夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

引用:Quote:happypo+發表於+15-2-22+08:20+最怕

原帖由 索爆媽咪 於 15-02-22 發表
唔需要擔心佢有冇能力比因為到時離婚會直接比埋張有法律效力既文件你
張野寫到明佢每月必須向你支付既金額
...
係吖,洗鬼幫佢諗,你有3個仔女,叫佢自己死掂D生活費返嚟

大宅

回覆:老公婚愛情,是真的愛得瘋狂

我可能仲搵藉口,
我一方面會儲錢作最壞打算,
一方面我仲愛佢,
呢年佢生嘅我話我留唔住,
我真係好傻,
但我相信佢都會有決定。
我已經一齊咁耐,
唔差拖多少少時間

偉麟16/6                             偉灝25/720:41出世啦.                       11:33出世啦.3.41kg日                                     3.98kg17/6    8.83kg                     29/7     3.61kg                                            1/8      3.66kg[size=large]偉麟大相簿[size=large][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/109422]偉雄仔相簿

大宅

放棄佢個人啦,你生左三件都唔要個家,你死心啦!佢要搞靚妹唔緊要,有俾足夠家用就得!
個靚妹一係就有左,如果冇佢都唔會同得個男人耐啦,又冇錢又冇資產,仲要個個月俾錢養前妻同3個仔女喎,咁佢都肯跟個賤男就由得佢啦

珍珠宮

引用:我老公唔算老30歲頭。而且我老公,已經叫個

原帖由 happypo 於 15-02-22 發表
我老公唔算老30歲頭。
而且我老公,
已經叫個女人亞媽做媽咪,
放手吧!繼續拖痛苦的只是你

大宅

樓主,你C6真的很深很深的傷害了你,你感情上想佢回頭,但相信你理智上是知道這不太可能的。好想同你講:抬起你的頭來,活得比佢更好!

你c6連小朋友生日都唔理,帶埋小三見親戚,老實講,真係冇得救的了。而你諗住儲夠錢就同佢離婚,但你只能做part time,唔儲得幾多的。所以,唔係等你經濟上能照顧孩子才離開,而係當你預備好自己去接受離婚,便離婚吧!不要再讓這個男人傷害你,你要愛惜自己啊!你提及c6只有三十頭,你也很年輕吧!人生還有很長歲月,你可以活得很精彩的!

記住三個孩子一定要跟自己,唔好留低畀6299照顧,我可以肯定,你一搬走C6就會帶小三進駐,到時真係唔知小三點對你既仔女。但唔好因為唔想小三進駐而死守,因真係冇意思既,反而應下定決心自己照顧好三個孩子。經濟方面,記住小朋友最需要既係你既愛,物質上既野大家有粥食粥有飯食飯。唔好以為小朋友細個唔識諗,你唔開心佢地feel到的,邊個錫佢邊個唔理佢小朋友亦會feel到,所以為左小朋友你更應努力展開新生活!

你提過多次6299經濟上的支持好重要,我相信老人家唔會因為你離左婚而完全唔理d孫。贍養費方面,真係唔使同c6諗,法庭自然會按你們的經濟情況去判。另外,你帶住三個細路,搵社工幫手應可較快有公屋。如果part time既錢搵得唔多,攞綜援然後專心照顧孩子啦,香港既福利係畀有需要既人,你真係有需要,點解唔攞呢?再加上呢d日子唔會好長,過多三四年,你最大既小朋友上左中學,最細既讀埋小學,你已經可以搵份較長時間既工,生活應可改善了。

相信自己,沒有他,你和你的孩子會活得更好!

大宅

其實樓主真係可以諗諗,就算唔離婚,都應該搬走.
你搬走咗, 99無理由仲貼錢比C6金屋床嬌,惟有叫埋小三返去同6299住. 最後趕走呢隻小三的,相信係需要真正煅煉人耐性的婆媳關係.
而家佢地2人世界就梗係浪漫,他日同6299住仲可唔可以著住lace睡衣通屋行就不得而知了.
話雖如此,這些都是靠估. 樓主還是自己想清楚吧.

女人覺得孩子最重要係正常,但男人覺得隻毑比仔女重要則不為奇,毋需大驚小怪.其實都係差個馬鼻.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我唔識比意見你 只可以同你講 。。。
好好諗下 條路咁樣 行係咪真係可行?

大宅

引用:放棄佢個人啦,你生左三件都唔要個家,你死

原帖由 clalorin 於 15-02-22 發表
放棄佢個人啦,你生左三件都唔要個家,你死心啦!佢要搞靚妹唔緊要,有俾足夠家用就得!
個靚妹一係就有左 ...
Agree with u

男爵府

JM加油

男爵府

替你難過,唔知可以講什麼,但突然想起「再見亦是老婆」呢套劇。
希望你仍然有工作能力,可以重新找到方向,找回自己。時間可以證明一切,亦可治療一切。加油!

大宅

回覆:crazycarrot 的帖子

如果真的生,他也會和我提出,
要生必須要選擇,
我不相信女人願意孩子出世紙沒爸爸名

偉麟16/6                             偉灝25/720:41出世啦.                       11:33出世啦.3.41kg日                                     3.98kg17/6    8.83kg                     29/7     3.61kg                                            1/8      3.66kg[size=large]偉麟大相簿[size=large][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/109422]偉雄仔相簿

大宅

其實你6299留住你係為左留住啲孫咋!醒下啦!根本你就可以攞晒証據去搞離婚,子女一定歸你,有身家就分佢身家,無身家都攞足養費。睇佢無錢條𡃁妹仲肯唔肯跟佢

禁止發言

瑪瑙宮

happypo 發表於 15-2-23 19:52
要生必須要選擇,

我覺得會喎, 個女人乜都唔計做左先令個男人覺得虧欠左. 好似呀洗米咁.

大宅

回覆:happypo 的帖子

話唔埋個女人諗住 帶著個私生子 排公屋, 出世紙有 男人個名更麻煩 !
仲有,對一個結過婚 又 曾經n度出軌的慣犯 嚟講,愛得幾瘋狂都好,無乃由 蠢到 跳出您呢個氹 而跳 去現任個果個火坑度。
就算 用最平的方法 同 您離婚 兼又 搞定 您呢面盤數; 正式娶出面果個,個女人咪一樣要問佢攞。

除非出面個女人有米到可以貼佢, 仲有機會分埋出面個女人份身家!
否則我諗吾到 點解會娶 出面果件,就算初頭揹過一陣 都未必會揹得耐!

呢條8公,劣跡斑斑,信佢一成,雙目失明。
唯有把錢袋袋平安,才是黃道。

大宅

引用:如果真的生,他也會和我提出,要生必須要選

原帖由 happypo 於 15-02-23 發表
要生必須要選擇,
我C6的大陸小三就係咁,生左添喇,所以小三點會講咩有無身份之類呢D嘢

侯爵府

根本冇得揀,只有離婚。賤男已經唔要老婆,唔要D仔女,唔再留戀呢個家。樓主,仲有乜野值得你留戀佢呢?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:如果真的生,他也會和我提出,要生必須要選

原帖由 happypo 於 15-02-23 發表
要生必須要選擇,
你咪傻,出世紙一樣可以落爸爸既名。

tracytang    發表於 15-2-27 15:12
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

現在你似乎沒有選擇, 為有保持現狀, 等有一日你老公會同你簽紙離婚...
你現在一定要安排自己出去做野搵錢...必要時你走,留下3個小朋友(最好不要分開)

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至