跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

Parking at the Playgroup Centre

大宅

原文章由 vincilo 於 08-10-13 15:08 發表
大家好,請問你地BB出牙未呀?真係要見倒先算喎,我俊熹就無, 我考慮帶佢見牙醫﹒﹒﹒

我諗唔駛咁擔心o既!因為我個女都係未出牙仔呢!我有個朋友囡囡,佢差唔多十一個月先出第一隻牙!不過如果你想安心o既話,咪帶bb去睇下牙醫囉!

複式洋房

你囡囡都未出牙,咁你會否帶佢去check 呀?
我見你同pertra都join自組幼潛喎,但我join唔倒你地呀,
有D失望.............
原文章由 gigi_soha 於 08-10-13 23:23 發表

我諗唔駛咁擔心o既!因為我個女都係未出牙仔呢!我有個朋友囡囡,佢差唔多十一個月先出第一隻牙!不過如果你想安心o既話,咪帶bb去睇下牙醫囉!
一月七日出生的俊熹豬豬

複式洋房

大家好,
唔好介意,我剛才好多事咁睇過參加2009年1月4日生日party 的名單如下:
No.22---kathereen
No.31---vincilo
No.43---lam_yoki
No.48---gigi_soho
No.66---lazylake
No.70---pertra

唔知有無遺留呢?

一月七日出生的俊熹豬豬

大宅

暫時我都唔會同佢睇牙醫住!因為我朋友個女都係好遲先出牙!差唔多十一個月先出!所以我都唔太擔心!再等佢大啲先算!
係呀,我參加咗自組幼潛呀!其實一直我都join o架嘞!我有好多朋友,佢哋啲bb之前都join咗,話我知呢個幼潛幾好,叫我等bb大啲同佢參加!
唔好咁失望啦!大把機會啦!
原文章由 vincilo 於 08-10-14 22:43 發表
你囡囡都未出牙,咁你會否帶佢去check 呀?
我見你同pertra都join自組幼潛喎,但我join唔倒你地呀,
有D失望.............

禁止訪問

B-DAY

禁止訪問

大宅

其實我未參加過,所以都唔知佢哋上堂情況同埋係點樣都唔係好知!但係因為我識幾個朋友佢哋都有參加呢個course,佢哋都話覺得ok,所以我諗都唔會差得去邊!而且而家我個女都仲細,如果上咗幾堂之後,就係唔ok o既話,最多咪再搵第二個playgroup囉!
我覺得俾佢哋返playgroup,都係等佢哋可以接觸多啲小朋友,等佢哋明白點樣同人相處,到佢哋返幼稚園都會容易啲,冇咁怕!
原文章由 Pertra 於 08-10-15 13:48 發表
1) 我Manix仔7個have 2 bottom teeth & now almost 9
months more have 2 small upper teeth. So funny !
I think different kid will have the growing ability eg teeth,
walking, speaking.....
So ...

複式洋房

right, 我同你一樣想法,希望個仔早D接觸小朋友,到返學會較容易習慣,我有個fan囡今年返K1,日日喊(失控),班主任就叫我個fan接佢早D走。
原文章由 gigi_soha 於 08-10-15 20:46 發表
其實我未參加過,所以都唔知佢哋上堂情況同埋係點樣都唔係好知!但係因為我識幾個朋友佢哋都有參加呢個course,佢哋都話覺得ok,所以我諗都唔會差得去邊!而且而家我個女都仲細,如果上咗幾堂之後,就係唔ok o既話,最多咪再 ...
一月七日出生的俊熹豬豬

禁止訪問

小朋友性格

大宅

我都知道,先天都有關,如果佢天生係比較怕羞,咪同佢見多啲人,因為咁樣都可以improve到!我有個朋友個仔,佢天生都好怕見到陌生人,一見到就會喊!但係我個fd,同佢個個星期都出街,慢慢佢就冇咁怕陌生人,而家見到陌生人都唔會喊!所以我覺得後天都好重要!
如果唔係,都唔會有咁多人都想小朋友join playgroup啦!係咪!
原文章由 Pertra 於 08-10-15 21:30 發表
其實小朋友怕陌生及怕返學,除了後天,習慣與人相處外,先天的性格,啲書話!我覺得阿仔天生內向,不夠活潑,hope that
learn more, see more from playgroup & improve........我有些 friend 說隨住 grow up & improve, do you t ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好呀!我有興趣o架!
原文章由 Pertra 於 08-10-15 22:13 發表
我想問我哋1月7日出世的BB,有無興趣搞自己同年同月同日的
BB tea gathering ? 好似會好特別!

男爵府

好呀,我都想呀~

大宅

Hi all~

預埋我同b女好嗎?

原文章由 Pertra 於 08-10-15 22:13 發表
我想問我哋1月7日出世的BB,有無興趣搞自己同年同月同日的
BB tea gathering ? 好似會好特別!

『 聖經能使他因信基督耶穌有得救的智慧 』(提後3:15)

大宅

好呀,我都有興趣呀

禁止訪問

複式洋房

俊熹出院康復了,我地都想join呀,
pls inform us

原文章由 Pertra 於 08-10-27 21:50 發表
Dear all 1月7日bb媽咪,

Thanks for your response.
計埋自己,都有5個 family, tea 一 tea !
你哋有無email or MSM 架可以商量? [/quote]
一月七日出生的俊熹豬豬

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至