊-

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢 ...
兒時我都曾經覺得比我有100萬我就發達啦!但到大左,就發覺唔夠!當我地日常開支可能係10萬8萬一個月嘅時候,+x哥嘅開支可能係幾百萬一個月。冇可能用自己把尺去量度人地架麻.更何況做開野嘅人,突然叫佢唔返工,可能會悶死.同埋成功感比起揾到錢仲滿足

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你講緊個D富豪?
何生何太?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

人有貪念, 你有一百萬時想有一千萬, 到你有一千萬時又會想有一億㗎啫

珍珠宮

little_chamo 發表於 15-2-6 08:59

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢 ...
有D人做野唔係為錢。我娘退左休,不愁衣食生活,佢依家的金句係:「你就好啦,有工返,有得忙,我好悶呀.........」

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發

原帖由 木土土 於 15-02-06 發表
工作得到的不只限於金錢,還有權力及其他自我良好感覺!

公爵府

誠哥果d, 如果唔做野好快個腦會退化, 所以佢可能未必返足8小時既....又會午睡咁. 佢返工已經唔係搵食架啦, 所以唔同我地, 佢肯定返得好開心, 日日億億聲.

複式洋房

回覆 little_chamo 的帖子

會唔會有多人跟著佢哋搵食,佢哋唔做就有好大既影響呀?

公爵府

錢無人yim多,而且搏殺開既一唔做野會覺得人生無哂意義,好易病甚至命都短幾年

子爵府

講乜都係假,最緊要身體健康

珊瑚宮

畀面勳章

引用:簡單d講追求滿足感、成功感。 +

原帖由 sonssons 於 15-02-06 發表
簡單d講追求滿足感、成功感。

王國長老

王國長老

little_chamo 發表於 15-2-6 08:59

一個人唔工作會百無聊賴, 有工作KEEP住腦筋都靈活D, 有精神寄託.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢唔做, 仲有成班伙計跟住揾食個喎! 外國公司就難講, 中國人, 只要能夠維持到開支, 有啲真係做住間公司係養住班伙計。

男爵府

引用:Quote:原帖由 廷廷媽 於 15-02-06 發表到你

原帖由 cattz288 於 15-02-06 發表
反而我觉得佢身家咁厚,why起樓要賺到盡?!

...
係,我都覺得點解要賺到盡,相比起四叔,我對四叔有好感好多,起碼四叔會關心吓年輕人。

侯爵府

唔鍾意工作嘅人唔會明

禁止訪問

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:星期五在office太無聊-其實我唔明,以+誠哥

原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發表

因為佢係首富,要keep住有地位,證明佢有心有力

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

公爵府

其實點解唔返工?我覺得我自己就算揾到億億聲都會工作,只係有條件去揀自己想做既野,同無左經濟壓力。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至