懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Ccooll
冇事既, 你唔好咁擔心la, 可能個胎太細la, 未必照得到者
咁你幾時再返去照呀,

子爵府

個個都唔同o家嗎, 有d 人唔只一點黑色tim la, 所以睇o下下次先
o拉, 快擔心, 影響bb o家, 快d開心d先la!!!!~~ :)
我重有水瘤tim 呀, 又成日個肚好痛好痛, 都係o甘o家la~ 放鬆d 先la~~

原文章由 ccooll 於 08-6-5 11:14 發表
The doctor cannot see anything, not even a black dot at 4w3days, I think there should be some problem with my BB.... Worrying about etopic..
I am spotting too. The doctor prescribe Turinal to me.

複式洋房

大家好呀~新來的.
預產期係一月尾二月頭,因為我m唔準,醫生話上次只係睇到個胎囊,所以做住係一月尾.到咗今日應該差唔多六星期啦.早幾日開始覺反胃,同好似感冒咁囉.今日就唔知點解好似有d陰住陰住咁痛,都好驚呀,下星期覆診,希望可以快d照到心跳,等我個心定d啦...

你地其實都同屋企人講咗未?我仲未呀,成日想再定少少先...

[ 本文章最後由 nanoruru 於 08-6-5 13:16 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

我上個wk 已經話o左比我媽咪, 6299 同老闆知la, 我今個sat 至係5wk jor, 我都有d 驚太早講呀~

原文章由 nanoruru 於 08-6-5 13:13 發表
大家好呀~新來的.
預產期係一月尾二月頭,因為我m唔準,醫生話上次只係睇到個胎囊,所以做住係一月尾.到咗今日應該差唔多六星期啦.早幾日開始覺反胃,同好似感冒咁囉.今日就唔知點解好似有d陰住陰住咁痛,都好驚呀,下星期覆診,希望可以 ...

別墅

原文章由 jojolly 於 08-6-5 12:21 發表
Ccooll
冇事既, 你唔好咁擔心la, 可能個胎太細la, 未必照得到者
咁你幾時再返去照呀,

Will go and u/s again 2 weeks later, i.e. at 6w3d.
Maybe I am too pessimistic, always think about the worst first.
Unlike my first 2 pregnancies, I just don't feel confident this time, maybe I am much older now than before...
There is nothing I can do except for waiting.

別墅

0甘你有無見啡 or 見紅呀? 你可以叫醫生開panadol 給你。 還有沒有其他辦法呀?

你通常是什麽時候痛?

原文章由 binbin仔 於 08-6-5 09:16 發表
你地有冇試過肚痛痛到企唔到行唔到o家??? 我今朝又係o甘呀....

大宅

好媽媽勳章

Ccooll…..

你錯呀…你宜家好多野可以做架,
1. 要放鬆心情, 唔好咁緊張
2. 食多d 有營養既野, (奶, 雞蛋, 生果)
3. 最緊要係多d 休息, 每晚早d 訓教

6 weeks 既時候, 應該會照得到架la..放心la.
其實我地個個09年2月既mami 都一樣咁擔心架…因為到暫時為止., 我地既日數都係未照到bb心跳架麻,..總之唔好咁擔心la..

Siu-mi
Hehe….其實我都係住TKO, 不過我用左我叔仔個地址去廣華登記….

nanoruru,
我只係同我屋企人講左, 6299都未講呀, 諗住照到心跳先, 朋友同公司都係諗住三個月先同佢地講, 因為我公司淫事部(人事部)好八..佢地知即係全世界都知, 所以三個月先講..

大宅

好媽媽勳章

Ccooll…..

其實我地個個09年2月既mami 都一樣咁擔心架…因為到暫時為止., 我地既日數都係未照到bb心跳架麻,..總之唔好咁擔心la..

Siu-mi
Hehe….其實我都係住TKO, 不過我用左我叔仔個地址去廣華登記….

nanoruru,
我只係同我屋企人講左, 6299都未講呀, 諗住照到心跳先, 朋友同公司都係諗住三個月先同佢地講, 因為我公司淫事部(人事部)好八..佢地知即係全世界都知, 所以三個月先講..

子爵府

o羊都冇o家, 只係肚痛o家jor~ 佢話唔想開藥比我止痛呀, 不過我既痛好似比早幾日少o左d o家la, 應該都ok 既..好多時係訓o係道既時候痛o家!!

原文章由 moonisland 於 08-6-5 14:24 發表
0甘你有無見啡 or 見紅呀? 你可以叫醫生開panadol 給你。 還有沒有其他辦法呀?

你通常是什麽時候痛?

別墅

你自己覺得可以便可以了

我醫生有開 panadol 給我, 叫我如果痛時才吃。 吃過后好一點, 至少可以睡。 不過我也明白不希望吃太多啦! 不過有時候好難頂。 我通常都是訓o係道既時候痛。。。特別是晚上訓覺時

你什麽時候再看醫生?

原文章由 binbin仔 於 08-6-5 14:49 發表
o羊都冇o家, 只係肚痛o家jor~ 佢話唔想開藥比我止痛呀, 不過我既痛好似比早幾日少o左d o家la, 應該都ok 既..好多時係訓o係道既時候痛o家!!

複式洋房

我初初都係諗住到有心跳先講,但有時好唔舒服,就真係好想同呀媽講.我而家都只係得老公,同一d好好好好的朋友知咋.
不過成日個心蘿蘿lu, 因為第一胎,而且我都唔細,成33...希望快d平平安安咁過咗頭三個月~(大家咁話~)

子爵府

你都係好似我o甘個肚好痛好痛呀?! 我見好少人好似我地o甘痛
o家, 佢地真係好o拉~ 你又係訓o係道果時痛呀, 係呀, 係呀, 特別是晚上訓覺時呀!!

我早幾日 4wk3day 睇過, 佢叫我下個tue 再check, 到時係5wk
4day~ 希望可以睇多少少o野o拉~~

原文章由 moonisland 於 08-6-5 15:39 發表
你自己覺得可以便可以了

我醫生有開 panadol 給我, 叫我如果痛時才吃。 吃過后好一點, 至少可以睡。 不過我也明白不希望吃太多啦! 不過有時候好難頂。 我通常都是訓o係道既時候痛。。。特別是晚上訓覺時
...

複式洋房

講到食水果,好似好多都唔比食:西瓜唔得(夏天本來最好食西瓜),荔枝唔得,芒果唔得,菠蘿唔得,連香焦都唔得!都唔知仲有咩水果好食..我自己又唔仲意食橙....

你講得好啱呀,我地其實個個都因為仲未照到心跳,個個都仲好坦心呀~~mouth:

原文章由 jojolly 於 08-6-5 14:39 發表
Ccooll…..

其實我地個個09 ...

子爵府

係呀, 其實我都幾擔心o家, 我都34第一胎呀, 不過, 如果講o左比老闆知, 如果我唔舒服返唔到工佢都明白呀嗎, 又唔會push 我o甘多可以令我relax d 嗎, 而阿媽, 我覺得要知o家, 你比朋友知都唔比媽咪知呀?! haha, 佢知道會好開心o家嗎~~

原文章由 nanoruru 於 08-6-5 15:45 發表
我初初都係諗住到有心跳先講,但有時好唔舒服,就真係好想同呀媽講.我而家都只係得老公,同一d好好好好的朋友知咋.
不過成日個心蘿蘿lu, 因為第一胎,而且我都唔細,成33...希望快d平平安安咁過咗頭三個月~(大家咁話~) ...

子爵府

我o尼o家日日食apple 呀, 最平和, 我睇過d report 對有bb 食多d apple 令bb 好o家!!~ 重有呀, apple 係鹼性, 如果想要男b
o尼o家重可以做多少少o野o家, 食多d apple o拉~~

原文章由 nanoruru 於 08-6-5 15:50 發表
講到食水果,好似好多都唔比食:西瓜唔得(夏天本來最好食西瓜),荔枝唔得,芒果唔得,菠蘿唔得,連香焦都唔得!都唔知仲有咩水果好食..我自己又唔仲意食橙....

你講得好啱呀,我地其實個個都因為仲未照到心跳,個個都仲好坦 ...

複式洋房

唔係我唔想同我呀媽講,但每次我諗住講,佢又無啦啦見多咗其他人一齊食飯(例如我其他d親戚),咁我又想親口講....同埋,其實我有d驚佢會好煩...:;pppp:
原文章由 binbin仔 於 08-6-5 15:52 發表
係呀, 其實我都幾擔心o家, 我都34第一胎呀, 不過, 如果講o左比老闆知, 如果我唔舒服返唔到工佢都明白呀嗎, 又唔會push 我o甘多可以令我relax d 嗎, 而阿媽, 我覺得要知o家, 你比朋友知都唔比媽咪知呀?! haha, 佢知道 ...

複式洋房

真唔真呀?
嘜仲未定架咩?????
原文章由 binbin仔 於 08-6-5 15:55 發表
我o尼o家日日食apple 呀, 最平和, 我睇過d report 對有bb 食多d apple 令bb 好o家!!~ 重有呀, apple 係鹼性, 如果想要男b
o尼o家重可以做多少少o野o家, 食多d apple o拉~~

...

禁止訪問

子爵府

我果日4wk3d 照o米就係得一粒黑色lor, 不過, dr 冇叫我驗血check指數, 只係話太早期so 未見胎囊, 就係因為太細佢重同我驗孕
tim 呀~ 佢又冇提過驗血check指數o尼樣o野喎..我下星期2再照睇o下點先算la~

原文章由 babykei 於 08-6-5 16:18 發表
我今日照咗(4w6d),得一粒黑色米大,醫生說很細,胎囊都未見到,要驗血check指數,如指數下跌即是流產,指數倍數增加即是成功懷孕(只是現在太細),指數沒加減或只加少少就有可能宮外孕,我現在很担心,我想問你哋講的黑點有幾 ...

首頁

尾頁

跳至