婆媳關係

跳至

首頁
23456...36

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

留毛~ 見識見識

子爵府

架車係你屋企人,你個所謂老公攞去車佢屋企人,就算問過你,我都覺得佢好厚面皮。有深度的男人唔會咁做。可能你中意所以你睇唔到個問題所在。姑九有問題,個男人亦好唔倒去邊。未嫁旣,考慮清楚。

hofive    發表於 15-9-12 00:14
Chirley    發表於 15-7-21 23:13

大宅

Bobo113 發表於 15-7-21 09:20
對付佢家姐這庭自私又鐘意攞人着数兼老馮的人,一系賴理佢,一系同佢撑到行,比反説話佢聽,等佢知道你唔系 ...
係啊我知道 但我又未去到想同佢擘面(其實猶豫緊應否反面及如何反)宜家我應付佢既方法都係暫時拒絕一d無理要求先
第一次遇見咁老馮而且極厚面皮既人

伯爵府

通常有咁世界級港女完全係因為家中造成,你男友絕對是幫兇囉!此外,如果男友同你話家姐無問題,我諗你有分手思想比較好,如果樓主條件不差既學識和家庭,當你畢業回港後再落本錢打扮下,一定會有更多更好更廣闊既雄性森林等待發掘,絕對是經驗之談,妹妹。

除非本身地底屬豬扒和巳年過35歲,否則不需要急於一時。眼見好多人都可以揾到一個比一個好。當然想入豪門唔係咁玩法。

WoodyDot    發表於 15-7-22 16:49

大宅

TiffChan 發表於 15-7-21 10:48
架車係你屋企人,你個所謂老公攞去車佢屋企人,就算問過你,我都覺得佢好厚面皮。有深度的男人唔會咁做。可 ...
呢個問題我都知道 我睇得到既基於佢嫲嫲整親所以我先借 亦只係因為呢個原因先肯借
但佢竟然用係第個用途上
佢宜家已經唔會咁做+識得拒絕佢屋企既要求
(但當然有時會心軟)
我會係下幾篇詳細講

大宅

M.A.C 發表於 15-7-21 10:49
通常有咁世界級港女完全係因為家中造成,你男友絕對是幫兇囉!此外,如果男友同你話家姐無問題,我諗你有分 ...
多謝你小妹20出頭 在港讀U
其實我不乏追求者 但冇想過要嫁入豪門
因為在自己原生家庭已見識過翻板溏心風暴
只想搵一對自己好同專一既人
我有朋友話 通常背景有差距
有怨言既會係冇咁富庶個方先係 點解今次倒轉?
但我深明 好多時錢銀不是一切
當遇到一d見高拜見低就踩 而且厚面皮既人
有錢 只會被人定位用水魚
但我已決定要由水魚變鱷魚

大宅

引用:Quote:金魚婆 發表於 15-7-21 09:36 你c6點

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-21 發表
未,我仲係學生 仲有1-2年畢業因為姑奶問題猶豫緊應唔應該繼續同C6落去
C6唔出聲方面會係黎緊既post ...
讀完書先諗啦, 佢地依家只係妳男友同男友家姐, 唔洗叫C6同姑奶住啦...開開心心拍下拖咪好囉...唔洗諗到咁遠. 女朋友身份, 冇義務忍佢家姐. 禮貌地拒絕就ok.

伯爵府

回覆 Sandyestelle 的帖子

好,等你最新報料,如何反擊癌細胞港女。。。

記住廿幾歲真係至少重有10年時間去揾過一個有錢有面有學識男人囉!

男爵府

回覆:Sandyestelle 的帖子

你男朋友都嫁唔過,咁後生,三思啦。如果唔係,結婚後仲衰多兩錢重。婚前都唔會維護你,何況結婚後?

做人,5好難为自己

伯爵府

Pandorrabbity 發表於 15-7-21 11:12
讀完書先諗啦, 佢地依家只係妳男友同男友家姐, 唔洗叫C6同姑奶住啦...開開心心拍下拖咪好囉...唔洗諗到咁遠 ...
同意,咁快叫c6和姑9,完全唔啱數呀!除非巳舉行定婚儀式或生左小朋友但未簽字啦。
做女人,特別女仔千萬別太快塵埃落定,未婚同居不是新潮代號。

伯爵府

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

留毛追

禁止訪問

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

大宅

M.A.C 發表於 15-7-21 11:22
同意,咁快叫c6和姑9,完全唔啱數呀!除非巳舉行定婚儀式或生左小朋友但未簽字啦。
做女人,特別女仔千萬別 ...
我現實中 都係叫番男朋友 同家姐見呢到眾人都叫C6 同姑奶 我諗住咁打大家易睇

大宅

港女癌細胞分裂-外傳 (一)

係某年某月有一日
C6個表哥就嚟咗香港咁C6問我夜晚可唔可以揸車去接佢放工
之後去尖沙咀某酒店俾啲嘢佢C6
(以前有時我都會接C6放工 但宜家唔會了 因為女孩子要矜貴)
咁我就覺得無乜所謂啦之後就去咗係樓下等緊C6嘅途中
佢都無同我講過話要車埋佢表哥返佢哋位於新界嘅屋企(佢表哥話要見下C6啊媽)
到佢落樓個下,
我見住佢帶埋佢表哥同佢表哥個囡就知道要返新界啦
咁好啦我都無所謂就當送C6返屋企啦(C6做司機)嗰陣已經夜晚11點左右

點知係返新界嘅途中佢表哥竟然話
「我呢啲鄉下人黎到香港唔識得搭車架,你喺尖沙咀車得我去新界,你就要係新界車返我去尖沙咀架。
我唔識得搭車架」

當時C6同我都冇出聲
到佢老表落車個下,我即爆C6
「點解唔出聲?係咪因為面子問題?我聽日仲要返學!你到底有無考慮過我感受?」
之後我就要求佢哋搭的士
但C6話搭的士貴
咁我就要求C6做司機車返佢哋返尖沙咀
雖然C6聽日要返工,但係佢咎由自取
到佢地番左酒店 我趕左C6落車要佢自己搭車番新界

個一刻先發現 原來C6成家連同親戚都有問題

HystericBBB    發表於 15-7-30 12:12
tansyneko    發表於 15-7-27 17:02

男爵府

引用:港女癌細胞分裂-外傳 (一)係某年某月有一

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-21 發表

係某年某月有一日
成家都老乜奉,包括你男友

伯爵府

聽你咁講,你男友都耳濡目染,有揾你著數傾向喎。鄉下人話出城唔識路唔出奇,但態度就無禮貌和老馮,
其實點解你男友下下要問女友借車呢?
咁大個30歲男人有無尊嚴架?
真係越黎越覺得佢無鬼用。

大宅

與C6展開抗癌療程

發生左咁多次癌細胞分裂及外傳事件(一)之後我就爆死佬啦

我就爆佢

我:點解要咁樣對我?係唔係屋企人重要過我!
C6:家姐由細到大都有公主癌
我:其實你都係幫兇你都有份蹤到佢咁黑人憎
不如我哋諗下應唔應該分開
因為如果長此落去你唔幫我出聲嘅話我同你分手嘅原因只會有一個
除咗第三者就係一定因為你屋企人

C6 :我唔想分開 我會識得做,會去保護你,幫你出聲同幫你拒絕

咁眾所周知 抗癌療程唔會話做一次就殺死曬d癌細胞架⋯⋯⋯

hofive    發表於 15-9-12 00:25

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Sandyestelle 發表於 15-7-21 11:35

係某年某月有一日
成家人都老憑.......

大宅

M.A.C 發表於 15-7-21 11:42

聽你咁講,你男友都耳濡目染,有揾你著數傾向喎。鄉下人話出城唔識路唔出奇,但 ...
我男友都係20中 大我幾年其實佢出黎做左野3-4年 係應該有錢買到車既
但上年因為想搵快錢而被人厄左去買倫敦金
宜家仲孭緊筆數 我個次同佢冷戰左好耐
因為佢做呢d所謂投資前完全冇同我商量過
同埋仲要係俾男人厄 因為呢件事令佢宜家冇積蓄咁濟

好彩佢宜家收入算ok 唔係既我同佢散左好耐 因為我不能忍受白痴仔

懿仔媽媽    發表於 15-7-24 13:17
littlesun    發表於 15-7-21 20:49

男爵府

引用:港女癌細胞分裂-外傳+(一)係某年某月有一

係某年某月有一日
完全唔係路wor,其實你屋企架車係你屋企架嘛,佢三番四次咁載自己屋企人,仲要載埋表哥?

唔好話男人,一個有少少教養既人都唔會咁樣做啦,又未結婚,結左婚就話佢屋企即係你屋企姐,婚都未結,成家人都有問題!
同埋由你c6渣車大家可能以為你c6係主導成件事,咁實際上唔係吖嘛,咁咪有問題囉,你c6自己要型要威你有縱容佢?大大個人都出來做野架啦,要型咪自己爭氣d搵多d供架車囉

我好有興趣知究竟佢地有無入返油/俾油錢,如果無,成班都cheap 到盡頭,我借我爸爸架車咋30k,都入爆缸油俾佢啦,其實借人車既錢絕對唔會少過撘的士(因為一定要入返油俾人),我覺得你c6家姐話省左6蚊車錢直頭不知所謂,如果九龍入新界油錢都唔止6蚊啦,仲要來回,仲要咁多人時間呢?唔係自己俾既cost 就唔係錢?

樓主你諗清楚自己係咪要同一家咁cheap 既人繼續生活啦(我係講埋你男朋友,佢都好有問題)

首頁
23456...36

尾頁

跳至