家事百科

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

之前上網介紹呢隻牌子,我之前完全唔識,
之後星期六去門市睇,見佢抽油煙的效果真係唔錯,
唔知大家用左甘耐覺得呢隻牌子得唔得呢,
因佢都比其他牌子貴同大部,擔心會買錯.

男爵府

2018復活節勳章

I would not advise if you have maid to do the house works as they may not be attentive and careful in doing the cleaning work, as you may aware that one need to dismantle the unit for regular cleaning. It need rather delicate care for prolong use.

原帖由 MMM888 於 10-5-31 09:33 發表
之前上網介紹呢隻牌子,我之前完全唔識,
之後星期六去門市睇,見佢抽油煙的效果真係唔錯,
唔知大家用左甘耐覺得呢隻牌子得唔得呢,
因佢都比其他牌子貴同大部,擔心會買錯. ...

別墅

日本富士皇吸油煙機H800 LV (排氣型) 此系列已停產,提升為 GF 系列。

GF 系列...Price over $6xxx ,

日本富士皇吸油煙機 - FS 700 V (排氣型) 加強版
SPEC : 氣流 (m^3/h) 365 (低)
聲音 (dB) (低) 39
Price $4180

Panasonic FV-711N "雙千翼渦輪"抽油煙機
spec : 氣流 (m^3/h) 400 (低)
聲音 (dB) (低) 52
Price $2180

我係網上聽 用家講 好堅下 抽得來又靜....我阿媽用緊太平洋嘈到爆....唸住裝修換埋去...

見exoxx..好多 brand 都要2500樓上.....唸住俾多少少...但好似大都份人都買 "斜"款 6千几..個款...冇乜人買4千几 FS series......

其實見 p記的 spec...係相差 10分貝(聲音 (dB)...
但個價平一倍...点揀好..?

大宅

HFIT150......淨機價東x賣 $3250

大宅

但真係好靜 , 要開燈用.....否則會忘記關機

別墅

原帖由 kossbaby 於 10-9-21 01:35 發表
HFIT150......淨機價東x賣 $3250

Kossbaby...

where can buy....? this is old model ...?

function same as FS series...?

thx

男爵府

用左一年,無大家講咁好,抽力唔太夠,煮飯時好熱!
抽油效果ok.

大宅

原帖由 minamina 於 10-9-23 19:59 發表
用左一年,無大家講咁好,抽力唔太夠,煮飯時好熱!
抽油效果ok.

請問你係用緊邊款model?
thanks~

男爵府

原帖由 珊珊媽媽 於 10-9-24 13:54 發表

請問你係用緊邊款model?
thanks~

HFIT150LV(36吋)

首頁

尾頁

跳至